Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Ο Άγγελος Βασιλείου πλησιάζει στον τερματισμό έχοντας την ελληνική σημαία στους ώμους του. Χαμογελάει, πανηγυρίζει και αμέσως μετά πέφτει στην αγκαλιά, ενός εκ των προπονητών του, του Γιάννη Οικονομου. Η συγκίνηση είναι μεγάλη. Ένα παιδί 17 ετών πηγαίνει στη Γουατεμάλα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου-Τριάθλου και κατακτά τα πάντα. Πρώτη θέση και χρυσό μετάλλιο στο Τρίαθλο, πρώτη θέση και χρυσό μετάλλιο στο Δίαθλο, στο οποίο μάλιστα σημειώνει και την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην κατηγορία των εφήβων!

Ο δρόμος προς την κορυφή!

Ο Βασιλείου ταξίδεψε μαζί με έναν εκ των προπονητών του, Γιάννη Οικονόμου, στη Γουατεμάλα όπου διεξήχθη το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου-Τριαθλου υπό την αιγίδα την παγκόσμιας ομοσπονδίας μοντέρνου πένταθλου.
Το πρόγραμμα της διοργάνωσης ξεκίνησε με Τρίαθλο το οποίο περιλαμβάνει σκοποβολή (συνολικά 5 βολές x 4 γύρους), κολύμβηση (400μ. σύνολο 100μ x 4 γύροι) και τρέξιμο (3200μ. σύνολο, 800μ x 4 γύρους). Ο Βασιλείου ξεκινάει ιδανικά στο αγώνισμα της σκοποβολής, από απόσταση 10μ. με πιστόλι τύπου λέιζερ. Είναι πρωτοπόρος και συνεχίζει. Εξαιρετική επίδοση και στην κολύμβηση. Και πώς να μην είναι. Έχει διαπρέψει στη χώρα μας στις μικρότερες κατηγορίες με πολλές διακρίσεις και αμέτρητα μετάλλια. Το ίδιο και στο στίβο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να «πετάξει» και στο τρέξιμο διανύοντας, συνολικά 3200 μέτρα.
Ο χρόνος του; Εξαιρετικός. Ολοκληρώνει τους τέσσερις γύρους σε 17:55.00, αφήνοντας πίσω του όλους τους υπόλοιπους. Ο «ντόπιος» Wilhelm Picon ολοκληρώνει την προσπάθειά του σε 19:08.00. Η διαφορά από τον Βασιλείου φτάνει στο 1:13.00!
Τρίτη θέση για τον Αιγύπτιο Ahmed Elbanna που τερματίζει σε 19:39.00, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί ο αθλητής από τη Ν.Αφρική Matthew Dylan Kruger με χρόνο 19:56.00
Ο Άγγελος Βασιλείου είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο Τρίαθλο κι αυτή ήταν η αρχή. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Βασιλείου έφτασε στη Γουατεμάλα μόλις δύο ημέρες πριν από τους αγώνες και από την πρώτη ημέρα σημείωσε τόσο μεγάλες επιδόσεις. Το καλύτερο βέβαια το κρατούσε για το τέλος.
Την επόμενη ημέρα αγωνίστηκε στο Δίαθλο (200μ κολύμβηση- 3000μ.τρέξιμο). Απλά εξαιρετικός. Ολοκληρώνει την προσπάθειά του στον απίστευτο χρόνο 10:37.00 που αποτελεί τον καλύτερο όλων των εποχών στην κατηγορία των εφήβων! Οι δύο Πορτογάλοι Luis Lopez και Joao Pereira προσπαθούν να τον πλησιάσουν, ωστόσο θα καταλάβουν την δεύτερη και τρίτη θέση με χρόνους 11:24.00 και 11:28.00 αντίστοιχα. Την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν οι Picon Wilhelm (Γουατεμάλα) με χρόνο 11:37.00, Matthew Dylan Kruger (Ν. Αφρική) με 12:01.00 και Ahmed Elbanna (Αίγυπτος) με 12:06.00.
Ο Βασιλείου ανεβαίνει και πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Δύο χρυσά μετάλλια, σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και ο Εθνικός μας Ύμνος ακούγεται στη Γουατεμάλα! Μεγάλες στιγμές που μόνο ο πραγματικός ελληνικός αθλητισμός μπορεί να προσφέρει.

Το έχει ξανακάνει…

Κι όμως, για τον Άγγελο Βασιλείου η πρώτη θέση σε βάθρο, σε τόσο μεγάλη διοργάνωση, δεν είναι άγνωστη. Το έχει ξανακάνει στην κατηγορία των παίδων και μάλιστα την περσινή χρονιά όπου το παγκόσμιο πρωτάθλημα φιλοξενήθηκε στην Κύπρο, κατακτώντας ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο 17χρονος το 2013 είχε βραβευτεί από τον ΠΣΑΤ ως ο καλύτερος νέος Έλληνας αθλητής με τις καλύτερες μαθητικές επιδόσεις. Και είναι μόλις 17χρονών…
Πηγή: http://othersportsnews.gr/2014/10/sthn-korufh-tou-kosmou-o-aggelos-vasileiou-15323.html