Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ : Ένας Ομογενής από την Αυστραλία δώρισε χιλιάδες αναπηρικά αμαξίδια σε παιδιά.

ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ : Ένας Ομογενής από την Αυστραλία δώρισε χιλιάδες αναπηρικά αμαξίδια σε παιδιά.  Οι πράξεις του αναδεικνύουν ένας πολύ δραστήριο άνθρωπο που υπερασπίζεται και βοηθά κυρίως παιδιά



Ο ομογενής Γεράσιμος Γεωργάτος προσέφερε περισσότερα από 26.000 αναπηρικά αμαξίδια σε παιδιά 68 χωρών, κυρίως στο Αφγανιστάν και σε άλλες χώρες της περιοχής και της Αφρικής.
Ο ιδρυτής του κινήματος «Wheelchairs for Kids», πρόσφατα ήταν και υποψήφιος γερουσιαστής του κόμματος WikiLeaks Party του Τζούλιαν Ασάνζ στην Δυτική Αυστραλία, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Ο Γεωργάτος είναι επίσης ιδρυτής της οργάνωσης «Φοιτητές Χωρίς Σύνορα». Ο ομογενής, πανεπιστημιακός και δημοσιογράφος που ασχολήθηκε κυρίως με θέματα των Αβορίγινων, απασχόλησε για πρώτη φορά τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας το 2009 όταν επισκέφθηκε τις φυλακές της Δυτικής Αυστραλίας στο πλαίσιο προγράμματος για τα δικαιώματα των κρατουμένων και ένα αγόρι τού τράβηξε την προσοχή.

Φαινόταν πολύ μικρός για να βρίσκεται σε φυλακή ενηλίκων. Ήταν ο 13χρονος Αλί από την Ινδονησία και η τυχαία αυτή συνάντηση ήταν το έναυσμα για την αποκάλυψη μιας πρωτοφανούς υπόθεσης παράνομης κράτησης ανήλικων προσφύγων. Ο αγώνας του Γεωργάτου κράτησε τρία χρόνια και οδήγησε στην απελευθέρωση περισσότερων από 100 παιδιών.

Η ανθρωπιστική δράση του (οι γονείς του έφυγαν από την Κεφαλονιά για την Αυστραλία τη δεκαετία του ‘50), η ενασχόλησή του με τα δικαιώματα των Αβορίγινων και ο αγώνας του υπέρ της διαφάνειας στη διοίκηση, τον έχουν φέρει πολλές φορές αντιμέτωπο με τις Αρχές.

«Εγώ έχω οδηγηθεί στα δικαστήρια πολλές φορές για ρεπορτάζ και έχω δώσει τις μάχες μόνος μου» δήλωσε πρόσφατα και πρόσθεσε: «Καμιά φορά με λένε ιδεαλιστή. Δεν με πειράζει…».

Πηγή: protothema.gr


ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ ΘΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΕΞΗΣ ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΒΕΛΙ.

        

ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣ  ΣΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ 
ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ  350 gr ΓΙΑ 500 gr


Με το ...χιλιόγραμμο θα πωλείται στο εξής το ψωμί από τα αρτοπωλεία. Με νόμο που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, θα καταργηθεί η σημερινή πολιτική του μη ζυγίσματος του άρτου, κατά την παραγγελία. Κατ αυτόν τον τρόπο επιχειρείται να μπει ένα τέλος σε μια μίνι ή μάξι αυθαιρεσία που λαμβάνει χώρα κατά την παραγγελία "μισού κιλού" ή "ενός κιλού" ψωμιού. Και αυτό γιατί από τη στιγμή που δεν ζυγίζεται, κανείς δεν γνωρίζει πόσο ακριβώς είναι η φρατζόλα που τυλίγεται και παραδίδεται στον πελάτη.

Για αυτό και το ΥΠΑΑΝ ετοιμάζεται να βάλει τέλος σε αυτή την τακτική, θεωρώντας ότ με αυτό τον τρόπο θα διασφαλίσει ουσιαστικά τη μείωση της τιμής του ψωμιού, με μια απλή κίνηση. Βεβαίως, το γεγονός δεν αποκλείεται να προκαλέσει τις αντιδράσεις των επαγγελματιών του κλάδου, ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες δείχνουν αποφασισμένες να προχωρήσουν στην εφαρμογή του μέτρου, θεωρώντας ότι θα έχουν τον καταναλωτή στο πλευρό τους, από τη στιγμή που τίθεται ζήτημα ελάφρυνσης του κόστους προμήθειας ενός είδους πρώτης ανάγκης. Ο νόμος θα προχωρήσει μέσα στο Δεκέμβριο, καθώς προβλέπεται και από την σχετική έκθεση που παρέδωσε ο ΟΟΣΑ στην κυβέρνηση.

Πηγή: voria.gr

Ο ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Αποθεωτικός για την Εθνική Ελλάδας και τον Κώστα Μήτρογλου ήταν ο ξένος Τύπος, ο οποίος έκανε λόγο για εύκολη πρόκριση επί της Ρουμανίας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014. 

Δείτε πως σχολιάζουν την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδα στο Μουντιάλ μερικά από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά δίκτυα, αλλά και στην ΒραζιλίαΟ Μήτρογλου ξέρει από... σάμπα! Στο Μουντιάλ η Εθνική Ελλάδας

AS (Ισπανία)

"Ο Μήτρογλου συνεχίζει να σκοράρει και οδηγεί την Ελλάδα στη Βραζιλία. Ο Έλληνας γκολεαδόρ καθοδηγεί την Εθνική με το 22ο τέρμα του σε 23 παιχνίδια. Ο Τοροσίδης, στην εστία του, έδωσε το γκολ της ισοφάρισης στην ομάδα της Ρουμανίας".

Equipe (Γαλλία)"Η Ελλάδα δίχως κόπο. Μετά από τη νίκη 3-1 στο πρώτο ματς, η Ελλάδα διαχειρίστηκε τέλεια τον επαναληπτικό στη Ρουμανία (1-1) για να επικυρώσει την πρόκριση στο Μουντιάλ 2014".

BBC (Αγγλία)"Η Ελλάδα "έκλεισε" τη θέση της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 με την ισοπαλία 1-1 στη Ρουμανία, ολοκληρώνοντας τη νίκη με 4-2 στο σύνολο".

Kicker (Γερμανία)
"Η Ελλάδα έπρεπε να επιβιώσει από δύο κρίσιμες φάσεις για να πάει στη Βραζιλία. Η αρχική πίεση στην αρχή των Ρουμάνων αντιμετωπίστηκε σαν ρουτίνα από τους Έλληνες και το απίθανο γκολ του Τοροσίδη που για ακόμα μία φορά έβαλε στο ματς τους αντιπάλους. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε το παιχνίδι υπό τον έλεγχό της και είχε τον Μήτρογλου ξανά για σκόρερ".

A Bola (Πορτογαλία)
"Ο Φερνάντο Σάντος πηγαίνει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από την ισοπαλία 1-1 στη Ρουμανία".

Lance! (Βραζιλία)
"Η Ελλάδα κράτησε την ισοπαλία με τη Ρουμανία κι εξασφάλισε θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014. Ο Μήτρογλου άνοιξε το σκορ, οι Ρουμάνοι ισοφάρισαν, αλλά οι Έλληνες κράτησαν το 1-1 που τους εγγυήθηκε την παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο".

Πηγή: newsit.gr