Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ



ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΤΑΞΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ!!!!


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΑ η 337 Μοίρα της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) από την Αεροπορική Βάση Λάρισας, συμμετείχε στη 2η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2014 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Albacete στην Ισπανία. Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 110ΠΜ τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16 Block 52+.

Σκοπός του προγράμματος TLP είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO), καθώς και η εξοικείωση και η συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα ΝATOϊκά πρότυπα και διαδικασίες.
“Τα στελέχη της 337Μ απέσπασαν ιδιαίτερα ευνοϊκές κριτικές για το επίπεδο της επαγγελματικής τους κατάρτισης, τις δυνατότητες του αεροσκάφους και για τις επιδόσεις τους, που τους κατέταξαν στην πρώτη θέση μεταξύ των συμμετεχόντων”, αναφέρει η ανακοίνωση.

http://gr.greekreporter.gr/

ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕ 17 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Μετά από 14 μήνες προσπάθειας η «Κοινωνική Πολυκατοικία» του δήμου Αθηναίων, που από σήμερα θα στεγάζει 17 οικογένειες, άνοιξε τις πόρτες της.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για δομή κοινωνικής στήριξης, που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Κοινωνική Κατοικία» και αφορά πολυκατοικία στην οδό Μπουμπουλίνας, στο κέντρο της Αθήνας. Το κτίριο παραχωρήθηκε για χρήση από το Ίδρυμα Χατζηκώνστα στο δήμο Αθηναίων και με τη συνεργασία της μη κερδοσκοπικής αστικής εταιρίας «Ανθρώπινοι Άνθρωποι», η πολυκατοικία επισκευάστηκε και επιπλώθηκε, προκειμένου να φιλοξενήσει 17 οικογένειες, που βρίσκονται στο φάσμα της επισφαλούς στέγης. Αντιμετωπίζουν, δηλαδή, άμεσο κίνδυνο αστεγίας.

Σημειώνεται  ότι για όσο καιρό οι οικογένειες φιλοξενούνται στην πολυκατοικία της οδού Μπουμπουλίνας, ο δήμος Αθηναίων δεν θα περιοριστεί στη στέγαση, αλλά θα αναπτύξει πρωτοβουλίες επανένταξης των οικογενειών αυτών στην παραγωγική διαδικασία, ώστε σύντομα να μην έχουν ανάγκη αυτή τη φιλοξενία».

Για την επιλογή των 17 αυτών οικογενειών τηρήθηκαν διεθνή πρότυπα και η αξιολόγηση έγινε από διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου Αθηναίων.
Η εγκατάσταση των 17 οικογενειών ξεκινά σήμερα Μ. Πέμπτη 17 Απριλίου.




Πηγή:www.capital.gr


ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ UNESCO.

 Δεκαέξι κτίρια του οικισμού της Σπιναλόγκας πρόκειται να στερεωθούν και να καθαριστούν με την προοπτική να εξυπηρετούν στο μέλλον χρήσεις του αρχαιολογικού χώρου.
Παράλληλα με τις στερεώσεις των κτιρίων, μια δεύτερη μελέτη προβλέπει τη βελτίωση της προσβασιμότητας των τουριστών στη νησίδα που η ιστορία της σημαδεύτηκε από τη λειτουργία της ως Λεπροκομείο, για πάνω από μισό αιώνα.

Τις δύο μελέτες ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση (χθες Τρίτη) καθώς, τόσο η μεγάλη επισκεψιμότητα στο νησί όσο και η ένταξη του στον κατάλογο των πολιτιστικών μνημείων της ΟΥΝΕΣΚΟ επιτάσσουν εργασίες ανάδειξης.

«Η όψη του νησιού είναι σήμερα εντελώς διαφορετική», επισήμανε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αναφερόμενη στα πολλά έργα που έγιναν τα τελευταία δέκα χρόνια στο μικρό νησί, «έργα για τα οποία έχουν δαπανηθεί «κάποια εκατομμύρια ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα έργα έχουν χρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς πόρους.

Τα κτίρια που θα στερεωθούν, θα καθαριστούν και θα αποτυπωθούν βρίσκονται σήμερα σε ερειπιώδη κατάσταση. Είναι μονώροφα και διώροφα και σε ένα από αυτά διατηρούνται σπαράγματα τοιχογραφιών από την εποχή του Λεπροκομείου, σύμφωνα με τον επικεφαλής στη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, Θεμιστοκλή Βλαχούλη.

Η άρση της επικινδυνότητά τους, τόσο για τα ίδια τα οικοδομήματα που σήμερα κινδυνεύουν να χάσουν πολύτιμα στοιχεία από τον αρχιτεκτονικό τους όγκο, όσο και για την προστασία των επισκεπτών, αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο Πολιτισμού.

Στα έργα που αφορούν τη βελτίωση της πρόσβασης στο νησί, περιλαμβάνονται: η δημιουργία νέας ξύλινης ράμπας εισόδου στο χώρο εκεί όπου σήμερα «δένουν» τα καραβάκια, ο καθαρισμός και η επισκευή των δεξαμενών και η τοποθέτηση υδραυλικών συστημάτων για τη λειτουργία των χώρων υγιεινής αλλά και για λόγους πυρασφάλειας, η βελτίωση του διαδρόμου κυκλοφορίας επισκεπτών, η τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων κ.ά.

Από τη φετινή τουριστική περίοδο, το νησί θα δέχεται επισκέπτες από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος του υπουργείου Πολιτισμού που περιλαμβάνει 33 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Η Σπιναλόγκα βρίσκεται στη βόρεια είσοδο του κόλπου της Ελούντας, στο νομό Λασιθίου. Αρχαία και μεσαιωνικά κατάλοιπα συνθέτουν την πολυτάραχη ιστορία του νησιού που από το 1903 έως το 1957 λειτούργησε ως Λεπροκομείο φορτίζοντας συναισθηματικά τον τόπο, με τις μαρτυρικές μνήμες των ασθενών της νόσου του Χάνσεν, να διατηρούνται αλώβητες μέχρι τις μέρες μας.

Πηγή: kathimerini.gr