Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΘΑ "ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ" ΕΦΕΞΗΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.

Από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοινώθηκε ότι χθες Τρίτη 8 Απριλίου και ώρα 19:00 ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διαδικτυακής ψηφοφορίας για την επιλογή του ελληνικού σήματος προϊόντων και υπηρεσιών.
Tο ελληνικό σήμα (με δύο εκδοχές, μία έγχωμη και μία ασπρόμαυρη) αναμειγνύει την ελληνική σημαία, την απεικόνιση της καρδιάς και τον κοχλία του κίονα ιωνικού ρυθμού.

Η ψηφοφορία μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Ανάπτυξης διήρκεσε 15 ημέρες και διεξήχθη χωρίς προβλήματα με τη συμμετοχή 14.426 χρηστών.
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας βρίσκονται στην ιστοσελίδα: http://ypanyp.gov.gr/poll/
Η ανακήρυξη του αναδόχου για το ελληνικό σήμα θα γίνει, σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.
Πηγή: agrotikabook.gr

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ Ο ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΑΡΟΥΛΗΣ

Ο τίτλος του επίτιμου μέλους του Βασιλικού Κολλεγίου των Χειρουργών του Ηνωμένου Βασιλείου απονεμήθηκε πρόσφατα στον Λαρισαίο Αν. Καθηγητή Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτριο Χ. Ζαχαρούλη.  Σε ειδική τελετή στο Λονδίνο, απονεμήθηκε η παραπάνω διάκριση στον κ.  Ζαχαρούλη ως αναγνώριση του σημαντικού κλινικού, ερευνητικού και διδακτικού του έργου. Η διάκριση αυτή δίδεται σε επιστήμονες με εξαιρετική διεθνή αναγνώριση και μέχρι σήμερα έχει δοθεί σε ελάχιστους Έλληνες Χειρουργούς. 
Η επιστημονική προσφορά του κ. Ζαχαρούλη έχει σχέση με τη Χειρουργική του Ήπατος – Παγκρέατος – Χοληφόρων.
Η κλινική και ερευνητική του δραστηριότητα έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή νέων  καινοτόμων συσκευών που χρησιμοποιούνται ήδη από τη διεθνή χειρουργική κοινότητα προς όφελος χιλιάδων ασθενών ανά τον κόσμο. Εκπαιδεύει νέους Έλληνες χειρουργούς σε ειδικά σεμινάρια σε συνεργασία με το Κολλέγιο. Ο κ. Δημήτριος  Ζαχαρούλης γεννήθηκε στον Πλατύκαμπο Λάρισας. Με το πέρας των εγκυκλίων σπουδών εισήχθη στη Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.
Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στα Πανεπιστήμια Harvard της Βοστώνης και State University of New York των Η.Π.Α.
Εξειδικεύθηκε στην Προχωρημένη Λαπαροσκοπική Χειρουργική και στη Χειρουργική του Ήπατος- Παγκρέατος- Χοληφόρων στο νοσοκομείο Hammersmith – Imperial College του Λονδίνου. Από το 2003 υπηρετεί στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η εν λόγω τιμητική διάκριση  αποτελεί τιμή τόσο για την Ιατρική Σχολή όσο και για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Κάθε διάκριση μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας αντανακλάται τόσο στο πνευματικό ίδρυμα όσο και στην πόλη στην οποία δραστηριοποιείται επιστημονικά.
Πηγή: larissanet.gr

ΞΙΦΑΣΚΙΑ: ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΟΝ 17χρονο ΜΑΡΙΟ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΠΑΘΗΣ..

Μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων της 

Ιερουσαλήμ τον περασμένο Φεβρουάριο, ο 17χρονος ξιφομάχος “χτύπησε” και πάλι! Αφού 

εξασφάλισε θέση στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, στο αγώνισμα της σπάθης, ο 

Γιακουμάτος έχασε στον τελικό με 15-13 από τον Ρώσο Ιλιίν και αναδείχτηκε δευτεραθλητής 

κόσμου, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων, που θα 

διεξαχθούν τον ερχόμενο Αύγουστο στην πόλη Νανζίν της Κίνας.

Το “μικρόβιο” εισήχθη στο μυαλό του, τον Αύγουστο του 2004, όταν ο Μάριος “κόλλησε” για λίγα λεπτά στην τηλεόραση! Ο λόγος; Του άρεσε πολύ το θέαμα της ξιφασκίας, που λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, εκείνη την περίοδο είχε λίγο περισσότερο χρόνο δημοσιότητας απ' ότι συνήθως! Αυτό ήταν... Λίγους μήνες αργότερα, όταν οι γονείς του τον ρώτησαν ποια, από τις προτεινόμενες αθλητικές δραστηριότητες του Δήμου Αχαρνών, ήθελε να επιλέξει, εκείνος δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά! Άρχισε προπονήσεις στον ορειβατικό σύλλογο της περιοχής και στο πίσω μέρος του μυαλού του, αποφάσισε να δουλέψει σκληρά για να φτάσει μία μέρα ψηλά!

Πλέον, θα 'λεγε κανείς ότι οι θυσίες του αρχίζουν να δικαιώνονται. Με την χορηγία της CYTA Eλλάδας που για 3η συνεχόμενη χρονιά ενισχύει τις προσπάθειές του και με την αρωγή των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα, που του έχουν προσφέρει σχολική υποτροφία, ο Μάριος-Ευάγγελος Γιακουμάτος έχει βάλει πλέον τις βάσεις για μία σπουδαία μελλοντική καριέρα στο αγώνισμα της σπάθης!
Πηγή: gazzetta.gr

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΧΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΟΜΑΔΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΓΑΜΟΥ 128 ΚΙΝΕΖΩΝ!!!


Την Κρήτη επιλέγουν πολλά ζευγάρια από την Κίνα για να παντρευτούν. Στα τέλη Απριλίου αναμένονται 128 άτομα για να παντρευτούν στα Χανιά σε μία ομαδική τελετή ενώ αμέσως μετά θα αναχωρήσουν για τον Άγιο Νικόλαο όπου και θα περάσουν το μήνα του μέλιτος.

Πρόκειται για μία επιτυχημένη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και του δήμου Αγίου Νικολάου με τον οργανισμό γάμων του Δήμου της Σαγκάης. Πιο συγκεκριμένα, στις 27 Απριλίου αναμένονται οι πρώτοι νεόνυμφοι τους οποίους θα συνοδεύουν δημοσιογράφοι διαφόρων μεγάλων ΜΜΕ της Κίνας καθώς και τηλεοπτικό κανάλι ενώ το ταξίδι θα βιντεοσκοπηθεί και θα παρουσιαστεί σε ένα διαφημιστικό φιλμ στο Φεστιβάλ Τουρισμού της Σαγκάης τον Σεπτέμβριο.
Μετά από την ομαδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά οι νεόνυμφοι μαζί με τους προσκεκλημένους τους θα επισκεφθούν τον Άγιο Νικόλαο όπου μέσα σε βάρκα και με φόντο τη Λίμνη θα πραγματοποιηθεί η γαμήλια φωτογράφιση τους.
Σύμφωνα με το cretalive.gr, στα πλαίσια της κρητικής φιλοξενίας θα ακολουθήσει κέρασμα με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα συνοδεία κρητικής μουσικής και χορών. Το πολυπληθές γκρουπ των Κινέζων θα περπατήσει στην πόλη του Αγίου Νικολάου και στη συνέχει θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο φρούριο της Σπιναλόγκας όπου θα ξεναγηθούν και θα φωτογραφηθούν.

ΠΗΓΗ http://gr.greekreporter.gr/