Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΝΤΑΝΑΤΣΙΔΗΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΠΕΝ ΤΟΥ ΤΖΟΥΝΤΟ


Χάλκινο μετάλλιο για το ελληνικό τζούντο, σε «εμφύλιο» στη Σόφια!


Ο Αλέξης Ντανατσίδης, Παγκόσμιος πρωταθλητής στους νέους την περασμένη χρονιά, βγήκε νικητής του ελληνικού εμφυλίου που προέκυψε στο Ευρωπαϊκό Όπεν ανδρών/γυναικών της Σόφιας. Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, επικράτησε στον τελικό των ρεπεσάζ του πρωταθλητή Ευρώπης στους νέους το 2013, Ρομάν Μουστόπουλου και έφτασε στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, αφήνοντας τον αντίπαλό του στην 5η θέση της κατηγορίας των -81 κιλών.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο Έλληνες τζουντόκα αναμετρώνται σε τελικό ή ρεπεσάζ μια διοργάνωση. Τους δέκα τελευταίους μήνες έχουν συναντηθεί τρεις φορές (!) με τον Ντανατσίδη να μετρά πλέον δύο νίκες.
Πρώτη φορά που βρέθηκαν αντίπαλοι ήταν στον τελικό του περσινού πανελλήνιου πρωταθλήματος νέων που διεξήχθη στην Ξάνθη, με τον Ντανατσίδη να βγαίνει νικητής. Ο Μουστόπουλος που ανήκει στον Ολυμπιονίκη Αγ.Ι.Ρέντη, φρόντισε να πάρει τη ρεβάνς στον τελικό του πανελλήνιου πρωταθλήματος ανδρών που διεξήχθη τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αλεξανδρούπολη.

Στον δρόμο για το μετάλλιο, ο Ντανατσίδης νίκησε κατά σειρά τον Ουκρανό Βολόσιν, τον Ρώσο Σεβοτσούκοφ, τον Μρβάλιεβιτς από το Μαυροβούνιο και τον Γέρμαν από την Σλοβενία πριν βγει νικητής και από τον ελληνικό εμφύλιο. Όσον αφορά τον Μουστόπουλο, ο οποίος θα πρέπει να σημειωθεί ότι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της κατηγορίας, νίκησε τον Σέρβο Οστόγιτς, τον Ούγγρο Ουνγκβαρί και τον Λευκορώσο Στσιασένκα, για να γνωρίσει δύο σερί ήττες από τους Τσοκνιάι (Ουγγαρία) και Ντανατσίδη.

«Αναμφίβολα ήταν μια περίεργη αναμέτρηση και προσωπικά σκεφτόμουν και ευχόμουν να κερδίσει ο καλύτερος.
Τελικά κέρδισε ο Ντανατσίδης και του αξίζουν συγχαρητήρια, πιστεύω ωστόσο ότι ο Μουστόπουλος αγωνίστηκε τόσο καλά που του άξιζε να μετάσχει στον τελικό της κατηγορίας, όπως εξάλλου και ο Ντανατσίδης. Πολλές φορές βέβαια τα αποτελέσματα δεν είναι σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες των αθλητών. Το θέμα είναι ότι μετείχαν σε μια σπουδαία διοργάνωση αντρών και παρά την ηλικία τους μπόρεσαν να μετάσχουν επάξια, αποδεικνύοντας την μεγάλη κλάση τους» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Ηλιάδης για την ελληνική μάχη, ενώ έδωσε και το στίγμα για τη συνέχεια:

«Έχουμε λίγο χρόνο μπροστά μας και μετά από τρεις μήνες ξεκινά και η μάχη μας για τη δυνατότητα συμμετοχής στους ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Πάντως το χάλκινο μετάλλιο και η γενικότερη εμφάνισή μας στη διοργάνωση της Σόφιας στην κατηγορία αντρών μάλιστα ,με άφησε αρκετά ικανοποιημένο. Συνεχίζουμε διεκδικώντας παντού μετάλλια και διακρίσεις».


 ΠΗΓΗ nea.gr

Ο ΒΟΛΙΩΤΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΗΝ BIENNALE 2013 ΤΗΣ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ.

