Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ FREERUNNING ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!!!!!!!!

Έλληνας, ο κορυφαίος freerunning αθλητής του κόσμου!

Ο 19χρονος Δημήτρης Κυρσανίδης ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά κερδίζοντας τα φαβορί της παγκόσμιας σκηνής στο Red Bull Art of Motion. 

Ο Δημήτρης Κυρσανίδης κατέκτησε τη νίκη στον σημερινό τελικό του Red Bull Art of Motion στη Σαντορίνη, όπου 18 απ’ τους καλύτερους αθλητές freerunning του κόσμου αγωνίστηκαν στέλνοντας εικόνες υψηλού αθλητικού επιπέδου σε κάθε γωνιά του κόσμου. Ο δύο φορές πρωταθλητής Pavel Petkuns από τη Λετονία κι ο Ρώσος Aleksandr Baiturin τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, με επιδόσεις που εντυπωσίασαν κριτές και κοινό! 

Mε ένα άψογο, απαιτητικό και πλούσιο σε κόλπα run, ο «τοπικός ήρωας» Δημήτρης Κυρσανίδης, πραγματοποίησε μια διεθνούς κλάσης εμφάνιση, πάνω στις κατάλευκες, πέτρινες σκεπές της Καλντέρας, εκτοπίζοντας μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής, όπως τον περσινό νικητή Corey DeMeyers και το μόνιμο φαβορί Pavel Petkuns. «Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που νιώθω, ακόμα δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι είμαι ο νικητής», εξομολογήθηκε συγκινημένος ο 19χρονος Έλληνας αθλητής αμέσως μόλις κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στο σημαντικότερο freerunning διαγωνισμό του πλανήτη. 
18 αθλητές από 12 διαφορετικές χώρες, συνδύασαν τέχνη και αθλητισμό σε μια διαδρομή πάνω από στέγες, τοίχους, μπαλκόνια και πισίνες. Το Best Trick Award by CU κέρδισε ο Ρώσος Aleksandr Baiturin δίνοντας τον πιο… Restart εαυτό του καθώς εκτέλεσε άψογα ένα συνδυασμό από tricks και προσγειώθηκε στην πισίνα της πίστας με μια απίστευτη βουτιά από ύψος 2,5 μέτρων. H Αμερικανίδα stunt woman Luci Romberg πήρε τον τίτλο Best Female. 

Περισσότεροι από 1.500 θεατές συγκεντρώθηκαν στο Φηροστεφάνι και εκατοντάδες χιλιάδες ακόμα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα μέσω διαδικτύου. Πιο εντυπωσιακό από ποτέ, το Red Bull Art of Motion επέστρεψε στη Σαντορίνη με τους τολμηρούς χορευτές στις στέγες να δίνουν μια ανεπανάληπτη παράσταση. Η δημιουργικότητα, η ροή και η εκτέλεση των κινήσεων που πραγματοποίησαν οι 18 freerunners από σκεπή σε σκεπή, δικαιολογεί σίγουρα το χαρακτηρισμό «καλλιτέχνες της φυγής» καθώς με φόντο το διάσημο ηφαίστειο και την Καλντέρα, παρακολουθήσαμε μια ζωντανή μορφή τέχνης! 
Τελικά αποτελέσματα: 
1. Dimitris Kyrsanidis (GRE) 494 βαθμοί, 2. Pavel Petkuns (LAT) 484, 3. Alexandr Baiturin (RUS) 465, 4. Yoann Leroux (FRA) 464, 5. Jesse Peveril (SUI) 429, 6. Alexander Schauer (AUT) 374 


Φωτογραφίες: Samo Vidic, Predrag Vuckovic 

Λίγα λόγια για το Red Bull Art of Motion 
Τo Red Bull Art of Motion ξεκίνησε το 2007 στην Βιέννη και έχει εδραιωθεί ως το κορυφαίο γεγονός freerunning με περισσότερους από 10 αγώνες σε διαφορετικές χώρες τα τελευταία χρόνια. Το 2011 η Σαντορίνη επιλέχθηκε ως ο κορυφαίος προορισμός freerunning και έκτοτε το Πρωτάθλημα πραγματοποιείται στο Φιροστεφάνι, με τον Λετονό Pavel Petkuns να κατακτά την πρώτη θέση του βάθρου για δύο συνεχόμενες χρονιές. Μοναδικός στόχος των αθλητών είναι να διανύσουν ελεύθερα την απόσταση από το σημείο εκκίνησης στο σημείο τερματισμού, παλεύοντας για μια θέση στο βάθρο. 



www.redbullartofmotion.com I www.facebook.com/rbafm I 

http://www.sport-fm.gr/