Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

TΡΕΛΑΝΑΝ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΟΙ ΜΠΕΜΠΗΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ


Η ομάδα Κ12 του ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Ισπανία και κέρδισε την ομάδα της Μπαρτσελόνα 1-2 μέσα στη Λα Μασία.

Το έλεγαν όλες αυτές τις μέρες και κανείς – εκτός των προπονητών τους – δεν τους πίστευε. Μέχρι που το είδαν με τα μάτια τους, μέσα στο σπίτι της καλύτερης ποδοσφαιρικής ακαδημίας στον κόσμο. Της Μπαρτσελόνα. Η ομάδα Κ12 του ΠΑΟΚ ταξίδεψε για να κερδίσει και τα κατάφερε. 1-2 μέσα στη Λα Μασία. Και το σημαντικότερο; Το κατάφερε με το δικό της τρόπο, με το δικό της όμορφο στυλ. Με επιθετικό ποδόσφαιρο, απόλυτη συγκέντρωση απέναντι στo passing game της Μπαρτσελόνα και νοοτροπία νικητή.
Ο ΠΑΟΚ έπαιξε το δικό του ποδόσφαιρο και – δίχως το παραμικρό ίχνος υπερβολής – θα μπορούσε να είχε κερδίσει με μεγαλύτερο σκορ και να μην δώσει το δικαίωμα στους γηπεδούχους να ελπίζουν για την ισοπαλία. Χαρακτηριστικό είναι πως μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής της Μπαρτσελόνα έδωσε συγχαρητήρια στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ κι έλεγε πως οι φάσεις που δημιούργησε η ομάδα του στα τελευταία τρία λεπτά δεν έχουν καμία σημασία γιατί ο Δικέφαλος θα έπρεπε να έχει καθαρίσει το ματς νωρίτερα.
Οι παίκτες του Αγγελου Ζαζόπουλου έδειξαν το χαρακτήρα τους από την αρχή. Πριν καν καταλάβουν ότι βρίσκονται μέσα στο γήπεδο δέχτηκαν γκολ από στημένη φάση. Κόρνερ, κεφαλιά και 1-0. Η απάντηση ήταν άμεση. Ο ΠΑΟΚ ανέκτησε τον έλεγχο της μπάλας, άρχισε να πατά καλύτερα στα πόδια του, κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του, και να ψάχνει το γκολ. Το πέτυχε νωρίς όταν ο Τζόλης – ένας από τους κορυφαίους του γηπέδου – πήρε τη μπάλα στην αντεπίθεση, είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα εκτός θέσεις και με ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.  Από εκεί και πέρα, έγινε παιχνίδι κέντρου με την Μπαρτσελόνα να έχει την κατοχή, αλλά τον ΠΑΟΚ να ελέγχει το ρυθμό και να είναι πιο απειλητικός στις προωθήσεις του.
Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στον ΠΑΟΚ. Οι πιτσιρικάδες του Δικεφάλου βρήκαν τον τρόπο να σπάνε την άμυνα των Καταλανών και με όπλο την ταχύτητά τους ήταν “φωτιά” στις αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές που αν την έκανε η κανονική ομάδα της Μπαρτσελόνα θα ήταν από τα highlights της σεζόν, Τσέλιος και Τζόλης με προσποιήσεις και γρήγορες πάσες έκρυψαν τη μπάλα, ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή και έστρωσε έτοιμο γκολ στον Θεοδωρίδη. Δίχως παρουσία επόπτη, όμως, ο διαιτητής το ακύρωσε λανθασμένα ως οφσάιντ. Λάθος που έκανε και λίγα λεπτά αργότερα όταν ο Γιάβας έφευγε μόνος στην πλάτη της άμυνας.
Το γκολ τελικά ήρθε. Από εκτέλεση φάουλ η μπάλα πήγαινε προς τη γραμμή του άουτ, αλλά ο Τζόλης τη γύρισε με ανάποδο ψαλίδι και ο Γιάβας από κοντά έκανε το 1-2. Ο ίδιος παίκτης είχε και τεράστια ευκαιρία να κάνει το 1-3, αλλά πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια, ενώ σουτ του Τσοπούρογλου βρήκε την εξωτερική πλευρά του δοκαριού.
Στα τελευταία λεπτά, ο ΠΑΟΚ παραλίγο να πληρώσει την αδυναμία του να σκοράρει. Η Μπαρτσελόνα βγήκε μπροστά και δημιούργησε τρεις μεγάλες ευκαιρίες στο φινάλε, αλλά ο Σταυριανίδης που είχε περάσει κάτω από τα δοκάρια λίγο πριν το τέλος με σωτήριες επεμβάσεις κράτησε το τελικό 1-2.
Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Ταλιχμανίδης (60′ Σταυριανίδης), Κούφας (36′ Λαγωνίδης), Βασιλόπουλος (36′ Κατσουλίδης), Πύρτσιος (40′ Τσοπούρογλου), Αβεντισιάν (54′ Τσακιρίδης), Καλτσίδης, Καραμπέρης, Τσέλιος (50′ Κριμιτζάς), Τεμερτζόγλου (36′ Λιάβας), Τζόλης, Θεοδωρίδης (60′ Καρακίτσος).

