Τρίτη 5 Αυγούστου 2014


ΔΩΡΕΑ ΜΑΜΟΥΘ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΧΑΡΙΣΕ ΣΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "ΤΙΤΑΝΙΑ"


Μία δωρεά - μαμούθ πολλών εκατομμυρίων ευρώ προς το "Χαμόγελο του Παιδιού" έκανε μετά θάνατον ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου "Τιτάνια".
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Espresso", ο 70χρονος Κωνσταντίνος Μαλάμος, απόγονος της γνωστής οικογενείας Πεσμαζόγλου, άφησε την τελευταία του πνοή πριν από δύο μήνες. Ένας άνθρωπος που ήθελε πολύ να αποκτήσει οικογένεια, ωστόσο ο γάμος τη δεκαετία του '80 με την Ντέπυ Χανδρή ήταν σύντομος χωρίς την απόκτηση παιδιών.
Ο επιχειρηματίας αφήνει στη διαθήκη του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του κεντρικού ξενοδοχείου επί της οδού Πανεπιστημίου στον σύλλογο "Χαμόγελο του Παιδιού" με τον ρητό όρο να φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του και τα έσοδα από την ξενοδοχειακή επιχείρηση να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Γιαννόπουλος επιβεβαίωσε με δηλώσεις στην εφημερίδα τη δωρεά τονίζοντας ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα γνωστοποιήθηκε στο "Χαμόγελο" η είδηση από τους δικηγόρους που άνοιξαν τη διαθήκη και πως η διαδικασία είναι ακόμη σε εξέλιξη.
Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο και όπως δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος "για εμάς ήταν ένα τεράστιο δώρο. Πέσαμε από τα σύννεφα. Θα τιμήσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτόν τον άνθρωπο που θέλησε να βοηθήσει τα παιδιά μας".
Ο επιχειρηματίας άφησε μεγάλο μέρος της περιουσίας του, κινητής και ακίνητης, στις ανιψιές του και σε συγγενείς του, αλλά επιθυμία του ήταν το ξενοδοχείο Τιτάνια να περάσει στο Χαμόγελο του Παιδιού.

http://www.news.gr/