Τρίτη 19 Μαΐου 2015

"ΠΑΡΚΟ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ" ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΤΟΥΜΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΟΥ


 "ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΝΑ'ΝΑΙ ΛΥΠΗΤΕΡΟ"             

Την ονομασία του πάρκου που βρίσκεται μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Θεράποντα στην Κάτω Τούμπα, σε «Πάρκο Νίκου Παπάζογλου», ενέκρινε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης μετά από πρόταση της 4ης Δημοτικής Κοινότητας.   Το πνεύμα της πρότασης είναι να αποδοθεί η οφειλόμενη τιμή σε έναν άνθρωπο που προσέφερε πάρα πολλά στη μουσική και διακρίθηκε για την κοινωνική του προσφορά, επισημαίνεται στην σχετική απόφαση του Συμβουλίου της 4ης Κοινότητας, που εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Πρόεδρός της, Κωνσταντίνος Τσιαπακίδης.
Η απόδοση τιμής στο Νίκο Παπάζογλου είχε συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, από το 2011, με αφορμή το θάνατο του καλλιτέχνη.
«Ο Νίκος Παπάζογλου, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στην περιοχή Λεμονάδικα και μουσικά ανδρώθηκε δημιουργώντας το στούντιο “Αγροτικόν”  στην οδό Επταλόφου, κοντά στο πάρκο το οποίο θα ονομαστεί προς τιμήν του» 

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Κορυφαία διάκριση για τα ελληνικά χρώματα πέτυχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο στις ΗΠΑ η Άννα Κορακάκη, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα του αεροβόλου πιστολιού γυναικών και εξασφάλισε μια κάρτα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Με εκπληκτική απόδοση (388/400) και μια άψογη σειρά (100/100), τη μοναδική που πέτυχε αθλήτρια σε ολόκληρο τον αγώνα, η Άννα Κορακάκη τερμάτισε πρώτη στον προκριματικό. Εξασφάλισε έτσι το δικαίωμα στην προσπάθεια για τη διάκριση.
Στην ψυχοφθόρα διαδικασία του τελικού η Άννα ξεκίνησε καλά και συνέχισε με πείσμα. Κατάφερε να κρατηθεί στον αγώνα βολή με τη βολή και εκτοπίζοντας εκτός βάθρου την Μεξικανή Alejandra Zavala, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
Όντας δεκαεννέα ετών, αγωνιζόμενη στην κατηγορία εφήβων, η Κορακάκη έχει κατακτήσει το Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Μόσχας και το Χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γρανάδα.
http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10554&subid=2&pubid=130064942