http://www.paokfc.gr/news-

ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ HOLLYWOOD ΤΟ 2014


Οι κινηματογραφικές παραγωγές του 2014 αναμένεται να έχουν άρωμα Ελλάδας. Εννέα ταινίες θα δώσουν στους θεατές μια γεύση από την αρχαία και σύγχρονη Ελλάδα, καθώς και την ιστορία της.

Ο Βίγκο Μόρτενσεν και η Κίρστεν Ντανστ, πρωταγωνιστές της ταινίας «Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου»
1. «Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου»
Πρόκειται για ένα θρίλερ που γυρίστηκε σε Αθήνα και Κρήτη και είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ. Πρωταγωνιστές είναι ο -γνωστός από τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»- Βίγκο Μόρτενσεν, η Κίρστεν Ντανστ και ο Οσκαρ Αϊζακ, ενώ συμμετέχουν και Έλληνες ηθοποιοί, όπως ο Σωκράτης Αλαφούζος και η Ευγενία Δημητροπούλου. Πρόκειται για μια αμερικανική, γαλλική και αγγλική συμπαραγωγή, που σκηνοθετεί ο Χοσέιν Αμινί, ο οποίος έκανε και τη διασκευή της ιστορία. Η υπόθεση της ταινίας αφορά ένα ζευγάρι Αμερικανών και ένα νεαρό φοιτητή οι οποίοι εμπλέκονται σε στο μυστηριώδες έγκλημα ενός αστυνομικού που διαπράττεται στην Κνωσό.
«Η άνοδος της αυτοκρατορίας»
2.  «Η άνοδος της αυτοκρατορίας» Μετά τον Λεωνίδα ο… Θεμιστοκλής
Μετά τον Λεωνίδα, τη μάχη στις Θερμοπύλες και τη θρυλική ατάκα «This is Sparta» ένας άλλος Ελληνας, ο Θεμιστοκλής, αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει τον στρατό του Ξέρξη στην περίφημη ναυμαχία στο Αρτεμίσιο. Το prequel των «300» με τίτλο «Η άνοδος της αυτοκρατορίας» είναι από τις ταινίες που περιμένει με ανυπομονησία το ελληνικό κοινό. Βασισμένη στο εικονογραφημένο μυθιστόρημα του Φρανκ Μίλερ «Xerxes», η ταινία οδηγεί τους θεατές σ’ ένα καινούργιο πεδίο μάχης, στη θάλασσα. Ο Θεμιστοκλής ενώνει τους Έλληνες εναντίον του Ξέρξη και της Αρτεμισίας, της αιμοδιψούς επικεφαλής του περσικού ναυτικού. Ο Νομ Μούρο υπογράφει τη σκηνοθεσία, ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν ο Σάλιβαν Στέιπλετον, ο Ροντρίγκο Σαντόρο και η Εύα Γκριν.
3. «Πρόμαχος»
Το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα θα τεθεί φέτος και στη μεγάλη οθόνη. Οι Γιώργος Χωραφάς, Σπύρος Φωκάς, Γιώργος Βογιατζής και Ομάρ Σαρίφ ενώνουν τις δυνάμεις τους στην ταινία «Πρόμαχος» που κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών. Δημιουργοί της είναι οι ελληνικής καταγωγής Αμερικανοί σκηνοθέτες Τζον και Κόρτι Βούρχης, ενώ ο τίτλος της προέρχεται από την ονομασία του γιγαντιαίου αγάλματος της προστάτιδας της πόλης των Αθηνών, Προμάχου Αθηνάς. Σύμφωνα με το σενάριο, μια ομάδα Ελλήνων δικηγόρων ξεκινά δικαστικό αγώνα για την επιστροφή των Γλυπτών. Γυρίσματα έχουν γίνει ήδη σε διάφορα σημεία της Αθήνας.