Το χρυσό μετάλλιο «LorenzoilMagnifico» που απέσπασε o Κώστας Λουδοβίκος, δίνεται για πρώτη φορά σε Έλληνα εικαστικό και αποτελεί διεθνή καλλιτεχνική καταξίωση και προσωπική, παράλληλα, δικαίωση για τον δημιουργό. Το ζωγραφικό έργο μικτής τεχνικής που παρουσίασε, χαρακτηρίστηκε «Γκουέρνικα του 21ου αιώνα» από την Διεθνή Επιτροπή της Μπιεννάλε, που απαρτίζεται από κορυφαίες, διεθνώς, προσωπικότητες, παγκοσμίου κύρους, ιστορικούς τέχνης, καταξιωμένους διευθυντές μεγάλων ευρωπαϊκών και αμερικανικών Μουσείων και σπουδαίους επιμελητές Διεθνών Εκθέσεων και ξεχώρισε μεταξύ χιλιάδων συμμετοχών, προσελκύοντας το ενδιαφέρον κριτικών και κοινού. 

 
O Κώστας Λουδοβίκος, πρωτεϊκός καλλιτέχνης και «πολυδιάστατος πνευματικός άνθρωπος», όπως χαρακτηρίστηκε και από τη Διεθνή Επιτροπή της Μπιενάλε της Φλωρεντίας 2013, στην οποία συμμετείχε για δεύτερη φορά, απέσπασε το χρυσό μετάλλιο που έχει δοθεί τιμητικά σε κορυφαίους δημιουργούς, του βεληνεκούς των Marina Abramovic, Gilbert and George, David Hockney, José Luis Cuevas κ.α, ενώ διαγωνιστικά έχει δοθεί σε σπουδαίους διεθνείς ανερχόμενους καλλιτέχνες όπως οι Moises Castillo Cruz, Wen Hua Zhao κ.α. 
Με την απονομή του βραβείου «Lorenzo il Magnifico», όπως τόνισε ο καλλιτεχνικός Διευθυντής της Μπιενάλε 2013 Rolando Bellini, ανιχνεύεται η προσωπική ιδιοφυΐα και η πνευματική ευαισθησία έργων και δημιουργών, καθώς αυτές οι κορυφαίες δυνάμεις μπορούν προνομιακά να μεταμορφώσουν όχι μόνο την σύγχρονη τέχνη και διανόηση αλλά και ολόκληρο τον εν δεινή κρίση δυτικό πολιτισμό. Εξάλλου στους ορίζοντες του βραβείου εμπεριέχονται τα πεδία των Εικαστικών Τεχνών, του Σχεδίου και των Επιστημών του Ανθρώπου, αποδίδοντας την κορυφαία τιμή σε διεθνείς προσωπικότητες του παγκόσμιου Πολιτισμού.
Το θέμα της φετινής Μπιεννάλε ήταν «Εthics DNA of Art» και στόχος ήταν «να ανιχνευθεί, με τα έργα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, το υψηλό ήθος της καλλιτεχνικής πράξης, και να αναδειχθεί έτσι, η θεμελιακή διάσταση του πολιτισμού» επισημαίνει ο κ. Λουδοβίκος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Όπως εξηγεί παράλληλα ο ίδιος «ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο θέμα, πολύ κοντά με το έργο και την διάθεσή μου να συμμετέχω για δεύτερη φορά. Όταν πληροφορήθηκα το θέμα της Μπιεννάλε, κατάλαβα ότι θέλουν να αναδείξουν οι διοργανωτές, το πρωταρχική ήθος, τη στάση του καλλιτέχνη και πως αυτή αποτυπώνεται στο έργο του, διότι χρειαζόμαστε μια ηγέτιδα ιδέα για την τέχνη του 21ου αιώνα, που δεν υπάρχει».



