Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015


«TO NHΣΙ» ΤΗΣ ΧΙΣΛΟΠ ΠΟΥΛΗΣΕ 1 ΕΚ. ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ. Η ΧΙΣΛΟΠ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΟΥΡΑΚΑΜΙ!!!

«H XΙΣΛΟΠ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ


 ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ.


 Την Παρασκευή, 20 Μαρτίου, η Βικτόρια Χίσλοπ παρευρέθηκε σε μια ειδική εκδήλωση στο Πεκίνο, που έγινε προς τιμήν της μιας και το βιβλίο της "Το Νησί", που εκτυλίσσεται στην Κρήτη, έφτασε το ένα εκατομμύριο αντίτυπα.

Όταν ρωτήθηκε, για ποιο λόγο θεωρεί ότι το βιβλίο της σημείωσε τόσο μεγάλη επιτυχία, η Βικτόρια Χίσλοπ, απάντησε ότι οι ιστορίες της μπορούν να είναι οικουμενικές. Η Κίνα θεωρείται "λίκνο" του ανατολικού πολιτισμού και η Ελλάδα "λίκνο" του δυτικού πολιτισμού. Οι Κινέζοι αναγνώστες βρήκαν αυτή την πολιτιστική σύνδεση ελκυστική. Πρόσθεσε, ότι ελπίζει περισσότεροι Κινέζοι να έχουν την ευκαιρία, να επισκεφθούν την Κρήτη για διακοπές όπως και την πρώην αποικία λεπρών της Σπιναλόγκας. Είναι σίγουρη πως η Ελλάδα θα τους μαγέψει.  Δήλωσε ευτυχής που χάρη στην ιστορία της για την Ελλάδα, ταξίδεψε ως εκεί, πολλούς ανθρώπους με τη φαντασία τους. "Οι λέξεις μπορούν να μας ταξιδέψουν με υπέροχο τρόπο," είπε σε ένα ενθουσιώδες ακροατήριο.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, έδωσε συνέντευξη στον πολύ γνωστό σεναριογράφο Shi Hang και στην καταξιωμένη κι έγκυρη, κριτικό λογοτεχνίας Zhi An. Το ταξίδι της περιλαμβάνει τη Σαγκάη και την πόλη Suzhou
Στο τέλος της παρουσίασης μετέφερε μήνυμα της υφυπουργού τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, η οποία τους παρότρυνε να επισκεφτούν τη χώρα μας προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τη χώρα και τη μεγάλη πολιτιστική μας κληρονομιά.

Eirinika.gr

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Έσπασε, όπως όλα δείχνουν, μετά από πάρα πολλές δεκαετίες, ο “κύκλος” της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα, αφού σύμφωνα με νέα έρευνα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, πλέον, περισσότεροι από έξι στους δέκα μαθητές έχουν το επιθυμητό βάρος για την ηλικία τους, ενώ αντίστοιχα υψηλό ποσοστό (64,4%) συμμετέχει συστηματικά σε κάποια αθλητική δραστηριότητα εκτός σχολείου....
Έπειτα από μία μακροχρόνια “σκοτεινή” περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας τα Ελληνόπουλα κατείχαν σταθερά την πρωτιά σε όλη την Ε.Ε σε ότι αφορά την παχυσαρκία, πρόσφατη μελέτη έρχεται να καταδείξει ότι οι τάσεις αυτές δείχνουν να υποχωρούν σημαντικά, εξέλιξη ωστόσο που κατά τους ειδικούς χρήζει περαιτέρω παρακολούθησης ώστε να “παγιοποιηθεί” επιδημιολογικά.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Προγράμματος “Αξιολόγηση Σωματικής Διάπλασης, Διατροφικών Συνηθειών και Σωματικής Δραστηριότητας”, αγόρια και κορίτσια στο Δημοτικό φαίνεται να έχουν επανέλθει κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους σε φυσιολογικούς Δείκτες Μάζας Σώματος, αλλά και σε περισσότερο υγιεινές συνήθειες, όπως είναι η άσκηση και τα γεύματα στο σπίτι.
Στην Γ' Δημοτικού, λοιπόν, από την οποία προήλθε και το δείγμα των 60.000 παιδιών που συμμετείχαν στην έρευνα, το 65% βρίσκεται στην κατηγορία με επιθυμητό βάρος, ενώ μόλις το 9,5% είναι παχύσαρκο και 23,9% είναι υπέρβαρο. Δηλαδή, σήμερα στην Ελλάδα, περίπου 3 στα 10 παιδιά αντιμετωπίζουν πρόβλημα βάρους, σε αντίθεση με κάποια χρόνια πριν που η αναλογία αυτή άγγιζε τα 5 στα 10 παιδιά αντίστοιχης ηλικίας.
Οι μαθητές, παράλληλα, δείχνουν να έχουν βάλει στη ζωή τους και την άσκηση. Έτσι, το 64,4% δηλώνει ότι κάνει κάποιο άθλημα, εκ των οποίων το 42,2% ασχολείται 1-2 ημέρες την εβδομάδα. Το 45% των μαθητών, επίσης, αφιερώνει καθημερινά χρόνο σε παιχνίδι εκτός σπιτιού (ποδήλατο, μπάλα κτλ), τόσο τα Σαββατοκύρια όσο και τις καθημερινές, ενώ αντίθετα, τις καθημερινές μόνο το 31,7% δηλώνει ότι αφιερώνει χρόνο σε δραστηριότητες μπροστά από την οθόνη...
Αναφορικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, οι μαθητές αξιολογήθηκαν στο σύνολό τους με 6,5/ 10, σύμφωνα με τις διεθνείς συστάσεις. Κυριότερες τάσεις, δε, που κατεγράφησαν ήταν η κατανάλωση πρωινού (61,4% τις καθημερινές και 92% τα Σαββατοκύριακα, αλλά και κολατσιό στο σχολείο που αποτελείται από τοστ (78%), φρούτα (58,7%), γάλα ή γιαούρτι (70,3%).

Το φαστ- φουντ, βέβαια, δεν έχει βγει εντελώς από τη ζωή των παιδιών, αφού το 62,7% λέει ότι τρώει έτοιμο φαγητό πάνω από μία φορά την εβδομάδα, ενώ αναψυκτικά δηλώνει ότι καταναλώνει 3-6 φορές εβδομαδιαίως το 12,7% των συμμετεχόντων παιδιών.
πηγή: http://www.iatropedia.gr/articles/read/2906