Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΠΡΕΣΠΕΣ: ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ 2 ΗΛΙΑΚΑ ΣΚΑΦΗ.

Την Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 και ώρες 12.00 – 14.00 θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πρεσπών, η Τελική Εκδήλωση για το Διακρατικό Έργο με τίτλο:«ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ – ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: Η προώθηση όλων των ομορφιών της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της περιοχής των Λιμνών των Πρεσπών με τη χρήση της τεχνολογίας του μέλλοντος – Ηλιακά Σκάφη».

Στο πλαίσιο του έργου «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ/GREEN BOAT», η Ελλάδα απέκτησε ταπρώτα δύο ηλιακά της σκάφη διαμέσου του Δήμου Πρεσπών για την οργάνωση εναλλακτικών διαδρομών αναψυχής στις προστατευόμενες περιοχές των λιμνών Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα μεκαινοτόμα μέσα εντελώς φιλικά προς το περιβάλλον, με σκοπό την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος και της προβολής της περιοχής ως προορισμού εναλλακτικού τουρισμού.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν οι στόχοι και τα αποτελέσματα του έργου «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ / GREEN BOAT», οι κύριες δραστηριότητες των εταίρων, η επίσημη ιστοσελίδα του έργου (www.green-boat.eu) καθώς και οι λοιπές δράσεις δημοσιότητας και επικοινωνίας.
Επιπροσθέτως, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των ηλιακών σκαφών του Δήμου Πρεσπών (τεχνικά χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα) καθώς και των προτάσεων εφαρμογής περιηγητικών διαδρομών με τα ηλιακά σκάφη. Η Τελική Εκδήλωση του Έργου θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση του επίσημου βίντεο του έργου.
Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ/GREEN BOAT» είναι ένα από τα πρώτα έργα του Προγράμματος Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013, με απτά και άμεσα εφαρμόσιμα αποτελέσματα, που επιτυγχάνεται με την προμήθεια και λειτουργία δύο ηλιακών σκαφών για περιηγητικές διαδρομές.
Για το σκοπό αυτό άλλωστε το συγκεκριμένο έργο επιλέχθηκε και παρουσιάστηκε ως Βέλτιστη Πρακτικήστο 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εδαφικής Συνεργασίας, που διεξήχθη στις 8-9 Μαΐου 2014 στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. και των εορτασμών για την Ημέρα της Ευρώπης.
Πηγή: econews.gr

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΩΝ.

Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία, ο καθιερωμένος ετήσιος διάπλους Πάρου - Αντίπαρου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων κολυμβητών. Ανάμεσα τους, συμμετείχε και ο διάσημος ηθοποιός Τομ Χανκς, λάτρης της χώρας μας, την οποία και επισκέπτεται ανελλιπώς, τα τελευταία 14 χρόνια.
Να σημειωθεί ότι η απόσταση που διένυσαν οι κολυμβητές ήταν 1.500 μέτρα περίπου, με ευνοϊκό καιρό.Ο Τομ Χάνκς, που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο νησί, δέχθηκε να συμμετάσχει στο διάπλου και με τον τρόπο αυτό να διαφημίσει τη χώρα μας στο εξωτερικό. 
Ο αγαπημένος σταρ είναι παντρεμένος με την ελληνικής καταγωγής Rita Wilson και εδώ και 14 χρόνια απολαμβάνουν τις διακοπές τους στα νησιά των Κυκλάδων ενώ διατηρούν και σπίτι στην Αντίπαρο.
Γνωστός εκτός των άλλων και για την αγάπη του στην Ελλάδα και τις ομορφιές της, ο ηθοποιός φόρεσε μάσκα και βατραχοπέδιλα και κολύμπησε από την Πάρο στην Αντίπαρο.
Πηγή: agelioforos.gr, psts.gr