Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Κομοτηνή: Φακελάκι... από γιατρό σε ασθενή.




ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ. ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ EΔΩΣΕ ΣΕ ΑΠΟΡΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ 10 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ! ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!!

Μια μοναδική ιστορία ανθρωπιάς που έλαβε χώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής μας γνωστοποίησε αναγνώστης της εφημερίδας "Ελεύθερο Βήμα". Η ιστορία μας αρχίζει με ένα άπορο συμπολίτη μας, που βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κατάσταση και με το ζόρι καταφέρνει να φέρει βόλτα την καθημερινότητά του.

Αυτός ο συμπολίτης μας βρέθηκε στο γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής για να του γράψουν τα φάρμακά του και περιέγραψε στο γιατρό που έκανε της εξέταση τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει.

Λαμβάνοντας τη συνταγή από το γιατρό, την άνοιξε για να ανακαλύψει ότι μέσα ο γιατρός του είχε βάλει 10 ευρώ για τα φάρμακά του. Απορημένος ο συμπολίτης μας, προσπάθησε να του το δώσει πίσω, για να αρνηθεί ο γιατρός.

Τελικά φαίνεται πως η ανθρωπιά δεν έχει εκλείψει στις μέρες μας, αφού παρά τα όσο ακούγονται για τα «φακελάκια» στα νοσοκομεία, υπάρχουν γιατροί που κάνουν το αντίστροφο. Είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Κομοτηνής, το οποίο μαζί με το προσωπικό του λοιδορείται ένθεν και ένθεν, όμως είναι τέτοιες ιστορίες ανθρωπιάς, οι περισσότερες από τις οποίες παραμένουν άγνωστες, που δίνουν ελπίδα για το μέλλον του.
Πηγή: Εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα


ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ


Με την ευκαιρία της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκαινίασε έκθεση ελληνικών έργων τέχνης, στις 21 Ιανουαρίου, 12.30 μ.μ (τοπική ώρα Βελγίου). Η έκθεση φιλοξενείται στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες (διάδρομος G, Μπαλκόνι, Altiero Spinelli, 3ος όροφος). Εκτίθενται σημαντικά έργα 28 καλλιτεχνών. 



«Τα εκπληκτικά έργα τέχνης, τα οποία μπορούν να θαυμάσουν οι επισκέπτες της ειδικής έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχουν διαμορφωθεί από διαφορετικά καλλιτεχνικά ρεύματα. 
Η έκθεση περιλαμβάνει από έργα σε χαρτί, του διάσημου Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα, τα οποία συνδέουν τα ευρωπαϊκά ιδεώδη με τις ελληνικές συμβάσεις, έως πίνακες ενός από τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς καλλιτέχνες, του Αλέκου Φασιανού, ο οποίος εκφράζει με σύγχρονο τρόπο την ελληνική μυθολογία και ιστορία και δίνει  κεντρικό ρόλο στον άνθρωπο. Επιπλέον, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φιλοξενούνται ένα γλυπτό του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Τάκι, και έργα τέχνης του Δημήτρη Μυταρά και του Γιάννη Ψυχοπαίδη, τα οποία αντικατοπτρίζουν τον κριτικό ρεαλισμό» είπε χαρακτηριστικά ο Martin Schulz, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.



ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ!!

      

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ


Διακρίθηκε ερευνητική μελέτη του στον τομέα ανάπτυξης φαρμάκων
Μια ερευνητική μελέτη που δημοσιεύθηκε από το εργαστήριο του Χρήστου Γεωργίου, Καθηγητή Βιοχημείας στο Τμήμα Βιολογίας, χαρακτηρίστηκε εξέχον Key Scientific Article από την Global Medical Discovery "ως ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τον τομέα ανάπτυξης φαρμάκων και την προώθηση της βιοϊατρικής έρευνας" [Grintzalis, K.,Zisimopoulos, D., Grune, T., Weber, D., Georgiou, C. D. (2013).


Αναλυτικά:


Method for the simultaneous determination of free/protein malondialdehyde and lipid/protein hydroperoxides. Free Radical Biology Medicine 59: 27-35 - http://globalmedicaldiscovery.com/key-scientific-articles/method-simultaneous-determination-freeprotein-malondialdehyde-lipidprotein-hydroperoxides].


Ο Οργανισμός


Η Global Medical Discovery [ISSN 1929-8536] είναι ένας εξέχων οργανισμός επιστημονικής ενημέρωσης που επιλέγει ελάχιστες από τις πιο πρόσφατες καινοτόμες ανακαλύψεις της επιστημονικής, ιατρικής και φαρμακευτικής κοινότητας “μέσα από περισσότερα από 20.000 άρθρα και από τα πιο αυστηρά ελεγχόμενα βιολογικά ευρήματα στον κόσμο.


 ΠΗΓΗ news.gr