Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ.

Και όμως εν έτη 2014, στην σημερινή Ελλάδα υπάρχει και ένας δήμος που σέβεται απόλυτα τον τόπο του, τους ανθρώπους που ζουν εκεί αλλά και τα παιδιά που δυσκολεύονται για τον οποιοδήποτε λόγο να χαρούν το αυτονόητο. Το παιχνίδι σε μια παιδική χαρά. Φαντάζομαι πόσο δύσκολο θα είναι, για μια μάνα, να περνάει με το ανάπηρο παιδί της έξω από μια παιδική χαρά και να την ρωτάει γεμάτο απορία, γιατί δεν μπορεί να χαρεί και αυτό όπως και οι άλλοι συνομήλικοί του!
Στον δήμο Καβάλας όμως κάποιος το έκανε. Κάποιος συμμερίστηκε εκείνους τους ανθρώπους και έπραξε το σωστό και το αυτονόητο για άλλες χώρες. Να ζητήσει να φτιαχτεί μια παιδική χαρά για παιδιά με αναπηρία.
Μετά από πολλούς μήνες εργασιών και  μετά από αρκετές καθυστερήσεις η παιδική χαρά έμπροσθεν του κλειστού γηπέδου του ΔΑΚ Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» έχει μπει στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή της.
Ήδη, μάλιστα, σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Καβάλας εγκρίθηκε η πληρωμή του ποσού των 192.130,89 € για το έργο της ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου, ενώ όπως είχε αναφέρει πρόσφατα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θόδωρος Μουριάδης το έργο έχει λάβει μια μικρή παράταση 2 μηνών.
Πηγή: positivemagazine.gr