Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ 3 ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ CAD ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ ΤΗΣ ΣΑΝΤΑ ΚΡΟΥΖ.

Η ομάδα του εργαστήριου Ηλεκτρονικής που αποτελείται από τους Χαράλαμπο Αντωνιάδη, Παναγιώτη-Ταξιάρχη Γιαννακού, Χρήστο Καλονάκη, Δήμο Ντιούδη σε συνεργασία με τον απόφοιτο του τμήματός Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων και πλέον μεταπτυχιακό φοιτητή στο ΤU Delft Γεώργιο Πινήτα, προκρίθηκαν στους τρεις φιναλίστ του διαγωνισμού CAD αλγορίθμων που διοργανώνεται στα πλαίσια του TAU workshop.
Πρώτη φορά ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο βρίσκεται στους 3 πρώτους
 
Η τελική θέση θα ανακοινωθεί κατά την διάρκεια του συνεδρίου που θα διοργανωθεί στην Santa Cruz, CA στις 6-7 Μαρτίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο βρίσκεται στους τρεις πρώτους.
 
To TAU workshop συγκεντρώνει το έντονο ενδιαφέρον της βιομηχανίας του EDA (Electronic Design Automation), με εταιρίες όπως την Intel, IBM, TI, AMD, Cadence, Synopsys και είναι το κορυφαίο workshop στον τομέα αυτό. Ο διαγωνισμός έχει θέμα την ανάπτυξη λύσεων για κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα της περιοχής της ανάλυσης χρονισμού (timing analysis) και συμμετέχουν ομάδες από πολύ γνωστά πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.

Πηγή: michanikos-online.gr

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΚΘΒΕ.

Στην ανάδειξη του Βασιλικού Θεάτρου, ενός από τα πιο σημαντικά κτήρια της πόλης που αποτελεί συνάμα και σημείο αναφοράς στην πολιτιστική ιστορία της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας, και στην ένταξή του στη νέα μορφή της παραλίας, προχωρά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ).
 Αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση εργασίας που είχαν ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέας Κουράκης, με την πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ΚΘΒΕ, Μένη Λυσαρίδου, στο Βασιλικό Θέατρο, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων.
  
Μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε η διαμόρφωση και ο καλλωπισμός της πίσω πλευράς του Βασιλικού (μέτωπο παραλίας), η κατασκευή και προέκταση του πλακόστρωτου και η τοποθέτηση θάμνων και φυτών καλλωπισμού. Οι επαφές θα συνεχιστούν το προσεχές διάστημα προκειμένου οι υπηρεσίες του δήμου να προχωρήσουν σε μία ολοκληρωμένη μελέτη φωτισμού του περιβάλλοντος χώρου.
 
 
Το θεατρικό συγκρότημα του Βασιλικού Θεάτρου, μόνιμη πλέον έδρα του ΚΘΒΕ, διαθέτει μία αίθουσα 721 θέσεων, τεράστια σκηνή πολλαπλών δυνατοτήτων με υποσκήνιο 10 μέτρων, και τεχνική υποδομή για θεατρικές παραστάσεις χορού καθώς και συναυλίες και κινηματογραφικές προβολές. Παράλληλα, τα 2.000 τ.μ. των εκτεταμένων φουαγιέ του θεάτρου προσφέρονται για την παρουσίαση μεγάλων εκθέσεων. Οι αίθουσες του ΚΘΒΕ, διαθέτουν άρτιο τεχνικό εξοπλισμό και έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις λευκωμάτων και συνέδρια.

Πηγή: michanikos-online.gr

ΔΥΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ !!!

 30 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ   ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ!



Την Τρίτη 18 και Τετάρτη 19 Μαρτίου, από τη σκηνή του θεάτρου Badminton, 27 κορυφαίοι ερμηνευτές θα χαρίσουν από «Ένα τραγούδι για τη Κεφαλονιά».
Όλες  οι εισπράξεις θα διατεθούν για την επισκευή και την επαναλειτουργία του Γηροκομείου Παλικής , το οποίο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές .
Στη μεγάλη μουσική παράσταση θα συμμετάσχουν οι:
Χάρις Αλεξίου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μελίνα Ασλανίδου, Γλυκερία, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιάννης Ζουγανέλης, Παντελής Θαλασσινός, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Μακεδόνας, Κωστής Μαραβέγιας, Σαββέρια Μαργιολά, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μανώλης Μητσιάς, Θάνος Μικρούτσικος, Πάνος Μουζουράκης, Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Διονύσης Σαββόπουλος, Μπάμπης Στόκας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μαρία Φαραντούρη, Μαριέττα Φαφούτη, Ραλλία Χρηστίδου.

Τη  διοργάνωση δύο μοναδικών μουσικών παραστάσεων για την ενίσχυση των σεισμοπαθών της Κεφαλονιάς ανακοίνωσε ο ΒΗΜΑ FM 99,5
Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Θάνος Μικρούτσικος και την ενορχήστρωση – διεύθυνση ορχήστρας ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης.
Την παρουσίαση του προγράμματος θα κάνει ο Γιάννης Μπέζος
Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο  Θέατρο Badminton, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, www.abcd.gr, www.viva.gr  και στο τηλέφωνο  κρατήσεων : 210 8840 600 & 11876.

http://www.musiccorner.gr/