Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Στην κορυφή της Ευρώπης στο τζούντο ο Μουστόπουλος, χάλκινο μετάλλιο για την Ελισάβετ Τελτσίδου!!!!

Στην κορυφή της Ευρώπης στο τζούντο ο Μουστόπουλος, χάλκινο μετάλλιο για την Ελισάβετ Τελτσίδου!!!!


Ο Ρομάν Μουστόπουλος (-81κ.) αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στους αθλητές κάτω των 23 ετών (U23), ενώ η Ελισάβετ Τελτσίδου (-63κ.) πανηγύρισε την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην ίδια διοργάνωση, η οποία φιλοξενείται από χθες στο Βρότσλαβ της Πολωνίας. 
Το Ευρωπαϊκό U23 ήταν η μοναδική διοργάνωση όπου η Ελλάδα δεν είχε πανηγυρίσει μετάλλιο τα τελευταία επτά χρόνια, σερί που φρόντισαν να διακόψουν οι Μουστόπουλος και Τελτσίδου. Στην ίδια διοργάνωση ο Γιώργος Αζωίδης βρέθηκε «αγκαλιά» με το χάλκινο μετάλλιο, ωστόσο περιορίστηκε στην 5η θέση των -73 κιλών.
Τρίτο μετάλλιο για τον Μουστόπουλο μέσα στο 2014
Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό U21 και του χάλκινου στο Παγκόσμιο U21, o Ρομάν Μουστόπουλος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης και στους U23. O Έλληνας τζουντόκα, ο οποίος μέσα στη χρονιά ήταν πρώτος στο Γκραν Πρι της Τασκένδης και τρίτος στο Γκραν Πρι της Βουδαπέστης, με πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες έφτασε στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κατηγορία των -81 κιλών όπου συμμετείχαν συνολικά 30 αθλητές.
Ο Μουστόπουλος στον δρόμο για τον τελικό κατά σειρά με Ippon τους Τόμαζ Κβιατκόφσκι (Πολωνία), Μπόγιαν Ντόσεν (Σερβία), Ντόμινιτς Ρέσελ (Γερμανία), ενώ στα ημιτελικά επικράτησε του Ρώσου Χασάν Καλμουρζάεφ. Στον τελικό, ο Μουστόπουλος με Waza-ari επικράτησε του Ρώσου Ασλάν Λαπινάγκοφ και βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητών.
Δεύτερο χάλκινο για την Τελτσιδου στην Ευρώπη μέσα στο 2014
Η Ελισάβετ Τελτσίδου διπλασίασε τα χάλκινα μετάλλια στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματος του 2014. Μετά την τρίτη θέση στο U21 (Βουκουρέστι), σήμερα ήταν τρίτη και στην U23, αποδεικνύοντας την ανοδική πορεία στην οποία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια.    Η Τελτσίδου, η οποία πριν από λίγες ημέρες έκλεισε τα 18 της χρόνια, στα προκριματικά είχε δύο νίκες σε τρεις αγώνες. Επικράτησε της Καρολίνα Τάλατς (Πολωνία) και της Φλούρτε Στουπ (Ολλανδία), όμως στον αγώνα για πρόκριση στον ημιτελικό ηττήθηκε από την Λευκορωσίδα Ντανιέλα Καζανόι. Στα ρεπεσάζ νίκησε με Ippon την Ουκρανή Νατάλια Ίλκιβ, για να έρθει μία ακόμη εντυπωσιακή νίκη, αυτή τη φορα επί της Γερμανίδας Ρεμπέκα Μπρεούνινγκερ που την έφερε στο βάθρο των νικητριών.
Πέμπτος ο Αζωίδης στα -73 κιλά
Ο Γιώργος Αζωίδης βρέθηκε ένα... shido από το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των -73 κιλών, όμως λίγο οι συγκυρίες, λίγο η ανωτερότητα του αντιπάλου του, δεν του επέτρεψαν να το κατακτήσει. Ο τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης στους U21, στον τελικό των ρεπεσάζ «χρέωσε» πολύ γρήγορα τον Αζέρο Χουσείν Ραχίμλι με τρία shido (παρατηρήσεις), ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει και στη νίκη με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην πέμπτη θέση της τελικής κατάταξης.
Δεκαέξι ελληνικά μετάλλια σε Ευρωπαϊκά U23
Οι Ρομάν Μουστόπουλος και Ελισάβετ Τελτσίδου ανέβασαν στα 16 τον αριθμό των ελληνικών μεταλλίων στον θεσμό. Την μερίδα του λέοντος σε αριθμό μεταλλίων έχει ο Ταριέλ Ζιντιρίδης με συνολικά τέσσερα, ενώ ακολουθούν οι Ηλίας Ηλιάδης, Ιουλιέτα Μπουκουβάλα και Ρεβάζι Ζιντιρίδης που έχουν από δύο.
    Συνοπτικά τα ελληνικά μετάλλια:
2014 (Βρότσλαβ) - Ρομάν Μουστόπουλος (-81κ., 1ος), Ελισάβετ Τελτσίδου (-63κ., 3η)
2007 (Σάλτσμπουργκ) - Θεόδωρος Μασμανίδης (-90κ., 3ος), Ταριέλ Ζιντιρίδης (-66κ., 1ος), Αλέξανδρος Γκορντέεφ (-60κ., 3ος)
2006 (Μόσχα) - Ηλίας Ηλιάδης (-100κ., 1ος), Ρεβάζι Ζιντιρίδης (-66κ., 3ος)
2005 (Κίεβο) - Ιουλιέτα Μπουκουβάλα (-63κ., 1η), Ταριέλ Ζιντιρίδης (-60κ., 3ος), Ρεβάζι Ζιντιρίδης (-66κ., 3ος)
2004 Λιουμπλιάνα - Ταριέλ Ζιντιρίδης (-66κ., 1ος)
2003 Ερεβάν - Ηλίας Ηλιάδης (-73κ., 1ος), Ιουλιέτα Μπουκουβάλα (-57κ., 1η), Ταριέλ Ζιντιρίδης (-66κ., 3ος), Διονύσης Ηλιάδης (-100κ., 3ος), Βαρβάρα Ακριτίδου (-78κ., 3η)

·        Gazetta.gr