«Οι Θεοί φέρονται άσχημα»
4. «Οι θεοί φέρονται άσχημα»
Η κρίση στην Ελλάδα άγγιξε μέχρι και τους 12 Θεους του Ολύμπου. Ο Δίας, η Αρτεμις, η Αφροδίτη και οι υπόλοιποι αφήνουν τον Όλυμπο και μετακομίζουν στη Νέα Υόρκη, όπου -λόγω οικονομικών δυσχερειών- αναγκάζονται να συμβιώσουν σε ένα διαμέρισμα. «Οι Θεοί φέρονται άσχημα» είναι ο τίτλος της κωμωδίας-παρωδίας που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μαρί Φίλιπς και βρίσκει την Αφροδίτη να εργάζεται σε ροζ γραμμές, την Αρτέμιδα να βγάζει βόλτα σκύλους και τον Απόλλωνα να κάνει το μέντιουμ! Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν η Σάρον Στόουν, η οποία δίνει σάρκα και οστά στην θεότητα της ομορφιάς και ο Κέβιν Μπέικον που υποδύεται τον Δία.

"Squirrels to the Νuts"
5.«
Squirrels to the Νuts»
 Η Τζένιφερ Ανιστον όπως δεν την είδαμε ποτέ Μπορεί το «Squirrels to the Νuts» να μην αναφέρεται ούτε να γυρίστηκε στην Ελλάδα, έχει όμως για πρωταγωνίστρια την πιο διάσημη ελληνικής καταγωγής Αμερικανίδα σταρ. Πρόκειται για τη νέα κινηματογραφική ταινία της Τζένιφερ Ανιστον, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να εμφανιστεί topless! Στο πλευρό της θα δούμε τον δημοφιλή ηθοποιό Οουεν Ουίλσον και τη γνωστή από το θρυλικό σίριαλ «Αυτός, αυτή και τα μυστήρια» Σίμπιλ Σέπερντ. Το σενάριο του φιλμ αναφέρεται στην προσπάθεια ενός σκηνοθέτη να κάνει σταρ μια πρώην συνοδό πολυτελείας. Μέσα στο 2014 θα βγει στο σινεμά και το sequel της κωμωδίας «Αφεντικά για σκότωμα», στην οποία επίσης πρωταγωνιστεί η Ανιστον.
 6. Ο Ζακ συναντά τον «Birdman»
Ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου, από τους σημαντικότερους σύγχρονους σκηνοθέτες, υπογράφει την πρώτη του κωμωδία επιλέγοντας τον Ελληνοαμερικανό Ζακ Γαλιφιανάκη για έναν από τους βασικούς ρόλους. Μετά την τριλογία του «Hangover», που τον έκανε χολιγουντιανό αστέρα, ο Ζακ θα συμπράξει κινηματογραφικά με τους Μάικλ Κίτον, Εντουαρντ Νόρτον και Εμα Στόουν στο φιλμ «Birdman». Η υπόθεση επικεντρώνεται στην ιστορία ενός ηθοποιού, ο οποίος στα νιάτα του έπαιξε έναν σούπερ ήρωα ονόματι «Birdman» και στη συνέχεια πέρασε πάλι στην αφάνεια. Προκειμένου να επανέλθει λοιπόν αποφασίζει να παίξει σε μια παράσταση στο Broadway. Ο Γαλιφιανάκης θα υποδυθεί τον παραγωγό που του δίνει αυτή την ευκαιρία.
7. «The Helicopter Mom»
