Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΑΣ 8 ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ –O ΛΕΩΝ ΠΑΤΡΙΝΟΣ- ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «WILD LIFE» ΤΟΥ BBC!!!!Ο Λέων Πετρινός κατάφερε να απαθανατίσει την «Άγρια Ζωή» με εξαιρετικό τρόπο και έχει βάλει υποψηφιότητα για το βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού που διοργανώνει το BBC με τίτλο «Wild Life» -στην κατηγορία για φωτογράφους κάτω των δέκα χρονών- και η απονομή θα γίνει στο Λονδίνο.  

Η φωτογραφία του Έλληνα πιτσιρικά επιλέχθηκε ανάμεσα σε 42.000 φωτογραφίες που στάλθηκαν από 96 χώρες. Oι φωτογραφίες θα εκτίθενται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Αυγούστου 2015.
Η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου με παρουσιαστή τον David Attenborough.

Τη θέση ανάμεσα στους φιναλίστ τού τη χάρισε η φωτογραφία του με τίτλο το «Άγρυπνο τσιτάχ», στην οποία έχει απαθανατίσει το άγριο ζώο ξαπλωμένο ανάμεσα στα χορτάρια να ρίχνει προσεκτικές ματιές στο φακό. Ο Λέων Πετρινός τράβηξε τη φωτογραφία στο σαφάρι Μasai Mara στην Κένυα.

Eirinika.gr

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ MICROSOFT ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΔΗΣ

Η τεχνολογία... ταιριάζει στον Έλληνα. Ειδικά στα νέα παιδιά που έχουν αποκτήσει στενή σχέση με τον ψηφιακό κόσμο. Παρά τα όποια οικονομικά προβλήματα, φαίνεται πως στη χώρα μας γεννιούνται προικισμένα «μυαλά» που δεν θα χαθούν.
Ο Πάνος Οικονόμου και ο Γεώργιος-Νικηφόρος Αυγουστίδης, δύο Έλληνες μαθητές, κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό European Kodu Kup της Microsoft.


Όπως αναφέρει το Fortunegreece, η ελληνική ομάδα απέσπασε το πρώτο βραβείο για το παιχνίδι «Behind the Red», το οποίο είναι βασισμένο στην εξερεύνηση του Αρη.
Ο σχολικός διαγωνισμός, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, απευθύνεται σε νέα παιδιά ηλικίας 6-16 ετών και έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές να γνωρίσουν τη μαγεία του προγραμματισμού και της κωδικοποίησης, σχεδιάζοντας παιχνίδια μέσω μιας διαδραστικής, καινοτόμας και διασκεδαστικής διαδικασίας.
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι μαθητές κλήθηκαν να αναπτύξουν τα δικά τους παιχνίδια δουλεύοντας σε ομάδες και μαθαίνοντας πώς να δημιουργούν φανταστικούς κόσμους, μοντέλα και προσομοιώσεις. Στον τελικό προκρίθηκαν οι νικητές της κάθε χώρας (Ελλάδα, Βέλγιο, Εσθονία, Φινλανδία, Λιθουανία, Νορβηγία, Πορτογαλία και Βρετανία).
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό European Schoolnet, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των ευρωπαϊκών χωρών που πρωτοπορούν στο κομμάτι του κώδικα και του προγραμματισμού στα σχολεία.


Πηγή: Ελληνες μαθητές κατέλαβαν την πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό της Microsoft | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/174458#ixzz3GRLyOHRv