Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Το πρώτο βραβείο κέρδισαν μαθητές του 1ου πρότυπου πειραματικού δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Twinning, στην κατηγορία από 4-11 ετών, με το έργο "Powerfulnaturekingdom.et".
Ο διαγωνισμός υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το σχολείο Col Legi Sant Josep από την πόλη Navas της Ισπανίας. To e-Twinning είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα που επιτρέπει σε εκπαιδευτικούς και μαθητές σε σχολεία της Ευρώπης να δημιουργήσουν κοινά παιδαγωγικά έργα σε ένα ασφαλές διαδικτυακό περιβάλλον, δίνοντας ώθηση στην καινοτομία και τη συνεργασία των σχολείων.
Η τελετή βράβευσης έγινε στο ινστιτούτο φυσικών επιστημών, στις Βρυξέλλες, παρουσία περισσότερων των 200 συμμετεχόντων, μεταξύ των οποίων μαθητές και εκπαιδευτικοί από 16 χώρες καθώς και εκπρόσωποι υπουργείων Παιδείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Τα βραβεία απένειμε ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη νεολαία και τον αθλητισμό Tibor Navracsics.

Από την πλευρά της ελληνικής αποστολής το βραβείο παρέλαβε η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του προγράμματος Αγγελική Κουγιουρούκη.
http://www.eirinika.gr/article/113278/e-twinning-proto-eyropaiko-vraveio-gia-proto-protypo-peiramatiko-alexandroypolis