Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

O ΜΙΚΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ.

Ο λόγος για τον 10χρονο Δημήτρη Πετρουλάκη από τη Φοινικούντα, μαθητή της Ε' Δημοτικού, ο οποίος ήταν αυτός που έπιασε το Σταυρό φέτος τα Θεοφάνια. Οπως σε διάφορα μέρη, έτσι και στη Φοινικούντα οι κάτοικοι  τηρούν το έθιμο, σύμφωνα με το οποίο αυτός που πιάνει το Σταυρό περνάει από τα σπίτια και οι κάτοικοι του δίνουν κεράσματα ή λεφτά. Ο μικρός Δημήτρης λοιπόν από αυτή τη διαδικασία συγκέντρωσε φέτος το ποσό των 100 ευρώ. Αποφάσισε όμως αντί να το κρατήσει και να πάρει κάποιο παιχνίδι, να το δωρίσει στον Οργανισμό “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.


«Φέτος την ημέρα των Θεοφανίων παρόλο που οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και οι καλύτερες, τηρήσαμε το έθιμο να ρίξει ο παπάς το Σταυρό στη θάλασσα. Η αγωνία μου ήταν μεγάλη το ίδιο και η λαχτάρα μου να πιάσω το Σταυρό. Η βροχή και τα κύματα στη θάλασσα της Φοινικούντας δεν με τρόμαξαν. Βούτηξα, κολύμπησα και βγήκα νικητής. Ενιωσα πραγματική ικανοποίηση, χαρά και μια άλλη δύναμη που δεν μπορώ να την εξηγήσω. Στη συνέχεια όμως έπρεπε να συνεχίσουμε το έθιμο που λέει ότι όποιος πιάνει το Σταυρό πρέπει να περνάει από τα σπίτια του χωριού και ο νοικοκύρης να δίνει κεράσματα ή λεφτά. Από αυτή τη διαδικασία μάζεψα 100 ευρώ», τονίζει μιλώντας στην “Ε” ο Δημήτρης και συνεχίζει αναφερόμενος στην δωρεά των χρημάτων:

«Αμέσως όμως σκέφτηκα να μην τα κρατήσω για τον εαυτό μου αλλά να τα δώσω σε κάποια παιδιά της ηλικίας μου που τα έχουν πιο πολλή ανάγκη από εμένα. Ετσι αποφάσισα να δώσω τα χρήματα στο “Χαμόγελο του Παιδιού”».

"Δημήτρη σε ευχαριστούμε πολύ που θέλησες με τον δικό σου τρόπο να βοηθήσεις παιδιά που έχουν  ανάγκη την υποστήριξη όλων μας. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε παιδιά να βοηθούν άλλα παιδιά μια και "Το Χαμόγελο του Παιδιού" ιδρύθηκε από ένα παιδί πριν από 18 χρόνια. Σου ευχόμαστε Υγεία, Χαρά και καλή πρόοδο!¨"

Πηγή: hamogelo.gr