Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014


ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΤΗΚΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ 6 ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ.

 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ ΚΛΑΜΑ ΤΩΝ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ!! 


Μετά από έντονες προσπάθειες πολλών ωρών και αφού ο Αντιδήμαρχος επιστράτευσε  σκαπτικό μηχάνημα ανασύρθηκαν τα σκυλάκια. Τα σκυλάκια είχαν εγκλωβιστεί σε βάθος 5 μέτρων σ’ ένα φρεάτιο και είχαν μπει εκεί από έναν πλαστικό σωλήνα όμβριων υδάτων που βρισκόταν στην άκρη του δρόμου χωρίς να έχει προστατευτική σχάρα
Σύμφωνα με το zoosos.gr, η κινητοποίηση των ανθρώπων, που ζουν στην περιοχή, οι οποίοι άκουσαν το έντονο κλάμα των σκυλιών ήταν συγκινητική σύμφωνα με τον Φιλοζωικό Όμιλο Καρδίτσας (Φ.Ο.Κ.), αφού έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για την διάσωση των ζώων.

Μάλιστα, ένας από του πολίτες, ακούγοντας τα σκυλιά να κλαίνε και φοβούμενος ότι δεν θα προλάβουν να τα σώσουν, άρχισε να σκάβει μόνος του με την τσάπα.
Αρχικά οι κάτοικοι κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία δεν διέθετε το απαραίτητο σκαπτικό μηχάνημα και έτσι κάλεσαν τον Φ.Ο.Κ. για να δώσει λύση.
Οι εθελοντές του συλλόγου που πήγαν επί τόπου, απευθύνθηκαν στον Δήμο Καρδίτσας, αφού με εκσκαφέα έπρεπε να φτάσουν σε βάθος ενός μέτρου και να ξεσκεπάσουν τον σωλήνα σε όλο το μήκος του για να βγάλουν ζωντανά τα σκυλιά.

Επί τόπου έφτασε ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Αντωνίου, που φρόντισε να βρεθεί το σκαπτικό μηχάνημα.
Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καρδίτσας Χρήστος Καρελάς έδωσε προφορικά την άδεια για να ανοιχτεί ο σωλήνας και έτσι έγινε.
Η διάνοιξη έγινε όμως και, όπως αποδείχτηκε, τα κουτάβια είχαν εγκλωβιστεί μέσα στο φρεάτιο σε βάθος πέντε μέτρων. Τελικά, μετά από πέντε ώρες αγωνίας και κόπου τα κουτάβια διασώθηκαν από το σημείο σώα.

Ο Φ.Ο.Κ. ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στη διάσωση και ενδιαφέρθηκαν για τη σωτηρία των ζώων, αλλά επισημαίνει ότι τα μικρά και η μικρόσωμη μητέρα τους θα χρειαστεί να υιοθετηθούν για να γλυτώσουν από τους κινδύνους του δρόμου.
Αν θελήσετε να υιοθετήσετε κάποιο από αυτά καλέστε την Ερμιόνη Γιαννάκου στο τηλέφωνο: 6930434093 (whats up) ή στο email: ermionigiannakou@hotmail.gr.

Πηγή: enikos.gr   & zoosos.gr