Ο Κώστας Λουδοβίκος αγιογραφεί εικόνες και ιστορεί τοιχογραφίες σε ναούς. Πραγματοποιεί την εικονογράφηση του παρεκκλησίου του Αγ. Ιωάννου του θεολόγου στα Λεύκτρα της Βοιωτίας, και του Ιερού στον Ναό της Υπαπαντής της Sartrouville στο Παρίσι. Παράλληλα ζωγραφίζει πίνακες ζωγραφικής εκθέτοντας εικαστικά έργα ποικίλων μέσων και τεχνικών, και σχεδιάζει με μολύβια και κάρβουνα αισθητοποιώντας θησαυρίσματα άλλων εμπνεύσεων. Γράφει βιβλία, άρθρα, πραγματείες, γράφει ποίηση, δίνει διαλέξεις και διδάσκει Ιστορία της Τέχνης και εκκλησιαστική σημειολογία των εικόνων. Έργα του έχουμε στην Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου στη Σκόπελο, στην Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου στα Ίλια Ευβοίας, στον ιστορικό ναό της Παναγίας της Προυσσιώτισσας, στην Ι. Μ. Ζωγράφου Αγίου Όρους για να μείνουμε μόνο σε λίγες χαρακτηριστικές εργασίες του. Εικόνες και ζωγραφικούς πίνακες του Κώστα Λουδοβίκου, έχουν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ι. Ζηζιούλας, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, πολλές ιδιωτικές συλλογές και συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως ο Αλέξανδρος Λάτσης, ο Ηλ. Αγγελάκης. Ο Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος  τυπώνει, ως προσωπική κάρτα του στην Ισπανία, έργα του Κώστα Λουδοβίκου σε 3 γλώσσες, ισπανικά, αγγλικά και ελληνικά.




από eirinika.gr
Πηγή: Ταχυδρόμος Βόλου http://www.taxydromos.gr

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.loudovikos.gr/

ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΧΙΜΑΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΟ 2011 ΚΑΙ ΤΟ 2012


Η Νέα Διεύθυνση του σχολείου αναγνωρίζει την αμέριστη συμπαράσταση του κ. Πύρρου Δήμα και τις προσπάθειες του, που συνέβαλαν πάρα πολύ στην ομαλή αυτή λειτουργία.


Σήμερα το 9χρονο, Ελληνικό σχολειό Όμηρος, είναι ένα στολίδι για τη Χιμάρα. Ανακαινισμένο, βαμμένο και ζωγραφισμένο, με ασφαλείς χώρους για τα παιδιά, εξωτερικά και εσωτερικά, με την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Η Νέα Διεύθυνση δήλωσε:
«Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες, η αλήθεια είναι, άλλα η κατάσταση και η λειτουργία του σχολείου, με την προσπάθεια όλων έχει ομαλοποιηθεί πλήρως, παρόλο που έχουμε μόλις 3 μήνες που έχουμε αναλάβει την διεύθυνση. Εδώ, οφείλω να τονίσω και να αναγνωρίσω την αμέριστη συμπαράσταση του κ. Πύρρου Δήμα και τις προσπάθειες του, που συνέβαλαν πάρα πολύ στην ομαλή αυτή λειτουργία. Συνεχίζουμε να προσπαθούμε με κέφι, πείσμα και μεράκι για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των μαθησιακών αναγκών των μαθητών μας, στη σωστή διαπαιδαγώγηση τους, στην εξέλιξη τους, με ιδιαίτερα εκπαιδευτικά προγράμματα, που στοχεύουν σε μια ποιοτική αναβάθμιση με σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις.Είμαστε πλήρεις από εκπαιδευτικούς, δασκάλους και καθηγητές και λειτουργούμε κανονικότατα όπως και τα σχολεία στην Ελλάδα.Με την μετακίνηση των μαθητών μας, υπάρχει ένα θέμα, γιατί το κονδύλι που αφορά τα λειτουργικά έξοδα του σχολείου, δεν μας επιτρέπει, ούτε δικαιολογεί μετακίνηση μαθητών. Έτσι, λοιπόν, αναγκάζονται οι γονείς απ' το υστέρημα τους, να συνδράμουν, μισθώνοντας ένα λεωφορείο και αναλαμβάνοντας την ευθύνη της μετακίνησης των παιδιών τους. 
Παρ' όλα αυτά, όμως, όχι μόνο οι μαθητές μας δεν μειώθηκαν, όπως θέλουν να λένε μερικοί, απεναντίας έχουμε και νέες εγγραφές. Δυο παιδιά ήρθαν την τελευταία εβδομάδα, άλλα τρία, πριν δυο εβδομάδες και αναμένονται άλλα, όπως μας ειδοποίησαν. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί η δύναμη του μαθητικού πληθυσμού αυξάνεται σε 153 μαθητές.Επιτακτική ανάγκη, βέβαια, παραμένει το θέμα της στέγασης τόσων παιδιών, γιατί το κτίριο δεν επαρκεί και αιτηθήκαμε ήδη και αναμένουμε να μας παραχωρηθεί ο χώρος του παλιού σχολείου προς διαμόρφωση καινούργιου κτιρίου. Η αίτηση μας έχει ήδη εγκριθεί απ' το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χιμάρας. Σημειωτέον, ότι νοικιάζουμε αυτή τη στιγμή μια αίθουσα έκτος σχολικού χώρου και τα νήπια με τα προνήπια, στεγάζονται στην εκκλησιά. Ελπίζουμε, τέλος, ότι με την προσπάθεια όλων των φορέων, σύντομα θα υλοποιηθούν οι απαιτήσεις μας, για να συνεχιστεί το σημαντικό αυτό έργο της μόρφωσης και διαπαιδαγώγησης των αξιολάτρευτων μαθητών μας.
Από την Διεύθυνση του σχολείου ΟΜΗΡΟΣ, ΧΙΜΑΡΑΣ
Έφη Χουλιάρου»
ΠΗΓΗ: 
http://aftonomi.gr/
 — μαζί με ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΝΕΑ.


ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΥΜΑΧΕΡ.

Ο πρώην γιατρός της F1, Gary Hartstein, τοποθετήθηκε ξανά μέσω του blog του εξηγώντας τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή η διαδικασία και γιατί αποτελεί πολύ ευχάριστη είδηση!


"Η ανακοίνωση πως ιατρική ομάδα που φροντίζει τον Michael αρχίζει σταδιακά να μειώνει τα επίπεδα νάρκωσης, είναι τα νέα που περιμέναμε. Είναι η πρώτη, σημαντική μετάβαση, από τον σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι που απειλούσε τη ζωή του ασθενή, σε μία περίοδο σταδιακής ανάρρωσης. Το οποίο, δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια, πως περιλαμβάνει μακροχρόνια περίοδο αποθεραπείας. Τα νέα όμως, είναι πολύ καλά.
Το ποια είναι η διαδικασία σταδιακής αφύπνισης, είναι απλό. Απλά σταματά η συνεχής χορήγηση αναισθητικών φαρμάκων. Αυτό είναι. Κάνοντας το, οι θεράποντες ιατροί θεωρούν πως δεν θα επιδείξει δυσάρεστες αντιδράσεις, η διακοπή της νάρκωσης δεν θα φέρει ξανά αύξηση της ενδοκρανιακής πίεσης. Όμως για να είμαστε ειλικρινείς, τώρα που έχουν περάσει πέντε εβδομάδες από τον τραυματισμό του Michael, θα ήθελα να πιστεύω πως έχει ξεπεραστεί αυτός ο φόβος.
Το ιδανικό είναι ο Michael να αρχίσει να θέλει να αναπνέει μόνος του, χωρίς μηχανική υποστήριξη. Φυσικά, εξίσου σημαντικό είναι να αρχίσει να δείχνει ουσιαστική αλληλεπίδραση με το περιβάλλον γύρω του. Να ακολουθεί απλές εντολές, να ακολουθεί με το βλέμμα. Έχω ακούσει, από ανεπιβεβαίωτες όμως πηγές, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες (η διπλή χρήση της λέξης «ανεπιβεβαίωτες» δεν έγινε τυχαία) πως ο Michael τα έχει ήδη κάνει αυτά! Αν είναι αλήθεια, είναι απίστευτα θετική εξέλιξη. Πρέπει λοιπόν να ελπίζουμε να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο τις επόμενες ημέρες".

Πηγή: patrisnews.com