Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ Ι



Τρώει, παίζει και ετοιμάζεται να απελευθερωθεί!!!!!!!

Ζωήρεψε η μικρή... Ζωή, το αρκουδάκι που είχε βρεθεί χωρίς τη μητέρα του πριν από περίπου δύο εβδομάδες και υιοθέτησε ο Αρκτούρος.

Όπως φαίνεται, το αρκουδάκι έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, αφού δείχνει πολύ καλά, τρώει, πλέον, κανονικά και με αρκετή όρεξη και έχει επανακτήσει τις δυνάμεις και το βάρος που είχε χάσει όταν εντοπίστηκε χωρίς τη μητέρα του. Μάλιστα, φαίνεται πως έχει συνηθίσει και στο νέο περιβάλλον της, στην Αγραπιδιά Φλώρινας.

Ακολουθώντας το ίδιο πρωτόκολλο που εφαρμόστηκε με επιτυχία στην περίπτωση των αρκούδων Τζον και Νικήτα, η καθημερινή της φροντίδα γίνεται αποκλειστικά από τους φροντιστές του Αρκτούρου Μελίνα Αυγερινού και Κώστα Στεφανίδη. Παράλληλα, έχει απαγορευτεί η προσέγγισή της από οποιοδήποτε άλλο μέλος του προσωπικού καθώς και από Μέσα Ενημέρωσης (ΜΜΕ) προκειμένου να προστατευθεί η υγεία της αλλά και να αποτραπεί η εξοικείωσή της με ανθρώπους.

«Ακόμα και οι φροντιστές της επιδιώκουν να μην έρχονται σε άμεση επαφή μαζί της. Σε λίγο καιρό θα έχουν μόνο οπτική επαφή καθώς το αρκουδάκι θα απελευθερωθεί σε μεγάλο, περιφραγμένο χώρο, έκτασης περίπου 10 στρεμμάτων, όπου θα παρακολουθείται με κάμερες. Εκεί, θα παραμείνει μέχρι και τις αρχές του χειμώνα προκειμένου στη συνέχεια, να τη βάλουμε σε μια τεχνητή φωλιά, έξω στη φύση, για να μπορέσει να βυθιστεί σε χειμέριο ύπνο» εξήγησε ο επιστημονικός συντονιστής του Αρκτούρου, Δρ. Αλέξανδρος Καραμανλίδης. Τόνισε δε ότι επειδή τα μικρά αρκουδάκια, κατά τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής τους, είναι συνέχεια μαζί με τη μητέρα τους, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βοηθήσουν το ορφανό αρκουδάκι ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες επιβίωσης που θα αντιμετωπίσει όταν απελευθερωθεί.


http://www.newsbeast.gr/

Η "ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ" ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 500 ΧΡΟΝΙΑ.

Πάνω από πέντε αιώνες έχουν περάσει από το ναυάγιο στην Καραϊβική της ναυαρχίδας του Χριστόφορου Κολόμβου και οι αρχαιολογικοί ερευνητές πιστεύουν ότι  ανακάλυψαν ερείπια του πλοίου, στο βυθό της θάλασσας στα ανοιχτά της βόρειας ακτής της Αϊτής. Είναι πιθανό να πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα υποβρύχια αρχαιολογικά ευρήματα του κόσμου.
«Όλα τα γεωγραφικά, υποβρύχια και αρχαιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι αυτό το ναυάγιο είναι η διάσημη ναυαρχίδα του Κολόμβου, Σάντα Μαρία» δήλωσε ο επικεφαλής της υποβρύχιας έρευνας, Μπάρι Κλίφορντ, σύμφωνα με την Independent.

«Η κυβέρνηση της Αϊτής υπήρξε εξαιρετικά χρήσιμη και τώρα πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί τους για την λεπτομερή αρχαιολογική ανασκαφή του ναυαγίου» πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής, η ομάδα του κ. Κλίφορντ, έχει πραγματοποιήσει μια μη επεμβατική μελέτη του ναυαγίου, μετρώντας το και φωτογραφίζοντάς το.

Αρχαιολογικές μελέτες που είχαν γίνει και στο παρελθόν είχαν επιδείξει ως πιθανή θέση του φρουρίου του Κολόμβου σε κοντινή απόσταση. Η ομάδα του Κλίφορντ αφού μελέτησε τα δεδομένα από το ημερολόγιο του Χριστόφορου Κολόμβου, αλλά και επανεξετάζοντας τις υποβρύχιες φωτογραφίες από μια αρχική έρευνα στην περιοχή που είχε γίνει το 2003, οδηγήθηκε στο συμπέρασμα πως το ναυάγιο αυτό πιθανότατα να επρόκειτο για το 'Σάντα Μαρία'.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι πολύ σημαντικά. Πρόκειται για τη σωστή θέση, όσον αφορά αυτά που γράφει στο ημερολόγιό του ο Χριστόφορος Κολόμβος, περιγράφοντας το ναυάγιο σε σχέση με το φρούριό του. Επίσης, τα τοπικά ρεύματα συμφωνούν με τα ιστορικά στοιχεία για τον τρόπο που παρασύρθηκε το σκάφος προτού διαλυθεί, ενώ το αποτύπωμα του ναυαγίου, συμφωνεί με το μέγεθος που πιθανολογείται πως είχε το πλοίο.

Χρησιμοποιώντας θαλάσσια μαγνητόμετρα, βυθόμετρα αλλά και με τη βοήθεια δυτών, η ομάδα του Κλίφορντ ερευνά εδώ και πολλά χρόνια την ευρύτερη περιοχή αλλά μόλις πρόσφατα κατάφερε να περιορίσει την έρευνα στο σημείο όπου βρέθηκε το πλοίο.

«Στην ιδανική περίπτωση, αν οι ανασκαφές πάνε καλά και ανάλογά με την κατάσταση διατήρησης των θαμμένων ξύλινων τμημάτων, πιθανότατα να ανασυρθούν στην επιφάνεια όλα τα σωζόμενα μέρη του σκάφους και αφού συντηρηθούν, να τοποθετηθούν σε μία μόνιμη έκθεση σε μουσείο της Αϊτής.
Πηγή: Independent