Η επιστροφή της Βαρντάλος Η σταρ του «Γάμος αλά ελληνικά» επιστρέφει δυναμικά στη μεγάλη οθόνη δίνοντας σάρκα και οστά σε μια μητέρα που ανακατεύεται στη ζωή του γιου της. Η κυκλοφορία της ταινίας «The Helicopter Mom» έχει προγραμματιστεί για την Πρωτοχρονιά στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αμερικής. Η πορεία της στο box office πέραν του Ατλαντικού θα καθορίσει τη συνέχειά της στις ευρωπαϊκές αίθουσες.
8. Μονομαχία cine-γιγάντων Ο Ηρακλής «χτυπά» εις διπλούν στο σινεμά μέσα στο 2014. Πρώτος θα δώσει το «παρών» ο Κέλαν Λουτζ, ο οποίος αφού έγινε γνωστός ως βαμπίρ στο «Twilight Saga», ετοιμάζεται τώρα να δώσει τη κινηματογραφική μάχη του ως ημίθεος γιος του Δία και της Αλκμήνης στο επικό φιλμ «Ηρακλής: Η γέννηση ενός θρύλου». Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ρένι Χάρλιν και η υπόθεσή του εστιάζει στην ιστορία του Ηρακλή από τα παιδικά του χρόνια μέχρι που αναλαμβάνει δράση πραγματοποιώντας τους 12 άθλους του.
9. Για χάρη ενός μυθικού ήρωα Τον ρόλο του μυθικού ήρωα στο δεύτερο χολιγουντιανό φιλμ με τίτλο «Ηρακλής. Οι θρακικοί πόλεμοι» έχει αναλάβει ο Ντουέιν Τζόνσον, γνωστός από τους «Μαχητές των δρόμων», αλλά και ως «The Rock» (ο βράχος), λόγω του παρελθόντος του στα ρινγκ. Ο Ντουέιν φιγουράρει φέτος στην κορυφή της λίστας του «Forbes» με τους πιο προσοδοφόρους ηθοποιούς κι έτσι οι παραγωγοί του δεν φαίνεται ν’ ανησυχούν ιδιαίτερα που η ταινία θα κυκλοφορήσει μερικούς μήνες μετά την ανταγωνιστική της. Σύμφωνα με το στόρι, ο Ηρακλής αποδέχεται την πρόσκληση του βασιλιά της Θράκης να εκπαιδεύσει τον στρατό του.

Πηγή: Greekreporter.gr - See more at: http://www.ellines.com/good-news

Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΧΟΡΕΥΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΦΗΜΙΣΜΕΝΟΥ ALVIN AILEY DANCE THEATER



 "Αισθάνομαι Ελληνίδα παντού και πάντοτε δηλώνω την ελληνική ταυτότητά μου" -



H Κωνσταντίνα Σταματίου είναι μία από τις κορυφαίες χορεύτριες της νεοϋορκέζικης ομάδας Alvin Ailey Dance Theater και η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στην συγκεκριμένη ομάδα υψηλού χορευτικού επιπέδου. Ο πατέρας της είναι από την Εύβοια. Η ίδια γεννήθηκε στη Βόρεια Καρολίνα. «Το ελληνικό στοιχείο έχει διαμορφώσει ένα κομμάτι της προσωπικότητάς μου. Και αυτό φαίνεται και από τον τρόπο με τον οποίον χορεύω». 

