Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ, Η ΒΑΣΩ ΜΙΛΛΟΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ


Με τρία νέα παγκόσμια μετάλλια επιστρέφει η ελληνική ενόργανη γυμναστική από τον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Κορέα, με την επωνυμία World Top.

Ο Λευτέρης Κοσμίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους, βαθμολογούμενος με 15,125 σε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που άφησε στη δεύτερη και τρίτη θέση Κορεάτες αντιπάλους. Μετά τον αγώνα του ο Κοσμίδης δήλωσε στο pamesports:
«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας με αθλητές που έχουν διεκδικήσει μετάλλια στις μεγαλύτερες διοργανώσεις που υπάρχουν, γι αυτό ο αγώνας λέγεται World Top και κατάφερα να τους κερδίσω όλους. Έκανα το πρόγραμμά μου αρκετά καλά χωρίς να έχω κάνει και την καλύτερη προετοιμασία, διότι δεν έχω το ταπί που γίνονται οι αγώνες αλλά και έτσι κατάφερα να κάνω εξίσου καλά τη δουλειά! Θέλω να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο σε όλους όσους έμειναν αυτές τις άγιες μέρες μακριά από τους γονείς, συγγενείς και φίλους!»


Xρυσό μετάλλιο και για τη Βάσω Μιλλούση ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου στη δοκό ισορροπίας.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στους κρίκους, πληρώνοντας ουσιαστικά τα 2 μικρά βηματάκια που έκανε στην έξοδό του. Αυτό του έκοψε βαθμούς και το 15.625 τον άφησε στην δεύτερη θέση για 25 χιλιοστά που είχε περισσότερα ο αμερικανός αντίπαλός του, Μπράντον Γουίν.
Οι Έλληνες γυμναστές είναι σταθερά στην ελίτ του κόσμου και είναι πανέτοιμοι να διεκδικήσουν μετάλλια στις κορυφαίες διοργανώσεις , μεταξύ των οποίων φυσικά κορυφαία οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο, κάτι που πιστοποιείται σε όλες τις εμφανίσεις τους.