Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ

Η δεύτερη ταινία μικρού μήκους του Σπύρου Κοπανίτσα, με τίτλο «Level2», απέσπασε το βραβείο καλύτερης παραγωγής για ταινία μικρού μήκους στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαδρίτης.
Ο Σπύρος Κοπανίτσας έγραψε, μόνταρε, έκανε την συμπαραγωγή και τη σκηνοθεσία της ταινίας «Level2», με θέμα έναν νεαρό που ζητάει να βγει σε ραντεβού με μια κοπέλα και το «σημείο συνάντησής» τους είναι διαδικτυακό. Το περιβάλλον και η γλώσσα της ταινίας είναι φουτουριστική, σε έναν κόσμο όχι πολύ μακριά από τον σημερινό, όπου το online dating έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις και πλέον ο κόσμος συναναστρέφεται κυρίως μέσω βυσμάτων, κουμπιών και δικτύων.

«Είναι μεγάλη τιμή η συμμετοχή στο φετινό Φεστιβάλ και ειδικά σε μια πόλη με τεράστιο ευρωπαϊκό χαρακτήρα και ιστορία όπως η Μαδρίτη. Τυγχάνει να είναι και το πρώτο Φεστιβάλ για την συγκεκριμένη ταινία μικρού μήκους, και με τιμά ακόμα περισσότερο το βραβείο καλύτερης παραγωγής, όντας μια πάρα πολύ απαιτητική και δύσκολη παραγωγή, με γυρίσματα σε διάφορες τοποθεσίες του Λος Άντζελες και της ευρύτερης περιοχής της Καλιφόρνιας, με αποκορύφωμα το γύρισμα στο Coachella Valley Preserve, ένα καταφύγιο άγριας ζωής και μία όαση, ταυτόχρονα, στην μέση της ερήμου» δήλωσε ο 26άχρονος σκηνοθέτης.
naftemporiki.gr