Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΑΤΕΝΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΒΑΨΑΝ ΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΑΣΛΗ.



Όποιος θέλει να ανέβει στο τελεφερίκ του Λυκαβηττού και να χαζέψει την Αθήνα από ψηλά, γνωρίζει ότι πρέπει να ανηφορίσει παραπάνω από 100 σκαλιά. Τα σκαλοπάτια αυτά όμως, που ήταν αφημένα στο χρόνο, καθαρίστηκαν και βάφτηκαν γεμίζοντας με χρώμα, όπως λένε οι atenistas, τη ζωή των τουριστών αλλά και την καθημερινότητα των κατοίκων του Κολωνακίου που είπαν «ναι» στην αλλαγή.


Πενήντα άνθρωποι για παραπάνω από δέκα ώρες καθάρισαν την συσσωρευμένη βρωμιά και κάλυψαν με αστάρι και βελατούρα τα τσιμεντένια σκαλιά και παράλληλα χρωμάτισαν με ειδικό χρώμα το τσιμέντο και έτσι άλλαξε το τοπίο στην περιοχή. Σκοπός τους, όπως λένε τα μέλη της ομάδας Green, που ανέλαβαν να βάψουν με 85 διαφορετικές αποχρώσεις, μια ίσως από τις πιο διάσημες σκάλες της Αθήνας, ήταν να κάνουν την πόλη λίγο πιο όμορφη, λίγο πιο ξεχωριστή.


Αρωγοί στην προσπάθεια ήταν κάτοικοι της περιοχής που έπιασαν πινέλο και χορήγησαν νερό και ρεύμα στην ομάδα.
Πηγή: http://thepaper.gr

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ AFP ΓΙΑ ΤΟ 2013. ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ 3 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ.

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ AFP ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ- ΕΙΝΑΙ ΟΙΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ


Μια μαγευτική εικόνα από την πανσέληνο στις 23 Ιουνίου, με το φεγγάρι να λάμπει δίπλα από το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.


Η φωτογραφία απεικονίζονται διαδηλωτές να διαμαρτύρονται υπό βροχή στις 6 Νοεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος.
Επιζώντες του τυφώνα Χαγιάν στις Φιλιππίνες στις 18 Νοεμβρίου
Tο μακελειό στην Κένυα: Δύο παιδιά και μια γυναίκα προσπαθούν να κρυφτούν από τους ένοπλους μασκοφόρους στο εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι στις 21 Σεπτεμβρίου
Δύο καλόγριες στην παραλία Κόπα Καμπάνα, στο Ρίο ντε Τζανέιρο κατά την επίσκεψη του Πάπα στη  Βραζιλία τον Ιούλιο
Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την καταστροφή στις Φιλιππίνες, τις πυρκαγιές στην Αυστραλία, το αιματοκύλισμα στη Συριά, τα επεισόδια στην Τουρκία αλλά και την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης συγκαταλέγονται στις καλύτερες εικόνες του Γαλλικό Πρακτορείο AFP για το 2013.

Σε τρεις φωτογραφίες του πρακτορείου αποτυπώνεται με τον πλέον δραματικό τρόπο η ελληνική πραγματικότητα αλλά και γεγονότα που συντάραξαν φέτος την κοινωνία μας.

Διαδήλωση στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη στις 11 Ιουνίου 

Ένας εθελοντής πυροσβέστης στην Αυστραλία στις 23 Οκτωβρίου 
ΠΗΓΗ: eirinika.gr