Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ "Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ"

ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΤΗΣ ΤΗΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ– ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ

«Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ»

 ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΤΖΩΡΤΖ ΚΛΟΥΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ-"BRING THEM BACK"


Η  αφήγηση είναι της Κωνσταντίνας Μιχαηλίδου: “Θέλω να σας διηγηθώ περιληπτικά τι έζησα και κυρίως τι ένιωσα!!  Μόλις έφτασα στο Βρετανικό μουσείο κινήθηκα στην αίθουσα με την Καρυάτιδα και έναν στύλο από το Ερέχθειο. Η Καρυάτιδα βρίσκεται ολομόναχη και κρυμμένη σε μια μικρή αίθουσα, δίχως φυσικό  φως, θλιμμένη!!
Ποιος είπε πως τα μάρμαρα δεν έχουν ψυχή ... αφού από ψυχή δημιουργήθηκαν. Ένιωσα την μοναξιά της και ένιωσα την ανάγκη να την αγγίξω για να της δώσω πνοή από την πνοή μου και ψυχή από την ψυχή μου. Κατευθύνθηκα στην αίθουσα με τα γλυπτά του Παρθενώνα' τι υπέροχα πράγματα, τι Κάλλος, τι δέος, πόσο υπερήφανη ένιωσα. Προχώρησα μπροστά και βρέθηκα στα αετώματα. Ο κόσμος ήταν υπερβολικά πολύς και στην αίθουσα επικρατούσε οχλαγωγία, κόσμος από όλη την οικουμένη. Όλοι θαύμαζαν με δέος την απαράμιλλη λιτή και απέριττη ομορφιά που εκπέμπουν. Στην τσάντα μου είχα την Ελληνική Σημαία, με έπιασε λύσσα καθώς αντίκρισα κομμάτι της πατρίδας μου το οποίο είναι κλεμμένο και παρατημένο! Ακριβώς μπροστά μου υπήρχε ένας Κινέζος του χτύπησα την πλάτη και του ζήτησα αν μπορούσε να με βγάλει μια φωτογραφία. 
Του είπα να περιμένει μισό λεπτό και έβγαλα από την τσάντα μου την σημαία , την σήκωσα ψηλά και ένιωσα ότι σηκώνω όλον τον Παρθενώνα!!  Αυτός στιγμιαία σάστισε αλλά ευθύς η ματιά του έλαμψε, ο κόσμος σιώπησε -δεν ακουγόταν ψίθυρος- και μου έκαναν χώρο για να φανεί η Ελλάδα, οι φύλακες είχαν σηκωθεί όρθιοι και είχαν μαρμαρώσει και τα ... Μάρμαρα ζωντάνεψαν!!!
Όταν τελειώσαμε φίλησα την σημαία μας την έβαλα στο στήθος μου του είπα ένα μεγάλο Ευχαριστώ κι εκείνος ... ΥΠΟΚΛΙΘΗΚΕ!!!! Όχι σε μένα.. στην ΕΛΛΑΔΑ!!
Ο κόσμος χειροκρότησε, όχι εμένα.. την ΕΛΛΑΔΑ!!
Και οι φύλακες είχαν κατεβάσει το κεφάλι προς το πάτωμα, όχι σε μένα... στην ΕΛΛΑΔΑ!!
Έφυγα με μάτια γεμάτα δάκρυα, Υπερηφάνειας, Τιμής, αλλά και ΛΥΣΣΑΣ.
Αυτά έζησα και ένιωσα με λίγα λόγια , είναι στιγμές που μένουν για πάντα στην ψυχή και στο μυαλό και πρέπει να εξιστορούνται για να παίρνουν Αξία
.

http://www.freepen.gr/