Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ CHARLIE HEBDO ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ!!!

ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ  CHARLIE HEBDO ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ!!!  ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΤΟ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟ ΠΑΡΙΣΙ ΣΕ 1 ΕΚΑΤΟΜ. ΑΝΤΙΤΥΠΑ!! Με εξώφυλλο σκίτσο του δακρυσμένου Μωάμεθ να δηλώνει ("είμαι κι εγώ Σαρλί") κρατώντας μια πινακίδα με το εμβληματικό σύνθημα, κυκλοφορεί την Τέταρτη το σατιρικό εβδομαδιαίο περιοδικό Charlie Hebdo, στο πρώτο του τεύχος μετά την ασύλληπτη τραγωδία με τα 12 θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία του περιοδικού. 

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία ένα δάκρυ τρέχει στο αριστερό του μάτι του Μωάμεθ,ενώ κρατά μια πινακίδα με το σύνθημα "Je suis Charlie" όπως αυτές που κράδαιναν τα εκατομμύρια των ανθρώπων που διαδήλωσαν στη Γαλλία για να υπερασπιστούν την ελευθερία της έκφρασης.

Το σχέδιο, που υπογράφεται από τον σκιτσογράφο Λουζ, ολοκληρώνεται με τον συγκινητικό τίτλο... «Όλα είναι συχωρεμένα». Το Charlie Hebdo στην συμβολική «έκδοση των επιζώντων» την Τετάρτη θα τυπώσει έναν αριθμό τριών εκατομμυρίων φύλλων έναντι των 60.000 που ήταν η κανονική της έκδοση.

Το σατιρικό περιοδικό, παρά τα θύματα που μετρά και την προσπάθεια "δολοφονίας" της ελευθερίας της έκφρασης από τους τρομοκράτες έχει υποσχεθεί να μην ξεπουλήσει τα δικαιώματα, τα οποία συμπεριλαμβάνουν «και το δικαίωμα στη βλασφημία».

Πηγή
: http://www.skai.gr/