Η όμορφη χορεύτρια με τον πατέρα της

Σπούδασε χορό στο Pat Hall’s Dance Unlimited και στο North Carolina Dance Theatre. Το 2002 αποφοίτησε από το Northwest School of the Arts και σπούδασε στο κολέγιο SUNY Purchase, πριν πάρει μαθήματα στο Ailey School.


Η Constance Stamatiou έγινε μέλος του Alvin II και προσαρτήθηκε στην ομάδα το 2005 και συνεχίζει να ζει το όνειρό της χορεύοντας σε όλον τον κόσμο. Μάλιστα κέρδισε την υποτροφία Leonore Annemberg που δίνεται σε χαρισματικούς χορευτές. Έχει εμφανιστεί σε δύο παραστάσεις στην Αθήνα, το 2008, μια εμπειρία που χαρακτήρισε ως την πιο αξέχαστη στιγμή της καριέρας της. «Για μια στιγμή κοίταξα ψηλά στον Παρθενώνα και είπα μέσα μου ότι έτσι πρέπει να είναι ο Παράδεισος: Τόσο όμορφος και γαλήνιος». Το 2012 συμμετέχει στην παράσταση φόρο τιμής στην Judith Jamison, που έγινε στον Λευκό Οίκο. Αγαπάει την Ελλάδα και λατρεύει την Κρήτη, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο.  

 http://www.ellines.com/erga-ellinon/


ΝΕΑ "ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΟΛΛΑ" ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΑ ΡΑΜΜΑΤΑ.

Μια χειρουργική «κόλλα» που μπορεί να επουλώσει τα τραύματα στην καρδιά αντικαθιστώντας τα ράμματα, δημιούργησαν επιστήμονες του Χάρβαρντ και του Νοσοκομείου Παίδων Βοστόνης.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, το νέο υλικό είναι ένα πολυμερές που δεν επηρεάζεται από το νερό ή το αίμα, είναι εξίσου ισχυρό με τα ράμματα και ενώνει τις άκρες της πληγής καθώς εκείνη αρχίζει να επουλώνεται.
Σύμφωνα με το BBC, οι επιστήμονες εμπνεύστηκαν το νέο υλικό από την ιδιότητα των σαλιγκαριών και άλλων οργανισμών να κολλάνε στις επιφάνειες, χρησιμοποιώντας ορισμένες κολλώδεις ουσίες που εκκρίνουν.
Μάλιστα, το δοκίμασαν ήδη σε καρδιές χοίρων, που μοιάζουν πολύ με την ανθρώπινη, και διαπίστωσαν ότι επουλώνει γρήγορα τις ανοιχτές πληγές που προκαλούνται από τραυματισμούς, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης σε τραύματα που υπάρχουν στα αιμοφόρα αγγεία και στα τοιχώματα του εντέρου.
Όπως εξήγησε στο BBC ο καθηγητής Jeffrey Karp, η κόλλα χρησιμοποιείται με τη βοήθεια ενός επιθέματος, στο οποίο αλείφεται η απαραίτητη ποσότητα και τοποθετείται στον ιστό ή απευθείας στο σημείο που υπάρχει ρήξη. Για να σταθεροποιηθεί η κόλλα χρησιμοποιείται υπεριώδες φως και έτσι τα μόριά της σχηματίζουν ισχυρές αλυσίδες με τα μόρια του κολλαγόνου της καρδιάς, αφού πρώτα εκλύουν ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι πολύ αντιδραστικές.
Σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Science Translational Medicine, η νέα χειρουργική κόλλα θα αρχίσει να χρησιμοποιείται περίπου σε δύο με τρία χρόνια και δεν αποκλείεται να αντικαταστήσει τα ράμματα, τα οποία δεν παρέχουν πλήρη μόνωση στο τραύμα και συχνά προκαλούν επιπλοκές.
Πηγή: naftemporiki.gr