Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ.

Το όπλο είναι η προέκταση του χεριού της από τις αρχές της εφηβείας της. Η Αννα Κορακάκη 
λοιπόν άρχισε να βλέπει τους κόπους της να ανταμείβονται. Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια 
Ευρώπης Νεανίδων στη σκοποβολή σημειώνοντας μάλιστα παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία 
της.

Η επίδοση της Άννας Κορακάκη στον προκριματικό νεανίδων ήταν 380/400. Με σκορ (96 96 91 97=380) τερμάτισε έκτη στην κατάταξη και κατάφερε να προκριθεί στον τελικό! Είχε πετύχει τον πρώτο στόχο της, που ήταν να βρεθεί μέσα στις οκτώ κορυφαίες του αγωνίσματος.
Στους τελικούς της σκοποβολής η διαδικασία προβλέπει γύρους αποκλεισμού. Σε κάθε γύρο αποχωρεί ο αθλητής με τη χειρότερη επίδοση μέχρι να μείνουν οι διεκδικητές των μεταλλίων. Η Ελληνίδα κατάφερνε σε κάθε γύρο να μένει στον αγώνα. Βολή με τη βολή περνούσε στον επόμενο γύρο μέχρι τη μάχη του βάθρου.

Στον έβδομο γύρο και στη μάχη για το χάλκινο μετάλλιο η Άννα πέρασε στην κορυφή για 1/10 του βαθμού και τελικά επικράτησε κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με διαφορά μόλις 4/10 του βαθμού! Η Ουκρανή Polina Konarieva που ήταν πρώτη από την αρχή, έχασε την πρωτιά στις δύο τελευταίες βολές και περιορίστηκε στο αργυρό μετάλλιο. Η επίδοση της Κορακάκη αποτελεί την κορυφαία επίδοση τελικού νεανίδων σε παγκόσμια κλίμακα! Αναμένεται η κατοχύρωση του ρεκόρ από την παγκόσμια ομοσπονδία.
Πηγή: http://www.sport24.gr/, iefimerida.gr

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥ: O EΛΛΗΝΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟ!!!

 Ως χειρουργός βρέθηκε στο Αφγανιστάν, στην Τσετσενία, στο Ιράκ, στο Λίβανο, τη Λιβερία και τη Σομαλία. Διετέλεσε επικεφαλής χειρουργός του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού!  Η ζωή του έγινε ταινία «On the border of the Abyss»!!! Ας τον γνωρίσουμε..





Ο Χρήστος Γιάννου είναι Έλληνας χειρουργός που γυρίζει τον κόσμο, σε περιοχές που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και προσφέρει τη βοήθεια του σώζοντας ζωές στα πιο επικίνδυνα σημεία του κόσμου. Το τελευταίο χρονικό διάστημα  ζει στη Μονεμβασία και συνεργάζεται με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας αποφασίσει να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις που αποκόμισε ασκώντας την ιατρική σε εμπόλεμες περιοχές.

Οι γονείς του κατάγονται από τη Φλώρινα, ο ίδιος γεννήθηκε στον Καναδά το 1949, όπου είχαν μεταναστεύσει οι γονείς του. Από μικρός ήθελε να γίνει γιατρός και να βοηθά τους ανθρώπους. Έτσι λοιπόν έγινε μέλος της ομάδας του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού. Διετέλεσε μάλιστα επικεφαλής χειρουργός του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού έως τον Δεκέμβριο του 2006. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και στο Πανεπιστήμιο McGill. Στη συνέχεια έφυγε με προορισμό το Μάλι, όπου δίδαξε για ένα έτος. Όταν αρρώστησε, είδε από κοντά την έλλειψη ιατρικών ειδών και υποδομών και τις συνθήκες στις οποίες εκπαιδεύονταν οι γιατροί και αποφάσισε να παραμείνει και να βιώσει εκ των έσω τι σημαίνει να είσαι γιατρός στις ονομαζόμενες «χώρες του τρίτου κόσμου». Ως χειρουργός βρέθηκε στο Αφγανιστάν, στην Τσετσενία, στο Ιράκ, στο Λίβανο, τη Λιβερία και τη Σομαλία. Αν και στην Αίγυπτο είχε εξειδικευθεί ως χειρουργός καρκινικών όγκων, άρχισε να εξειδικεύεται ως χειρουργός πολέμου. Έγινε διάσημος μεταξύ των ανθρωπιστικών οργανώσεων για τις ικανότητες και την αποτελεσματικότητα του. Είναι μάλιστα ένας από τους λίγους μη-Παλαιστίνιους  που έχουν καθίσει, ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Παλαιστίνης, και διακρίθηκε για το έργο του όχι μόνο ως χειρουργός κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Λιβάνου στο στρατόπεδο προσφύγων Σατίλα, το οποίο παρουσιάστηκε στο ντοκιμαντέρ :  «Πολιορκημένοι: Η ιστορία ενός γιατρού της ζωής και του Θανάτου στη Βηρυτό» Το 1996 βρέθηκε στο Νοσοκομείο που δημιούργησε ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός στην Novye Atagi της Τσετσενίας, στο οποίο βρέθηκαν χιλιάδες θύματα πολέμου και λειτουργεί ως σήμερα. «Δυστυχώς οι πόλεμοι συνεχίζονται και υπάρχουν θύματα. Η ιατρική γίνεται κάτω από ειδικές συνθήκες και το χειρουργείο πολέμου και καταστροφών είναι πολύ διαφορετικό, όταν με ελάχιστα μέσα πρέπει να ξέρεις πως θα δουλέψεις χωρίς τα εργαλεία και την τεχνολογία. Ασφαλώς θέλει κουράγιο και βέβαια και εγώ φοβάμαι. Όλοι φοβούνται, αλλά χρειάζεται να έχεις αυτοέλεγχο σε συνθήκες πολέμου» δήλωσε σε συνέντευξη του στο Έθνος. Η ταινία «On the border of the Abyss» πραγματεύεται το έργο ζωής του να βοηθά τους πιο άτυχους ανθρώπους και την χειρουργική σε εμπόλεμες περιοχές. Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό του Καναδά TVO το 2002 με τον τίτλο «Chris Giannou: ο χειρουργός του πολέμου». Είναι ο επικεφαλής συγγραφέας του βιβλίου War Surgery το οποίο εκδόθηκε από τον Ερυθρό Σταυρό. Ανάμεσα στις διακρίσεις του ξεχωρίζει η ανακήρυξη του το 1991 ως μέλος του Τάγματος του Καναδά. –



 ΠΗΓΗ:  ellines.com