Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ Ο ΗΛΙΑΔΗΣ ΣΕ ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΣΤΟ ΤΖΟΥΝΤΟ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ





Με την κατάκτηση ακόμη ενός μεταλλίου έκλεισε η εφετινή σεζόν για τον Ηλία Ηλιάδη. Ο Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο, στο Γκραν Πρι που διεξήχθηκε στην πόλη Τζετζού της Νότιας Κορέας, κατετάγη δεύτερος στην κατηγορία των -90 κιλών, βάζοντας την αγωνιστική του σφραγίδα σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση μέσα στη χρονιά. 

Ο Ηλιάδης, ο οποίος πριν από λίγους μήνες κατέκτησε το 5ο μετάλλιο της καριέρας του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (Ρίο ντε Τζανέιρο), σημείωσε δύο νίκες σε τρεις αγώνες. Επικράτησε του Ουκρανού Βαντίμ Σινιάβσκι και του Σουηδού Γιοακίμ Ντβάρμπι, όμως στον τελικό ηττήθηκε στο golden score από τον Νοτιοκορεάτη Ντονγκ Χαν Γκβακ.

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησαν στο ίδιο τουρνουά οι Γιώργος Αζωίδης και Αλέξης Ντανατσίδης. Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου με δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες έφτασε στον... προθάλαμο του μεταλλίου, ωστόσο περιορίστηκε στην 5η θέση των -81 κιλών, όπως και ο Αζωίδης, ο οποίος επίσης είχε δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες στα -73 κιλά. Όσον αφορά τον Ρομάν Μουστόπουλο γνώρισε μία ήττα στα -81 κιλά και αποκλείστηκε πρόωρα από τη συνέχεια του τουρνουά.

«Ο Ηλίας έχασε στις λεπτομέρειες το χρυσό μετάλλιο απέναντι σε έναν αντίπαλο που αντιμετώπιζε για πρώτη φορά στην καριέρα του. Οι Αζωίδης και Ντανατσίδης είχαν τα φόντα για να φτάσουν μέχρι τον τελικό της κατηγορίας τους, όμως τα πράγματα δεν κύλησαν όπως ακριβώς θα επιθυμούσαμε. 

Το ευχάριστο είναι ότι τόσο οι Αζωίδης και Ντανατσίδης όσο και ο Μουστόπουλος έχουν μια σταθερά ανοδική πορεία, ώστε τα επόμενα χρόνια να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στην κατηγορία των ανδρών. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους, αφού πρόκειται για μια εξαιρετική νέα γενιά τζουντόκα», τόνισε ο Νίκος Ηλιάδης.



ΑΝΟΙΞΕ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ Η "ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ" ΚΑΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ.

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν απο το ταμείο αλληλεγγύης της Πολιτείας, θα διατεθούν για την εκπλήρωση των ευχών των παιδιών......!!!!!!!!

Σε «Πολιτεία των Ευχών» μεταμορφώνεται  η πόλη των Σερρών, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται στο δήμο. Πλήθος δραστηριοτήτων και δράσεων θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες και οι κάτοικοι των Σερρών μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. 




Το πάρκο του Θερινού Θεάτρου μετατρέπει σε μία «Μαγική Πολιτεία» που κάθε ευχή πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Ο Άγιος Βασίλης θα έρθει στην πόλη των Σερρών, θα πάρει τα γράμματα όλων των λιλιπούτειων Σερραίων και θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί επάξια σε κάθε τους επιθυμία. 

Σε αυτό θα συμβάλλουν και οι Σερραίοι που θα στηρίξουν το ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Σερρών που θα βρίσκεται στην «Μαγική Πολιτεία» και θα ανοίξει αύριο το απόγευμα τις πύλες της προκείμενου να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους.

Χιλιάδες λαμπιόνια, θα ανάψουν και θα διώξουν μακριά την καταχνιά του χειμώνα, χαρίζοντας «ζεστές» στιγμές χαράς σε όλους τους παρευρισκομένους. 

Καρουζέλ, τροχός, μπαλαρίνα, παγοδρόμιο, τεράστια φουσκωτά παιχνίδια, κλόουν, ξυλοπόδαροι, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, μεγάλες συναυλίες γνωστών συγκροτημάτων και τραγουδιστών, χορευτικά σύνολα από μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς θα πλαισιώσουν την «Πολιτεία των Ευχών» με τους μικρούς Σερραίους να επιδεικνύουν καθημερινά τις ικανότητές τους στη μαγειρική, στη ζωγραφική και σε πολλές γιορτινές δημιουργίες.

Στην «Πολιτεία των Ευχών» θα συμμετέχουν πολιτιστικοί φορείς και σερραίοι επιχειρηματίες που θα προβάλλουν τα δικά τους προϊόντα. Παράλληλα θα λειτουργεί και το Κοινωνικό Παντοπωλείο που έχει ως στόχο τη συγκέντρωση ρούχων και παιχνιδιών που θα διανεμηθούν σε αναξιοπαθούντες, ενώ η Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών θα συγκεντρώνει παράλληλα θα χαρίζει βιβλία σε όλα τα παιδιά που αγαπούν τον μαγικό κόσμο του βιβλίου και τους είναι οικονομικά αδύνατον να τον ταξιδέψουν...




Πηγή: serreslife.gr,  zougla.gr, politeiaeuxon.gr

ΕΞΙ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΓΥΜΝΑΣΙΑΔΑ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ.

Ένα χρυσό, δύο ασημένια και τρία χάλκινα ήταν ο απολογισμός της ελληνικής αποστολής στη 15η Γυμνασιάδα της Βραζιλίας. 

Η Ελλάδα πήρε τη 12η θέση μεταξύ 23 χωρών στον πίνακα των μεταλλίων, σε μια διοργάνωση που ουσιαστικά αποτελεί τους παγκόσμιους μαθητικούς αγώνες που φιλοξενήθηκαν στην πρωτεύουσα της χώρας, Μπραζίλια.


Το μοναδικό χρυσό μετάλλιο κατέκτησε για την Ελλάδα ο Κυριάκος Ζώτος στη δισκοβολία (με βολή στα 57.20 μ.), ενώ ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν ο Χρήστος Κοτίτσας στα 800 μέτρα στο στίβο (1.56''.22) και η Αργυρώ Αφράτη στις ασκήσεις εδάφους στην ενόργανη.
Τέλος χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν, δύο: Η Κορίνα Αλευρογιάννη στη ρυθμική γυμναστική (ένα στη μπάλα και ένα στις κορίνες), και ένα η Σταυρούλα Χρυσαειδή στα 3.000μ (10.44.44).

Πηγή: tanea.gr