Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

110.000 ΛΙΤΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΣΕ 35 ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ.


Το πρόγραμμα διανομής πετρελαίου το υλοποιεί η ΜΚΟ «Αποστολή» με χρήματα ομογενών, κυρίως της Αμερικής.


Η πρώτη ποσότητα μοιράστηκε σε ιδρύματα της Ξάνθης και της Κομοτηνής, παρουσία του γενικού διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωστή Δήμτσα.

Οι μητροπολίτες Μαρωνείας και Ξάνθης, που παρακολούθησαν τη διαδικασία διανομής του πετρελαίου,  χαρακτήρισαν «εξαιρετικής σημασίας» την πρωτοβουλία αυτή της «Αποστολής», και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο και στο Jaharis Family Foundation.

«Η ακριτική Θράκη», επεσήμαναν , «πλήττεται από την οικονομική κρίση αλλά η Εκκλησία και η ομογένεια της Αμερικής είναι παρούσες και στηρίζουν τους ανθρώπους που υποφέρουν». 

Ο γενικός διευθυντής του οργανισμού, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε στο πλευρό ανήμπορων συνανθρώπων μας στις πιο κρύες περιοχές της χώρας μας και ειδικά στη βόρειο Ελλάδα, όπου προσφέρουμε για ακόμη μία φορά πετρέλαιο για να ζεσταθεί ο κόσμος που έχει ανάγκη». 

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν από το κρύο, στη χώρα μας, όταν δεν έχουν τα χρήματα ν΄ αγοράσουν πετρέλαιο για θέρμανση και αναφέρομαι ιδιαίτερα και σε σχολεία, σε γηροκομεία, όπου δεν τους βοηθά κανείς και εννοώ για τον καθένα που έχει πρωτύτερα κρυώσει η καρδιά του». 

Να σημειωθεί ότι με την ίδια χρηματοδότηση, τα ιδρύματα θα τροφοδοτηθούν για δύο συνεχείς μήνες με φρούτα, λαχανικά και φρέσκο γάλα, ποσότητες ικανές να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες των ανθρώπων που φιλοξενούν.
  κείμενο Θεοδώρα ΑβαγιανούΦωτογραφίεςΑποστολή Μ.Κ.Ο


ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!! ΤΟ ALESSANDRO ΤΗΣ ΚΑΜΕΡΑΤΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΩΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!


Η ψηφοφορία θρίλερ που ξεκίνησε το mezzo.tv στις 3 Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 12 Δεκεμβρίου, ανέδειξε πρώτη, συγκεντρώνοντας το 25,6% των ψήφων την όπερα Αllessandro που ερμήνευσε η μοναδική Καμεράτα (γνωστή στο εξωτερικό ως Αrmonia Atenea) υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου.
Ο Γιώργος Πέτρου


Το χειροκρότημα πηγαίνει λοιπόν στο Αllesandro που απολαύσαμε στο Φεστιβάλ Αθηνών το καλοκαίρι, και που δισκογραφήθηκε από την Decca σαρώνοντας τα διεθνή βραβεία. Η Καμεράτα - που στο εξωτερικό επελαύνει με το όνομα Αrmonia Atenea (με τους απόλυτα ελληνικούς συνειρμούς) και παρουσίασε τη φημισμένη όπερα Αλέξανδρος του Χαίντελ τον περασμένο Ιούνιο. Τώρα, έχοντας κερδίσει μεταξύ 12 υποψηφίων από ολόκληρη την Ευρώπη, γίνεται το αγαπημένο θέμα συζήτησης σε όλη τη Γηραιά Ηπειρο για τους λάτρεις της όπερας και όχι μόνο.

 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑΤΑ  ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή και διεθνούς φήμης μαέστρου Γιώργου Πέτρου η Καμεράτα  θα ανοίξει την πολιτιστική σελίδα της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με δυο σημαντικές συναυλίες σε Αθήνα και Βρυξέλλες.
Στις 12 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής θα γίνει η αρχή για να ακολουθήσει η συναυλία στο περίφημο Palais des Beax-Arts στις Βρυξέλλες. Το θέμα της συναυλίας είναι Ελληνική μυθολογία και μπαρόκ όπερα σε μια μεθυστική απρόσμενη διαδρομή που διατρανώνει την επιρροή της Ελλάδας στην παγκόσμια τέχνη, ακόμη και με τον πιο απρόσμενο τρόπο. Σημειώνουμε ότι η Καμεράτα κάνει διεθνώς καριέρα με το όνομα Αrmonia Atenea δημιουργώντας σαφείς συνειρμούς. Φυσικά στη συναυλία θα κυριαρχήσει ο Αλεσσάντρο του Χαίντελ, παραγωγή για την οποία βραβεύτηκε η ορχήστρα πολλαπλώς το 2013.
Στο πρόγραμμα των συναυλιών που σηκώνουν την αυλαία για την Ελληνική προεδρία θα ακουστούν αποσπάσματα από τα εξής έργα:
-Alessandro, Arianna in Creta, του G.F. Handel
-Artemisia του J.A. Hasse
-Temistocle του J.C. Bach
-L'Olimpiade του G. Paisiello
-Phaeton του J.B. Lully
-Il Giustino, L'Olimpiade του A. Vivaldi
-Orphée, Iphigénie en Aulide, Antigono του C.W. Gluck
Ερμηνεύουν οι ελληνίδες σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη Ειρήνη Καράγιαννη και Μαίρη- Ελεν Νέζη.
ΠΗΓΗ iefimerida.gr
Alessandro