Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΤΖΕΝΗ ΜΙΚΑΚΟΥ: Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ!!!


Δυναμική, αποτελεσματική και ευαίσθητη, είναι μερικά μόνο από τα επίθετα που συνοδεύουν την Τζένη Μικάκου, την ομογενή που από αύριο αναμένεται να γίνει υπουργός στη Βικτώρια της Αυστραλίας, γράφοντας ιστορία ως η πρώτη Ελληνίδα που υπουργοποιείται σε αυστραλιανή κυβέρνηση.
Με καταγωγή από την Μάνη, η ομογενής γερουσιαστής και μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Εργατικού Κόμματος της Βικτώριας, που κέρδισε πριν από λίγες μέρες τις πολιτειακές εκλογές, προτάθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα για να γίνει μέλος της κυβέρνησης του Ντάνιελ Άντριους.
Ωστόσο μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν ήταν γνωστό ποιο υπουργείο θα αναλάβει καθώς η ανάθεση των αρμοδιοτήτων γίνεται από τον πρωθυπουργό και ανακοινώνεται τελευταία στιγμή.
Η Τζένη Μικάκου εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 1999 και μέχρι σήμερα έχει διατελέσει υφυπουργός Δικαιοσύνης, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος στις κυβερνήσεις Μπρακς και Μπράμπι, ενώ τα τελευταία χρόνια υπήρξε σκιώδης υπουργός Τρίτης Ηλικίας, Νέας Γενιάς, Νομικής Προστασίας Ανηλίκων και Κοινωνικών Υπηρεσιών.
Στη Βουλή της Βικτώριας μπαίνουν επίσης ο Σταύρος Δημόπουλος και ενδεχομένως ο Νίκος Στάικος του Εργατικού Κόμματος και ο Άντριου Κάτος του Φιλελεύθερου Κόμματος. Στη Γερουσία εκλέγονται επίσης ο Φίλιπ Δαλιδάκης και Λι Ταρλάμης από το Εργατικό Κόμμα.
Τις έδρες των πρώην υπουργών Γιάννη Πανταζόπουλου και Νίκου Κότσιρα στη Βουλή, καταλαμβάνουν η φιλελεύθερη υποψήφια Ιωάννα Παλατσίδη και ο Μάθιου Γκάι αντιστοίχως.
http://www.pontos-news.gr/