Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΜΕ «ΑΕΡΑ» ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ!!!


Πρωταγωνιστές στη νέα ταινία του Έλληνα πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Λάνθιμου 

ο Κόλιν Φάρελ και η Ρέιτσελ Βάις

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΟΣΚΑΡ 2013 

Στις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιώργου Λάνθιμου θα κληθούν να «υπακούσουν» ο Κόλιν Φάρελ και η Ρέιτσελ Βάις.
Σύμφωνα με το περιοδικό Variety, οι δυο σταρ του Χόλυγουντ θα πρωταγωνιστήσουν στη νέα, αγγλόφωνη αυτή τη φορά ταινία, του σκηνοθέτη με τον τίτλο «Lobster», ενώ τα γυρίσματα θα αρχίσουν στις 24 Μαρτίου στην Ιρλανδία.
Στην ταινία θα συμμετάσχουν επίσης οι ηθοποιοί Μπεν Γουίσο, Λέια Σεϊντού, Ολίβια Κόλμαν, Αριάν Λαμπέντ και Αγγελική Παπούλια.

Το σενάριο της ταινίας συνυπογράφουν ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Ευθύμης Φιλίππου.
Πρόκειται για μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης σε ένα δυστοπικό μέλλον, όπου το να βρεις σύντροφο είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, αναφέρει το περιοδικό.
Η ταινία θα χρηματοδοτηθεί από τα κέντρα κινηματογράφου της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ιρλανδίας, της Ολλανδίας αλλά και την Eurimages.
«Είμαι ευγνώμων που θα έχω την ευκαιρία να δουλέψω με τόσο μεγάλους ηθοποιούς. Η συνεισφορά τους στην ταινία μας θα εμπλουτίσει και θα επεκτείνει τον κόσμο τον οποίο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε και να εξερευνήσουμε. Εξάλλου, η ομάδα των παλιών και νέων συνεργατών μας με κάνει να ανυπομονώ να ξεκινήσω τα γυρίσματα», δήλωσε ο Γιώργος Λάνθιμος, που ήταν υποψήφιος για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας με το φιλμ «Κυνόδοντας».

http://www.kathimerini.gr/


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ.

