Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΟ ΤΗΣ Α' ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ.

Οδηγία προς τους διευθυντές των λυκείων για βελτιώσεις στον τρόπο υπολογισμού της βαθμολογίας σε ορισμένα μαθήματα της Α΄ Λυκείου, προκειμένου να γίνει ευκολότερη η προαγωγή των μαθητών στην επόμενη τάξη, έστειλε η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.
Μετά τις αποκαλύψεις για υψηλά ποσοστά αποτυχίας στις εξετάσεις της Α΄ Λυκείου σε μία σειρά μαθημάτων, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι ο αριθμός των μαθητών που θα δώσει επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβρη φθάνει μέχρι και το 40%, η ομάδα υποστήριξης «Myschool» του υπουργείου Παιδείας καλεί τους λυκειάρχες να εκδώσουν νέα αποτελέσματα, αναφέροντας σε οδηγία: «Μέχρι τώρα, στις Φυσικές Επιστήμες, αν ο μαθητής σε ένα από τα κλαδικά μαθήματα (Φυσική, Χημεία, Βιολογία) είχε βαθμό κάτω από τη βάση, τότε παραπεμπόταν στο μάθημα.

Προαγωγή
Πλέον, αν σε ένα από τα κλαδικά μαθήματα (Φυσική, Χημεία, Βιολογία) έχει βαθμό κάτω από τη βάση, αλλά ο βαθμός του μαθήματος 'Φυσικές Επιστήμες' (που προκύπτει από τα τρία κλαδικά μαθήματα) είναι πάνω από τη βάση, τότε ο μαθητής προάγεται».
Με τη ρύθμιση φαίνεται ότι γίνεται προσπάθεια να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών που «κόπηκε» στις εξετάσεις της Α΄ Λυκείου, αλλά από το υπουργείο Παιδείας τονίσθηκε χθες ότι «η εν λόγω οδηγία ενημερώνει τα σχολεία για την ενσωμάτωση των αλγοριθμικών κανόνων για τον υπολογισμό του μέσου όρου που προβλεπόταν από το Π.Δ. 68/2014, το οποίο είναι σε ισχύ από τις 7 Μαΐου του 2014 στην εφαρμογή Myschool».
Χθες, εξάλλου, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε πως δεν θα καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων, μέσω της οποίας επελέγησαν σε ποσοστό 50% τα θέματα στις εξετάσεις της Α΄ Λυκείου, ενώ πρόσθεσε ότι τα όποια προβλήματα του θεσμού θα γίνουν γνωστά όταν εκδοθούν από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής τα στατιστικά στοιχεία για τις βαθμολογίες των μαθητών σε όλη τη χώρα.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟ ΜΙΚΡΟ JAY, ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΝΘΕΡΜΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ, ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ.

Κίνηση ανθρωπιάς από την ΕΠΟ και τον Γιώργο Σαμαρά, καθώς κάλεσαν τον μικρό Τζέι στην Βραζιλία για να δει από κοντά τον άσο της Σέλτικ και της Εθνικής στην αναμέτρηση με την Κόστα Ρίκα!
Η εικόνα του Γιώργου Σαμαρά με τον μικρό Τζέι μετά την φιέστα της Σέλτικ έκανε τον γύρο του κόσμου. Ο μικρός που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, έδειξε την αγάπη του για τον Έλληνα επιθετικό και στον αγώνα της Εθνικής με την Ακτή Ελεφαντοστού, πανηγυρίζοντας με όλη του την ψυχή τη νίκη-πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ.
Αυτή η αγάπη δεν έμεινε αναπάντητη από τον παίκτη, αλλά και την ΕΠΟ και όπως ενημέρωσε σε συνέντευξή του ο Γιώργος Σαμαράς, η Ομοσπονδία κάλεσε τον μικρό Τζέι στην Βραζιλία προκειμένου να δει τον αγώνα με την Κόστα Ρίκα. Αναλυτικά ο επιθετικός της Σέλτικ ανέφερε για το συγκεκριμένο θέμα: «Ανατριχιαστικό, συγκινητικό. Αυτό το παιδί που δίνει τόσο πολύ δύναμη, που είναι απίστευτο. Δεν υπάρχουν λόγια... Νιώθω τόσο πολύ την αγάπη του. Την αγάπη που νιώθω εγώ, την νιώθουν και κάποιοι στην Ελλάδα. Υπάρχει σελίδα στο Facebook για να έρθει στην Βραζιλία; Είμαι ενήμερος... Σήμερα το πρωί στην ομιλία που είχαμε με τον κύριο Σαρρή, είπαμε αν γίνεται να κανονίσουμε τα εισιτήρια για να έρθει και να δει το ματς με την Κόστα Ρίκα. Αν δεν προλάβω τώρα, ελπίζω να πάνε όλα καλά και να έρθει στο παιχνίδι. Θα επικοινωνήσουμε με τον πατέρα του παιδιού, θα τον ενημερώσουμε και θα δούμε... Αν πάρουμε το ΟΚ. Μέχρι να το κάνουμε αυτό... Έχουμε μία φανέλα εδώ, την οποία θα την υπογράψω εγώ τώρα και στο φαγητό θα την υπογράψουν όλα τα παιδιά. Είναι ένα μικρό δώρο που μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε δώσει ραντεβού στο Μπέλφαστ».
«Μου δίνεις τεράστια δύναμη φιλαράκι»
Ο Γιώργος Σαμαράς έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την ενότητα του μικρού Τζέι, στέλνοντας το δικό του μήνυμα στον μεγάλο νικητή της ζωής, παρότι βρίσκεται σε τόσο μικρή ηλικία: «Μου δίνεις τρομερή δύναμη. Το χαμόγελο και η υποστήριξή σου, δίνει δύναμη σε όλους μας στην Εθνική ομάδα. Ελπίζω να σε δω σύντομα. Αν δεν τα καταφέρεις θα σου στείλω αυτή την εμφάνιση. Είμαι πολύ περήφανος που είσαι φίλος μου. Ελπίζω να σε δω σύντομα, φιλαράκι».
 

Διάβασε περισσότερα στο: Κάλεσαν τον μικρό Τζέι στη Βραζιλία! (vid) | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook