Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΟ 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 5.500 ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 19 ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

Στο φετινό διαγωνισμό Generation Euro οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 5.500, ενώ περισσότεροι από 2.000 μαθητές πέρασαν τον πρώτο γύρο – ένα τεστ πολλαπλών επιλογών – και κλήθηκαν να δοκιμαστούν στο δεύτερο γύρο , όπου έπρεπε να γράψουν ένα δοκίμιο οικονομικής και νομισματικής ανάλυσης, καθώς και να προβλέψουν την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της  Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τον Μάρτιο του 2015, για το επιτόκιο.
O διαγωνισμός Generation Euro, ο οποίος διεξήχθει για 4η φορά και αποτελείται από τρεις γύρους, αφορά την νομισματική πολιτική και διοργανώνεται για Διεθνή και Ευρωπαϊκά σχολεία της Ευρωζώνης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και σε διεθνές επίπεδο από αντίστοιχες διεθνείς κεντρικές τράπεζες.
Νικητής στο διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των διεθνών σχολείων για την χρονιά 2014/15, αναδείχθηκε το εκπαιδευτικό ίδρυμα St. Catherine’s British School της Ελλάδας. Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε από την υψηλή ποιότητα των επιδόσεων των μαθητών και τις γνώσεις τους για τη νομισματική πολιτική. Η Ελληνική νικήτρια ομάδα επέλεξε να αφήσει τα επιτόκια αμετάβλητα, και να εφαρμόσει πλήρως μη συμβατικά μέτρα νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.
Η ομάδα επιλέχθηκε για την ποιότητα της εκτίμησης του οικονομικού περιβάλλοντος και τις πολιτικές επιλογές της.
Ο διαγωνισμός δίνει την ευκαιρία σε νέα άτομα να αποκτήσουν γνώση και να βιώσουν τη λήψη αποφάσεων όσον αφορά την νομισματική πολιτική καθώς και να ανακαλύψουν περισσότερες πληροφορίες για το ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το γενικότερο θεσμικό πλαίσιο.
Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλους τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας μεταξύ 16 και 19 ετών.


http://www.fortunegreece.com/article/ellines-mathites-kerdisan-to-proto-vravio-se-diagonismo-tis-ekt/