Αυξάνονται οι εκδηλώσεις προσφοράς και  στήριξης προς τους σεισμοπαθείς της Κεφαλλονιάς . Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στέλνει τρόφιμα, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών διοργανώνει συσσίτια, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών υιοθετεί τουλάχιστον 500 ανασφάλιστους ασθενείς για έξι μήνες, στέλνοντας φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, ενώ και φορείς της περιφέρειας συνδράμουν στις προσπάθειες στήριξης, δήμοι και σύλλογοι της Πελοποννήσου συγκεντρώνουν ρουχισμό, νερό και τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς θα δοθεί μέρος των αδιάθετων ποσοτήτων τυριών, ελαιόλαδου και ζυμαρικών του προγράμματος της δωρεάν διανομής τροφίμων 2013 που υλοποιεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Την Παρασκευή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρης, υπέγραψε εντολή για τι διανομή  στους πληγέντες, 7.000 τεμάχιων ζυμαρικών, 7.000 τεμάχιων τυριού φέτας ΠΟΠ, 1.463 τεμάχια τυριού γραβιέρας Κρήτης ΠΟΠ, 4.000 λίτρα εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου και 7.000 τεμάχια κεφαλογραβιέρας ΠΟΠ.
Αρχιεπισκοπή και Εκκλησία της Ελλάδος
Πέντε τόνοι τρόφιμα θα διατίθενται κάθε μήνα, σε τακτική βάση, προκειμένου να στηρίζονται τα συσσίτια που διοργανώνει η Αρχιεπισκοπή και η Εκκλησία της Ελλάδος.
Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα στο πλαίσιο της συνεργασίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τους εμπόρους και τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών της Αθήνας (ΟΚΑΑ).
Επίσης, μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς, ανακοινώθηκε η πρόθεση του ΟΚΑΑ και των εμπόρων της Κεντρικής Αγοράς να αποσταλούν τρόφιμα και για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.
«Γνωρίζουμε ότι η Αρχιεπισκοπή συμβάλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων τα τελευταία χρόνια διοργανώνοντας, μεταξύ άλλων, συσσίτια για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Αποφασίστηκε λοιπόν από το υπουργείο, από τον ΟΚΑΑ και από τους εμπόρους, κάθε μήνα να διατίθενται περίπου 5 τόνοι τρόφιμα σε τακτική βάση, έτσι ώστε να στηρίζονται τα συσσίτια που διοργανώνει η Αρχιεπισκοπή» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Χατζηδάκης.
Ο πρόεδρος των εμπόρων της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών,Στεφάνος Κυρλής, υπογράμμισε τη σημασία να μετάσχουν και οι έμποροι του ΟΚΑΑ, προκειμένου να βοηθηθούν όσο γίνεται οι συνάνθρωποί μας, που αυτήν τη στιγμή το έχουν ανάγκη.
«Έχουμε σκοπό να αποστείλουμε ένα φορτηγό με είδη πρώτης ανάγκης, τουλάχιστον από τα δικά μας προϊόντα, έτσι ώστε να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τους σεισμόπληκτους του Ληξουρίου» δήλωσε ο κ. Κυρλής.
Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) ανακοίνωσε ότι αναχωρεί την Δευτέρα για την Κεφαλονιά η πρώτη αποστολή δωρεάν φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, η οποία προορίζεται να καλύψει τις πρώτες ανάγκες σε φάρμακα 520 άπορων και ανασφάλιστων χρόνιων αρρώστων που βρέθηκαν στο δρόμο λόγω του σεισμού.
Ο ΙΣΑ έχει ήδη στείλει στο νησί τέσσερα  μέλη της Ιατρικής Ομάδας Άμεσης Δράσης που σε συνεργασία με το ΕΚΕΠΥ, εντάχθηκαν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα εξειδικευμένης υποστήριξης και ιατρικής φροντίδας.
«Για τους επόμενους 6 μήνες, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσα από το Κοινωνικό του Φαρμακείο θα προμηθεύει τους ανασφάλιστους χρόνιους ασθενείς της Κεφαλονιάς με φάρμακα. Ηδη, σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κεφαλληνίας, είναι έτοιμη και αναχωρεί τη Δευτέρα 19/2 η πρώτη αποστολή για 520 ανασφάλιστους και άπορους ασθενείς στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι.» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.
Κινητοποίηση από την Πελοπόννησο
Επίσης όπως έγινε γνωστό έχει υπάρξει κινητοποίηση σε όλους του νομούς της Πελοποννήσου όπου δήμοι, πόλεις και σύλλογοι, συγκεντρώνουν ρουχισμό, νερό και τρόφιμα μακράς διαρκείας.
Σχετική πρωτοβουλία έχει, ήδη, αναπτύξει ο δήμος Καλαμάτας και το Σάββατο θα στείλει στην Κεφαλονιά ένα φορτηγό με εμφιαλωμένα νερά, τρόφιμα, φάρμακα και κλινοσκεπάσματα, προσφορά των φορέων της πόλης.
Το φορτηγό του δήμου θα παραμείνει στο νησί τουλάχιστον για ένα μήνα και θα συμμετάσχει στην αποκομιδή μπάζων, καθώς περίπου 800 κτήρια έχουν κριθεί κατεδαφιστέα.
Με πρωτοβουλία των εθελοντών πυροσβεστών του Δήμου Ευρώτα, κλιμάκιο του δήμου, σύλλογοι και αγροτικοί συνεταιρισμοί της περιοχής, θα μεταβούν τη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου, στην Κεφαλονιά για να μεταφέρουν ελαιόλαδο, πορτοκάλια και τρόφιμα που προσφέρθηκαν για την ενίσχυση των σεισμοπλήκτων του νησιού.
Ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν αναλάβει η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, ο Δήμος Μεσσήνης, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γερακίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Άστρους, ο Δήμος Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων και άλλοι φορείς.
Πηγή: naftemporiki.gr

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΜΑΙΑΜΙ ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ ΚΟΚΚΑΛΑΝΗ







Τεράστια επιτυχία για την ελληνική ιστιοπλοΐα στο Μαϊάμι των ΗΠΑ. 
Ο Βύρωνας Κοκκαλάνης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο της κατηγορίας RS:X, μετά από σπουδαία εμφάνιση στις περισσότερες ιστιοδρομίες.
Στον αγώνα του χρυσού στολίσκου (8η και τελευταία ιστιοδρομία) o Έλληνας ιστιοπλόος τερμάτισε δεύτερος και με συνολικά 19 βαθμούς ποινής πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΘΛΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ  ΚΑΤΑΤΑΞΗ