Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΚΡΗΤΗ: ΧΡΥΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ "INCREDIBLE CRETE" ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΤΗΣ Θ. ΠΑΠΑΔΟΥΛΑΚΗ

Η αδιαμφισβήτητα επιτυχημένη τουριστική καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης συνεχίζει να εντυπωσιάζει αποσπώντας ακόμη μια διάκριση. Πρόκειται για το διαγωνισμό «Tourism Awards 2014» στον οποίο η Περιφέρεια Κρήτης κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Ολοκληρωμένη Επικοινωνιακή Καμπάνια/ Integrated Marketing Campaign». Στην κατηγορία αυτή έλαβαν μέρος  τουριστικές και διαφημιστικές επιχειρήσεις, φορείς τουρισμού αλλά και άλλοι δημόσιοι φορείς που έχουν δημιουργήσει ισχυρή εταιρική ταυτότητα μέσω του branding, ή για την επιτυχή σύνδεση μεταξύ της παραδοσιακής και της ψηφιακής καμπάνιας Marketing ή ακόμη έχουν αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες υποστήριξης τοπικών κοινοτήτων.



Τα κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων ήταν: 
1.    Καινοτομία, σχεδιασμός, υλοποίηση & απόδοση (RΟΙ)
2.    Εφαρμογή αρχών αειφορίας
3.    Συνεργασία, συνέργειες
4.    Σημασία για τον κλάδο, τα εξειδικευμένα στελέχη, το προσωπικό, τη δημόσια διοίκηση, την εθνική οικονομία

Δείτε το video
www.youtube.com/watch?v=4iOOVeq9MEs

www.youtube.com/watch?v=s3jdQRbbwPs#t=214

Το βραβείο παρέλαβε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης  κατά τη διάρκεια της Τελετής Απονομής των Tourism Awards 2014 που πραγματοποιήθηκε πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθεια μας αυτή η οποία έγινε για πρώτη φορά για το νησί μας και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Αυτή η διάκριση όπως και οι άλλες που έχουν προηγηθεί αποτελούν απόδειξη ότι με μεθοδική δουλειά, συνεργασία και απόλυτη προσήλωση στο στόχο μας η Περιφέρεια Κρήτης πρωτοπορεί και ξεχωρίζει στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συνεργάτες μου, την ομάδα του Θοδωρή Παπαδουλάκη αλλά και τον ίδιο, όπως επίσης τους συνεργάτες κατασκευής της ιστοσελίδας μας και δηλώνω ότι οι προσπάθειες μας για αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος συνεχίζονται ακόμη πιο εντατικά και πιο στοχευμένα κάτι το οποίο θα το δείτε άμεσα. Ευχαριστώ την κριτική επιτροπή και τους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση».

Πηγή: eirinika.gr

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 26 Μαΐου έως 05 Ιουλίου 2014


Στο πλαίσιο της πράξης «Ακαδημία Πλάτωνος - Η Πολιτεία και ο Πολίτης», υποέργο «Εκπαίδευση Ενηλίκων», δράση «Εκπαιδευτικά προγράμματα βραχείας διάρκειας για ενήλικες πολίτες», διοργανώνεται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ο 5ος κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων βραχείας διάρκειας για ενήλικες πολίτες με αντικείμενο τη φιλοσοφία, το ρόλο της στην καθημερινή ζωή και το αξιακό σύστημα της κοινωνίας.


Ο 5οςκύκλος θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Μαΐου έως τις 05 Ιουλίου 2014 στο κτήριο του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που βρίσκεται στη διεύθυνση Αιόλου 42-44, Αθήνα


Η εν λόγω δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικούς πόρους. Σκοπό της αποτελεί η καλλιέργεια των δεξιοτήτων των πολιτών για την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνική, πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη. 
 
Ο 5ος κύκλος μαθημάτων θα αφορά στα εξής πεδία: 
- Φιλοσοφία και Σύγχρονη Προοπτική 
- Επιστήμες και Τεχνολογία 
- Πολιτισμός και Δημιουργία 
- Πολίτης και Πολιτεία

Καθένα από τα θεματικά πεδία περιλαμβάνει εβδομαδιαία μαθήματα, ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους φιλοσοφικού ενδιαφέροντος και εργαστήρια (workshops) και διαρθρώνεται στη βάση επιμέρους θεματικών ενοτήτων μεταξύ των οποίων οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να επιλέξουν αυτές που τους ενδιαφέρουν και να καταρτίσουν το δικό τους πρόγραμμα. 
Όλα τα μαθήματα και τα εργαστήρια προσφέρονται δωρεάν και απευθύνονται σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό.





ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
30/04/2014


Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ 28 ΕΦΗΒΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΝΕΑΡΟΥΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ!


 ·

Την Τρίτη 8 Απριλίου, στις 11.15 στις Βρυξέλλες, οι 28 έφηβοι νικητές του ετήσιου διαγωνισμού της Επιτροπής για νεαρούς μεταφραστές JuvenesTranslatores, παρέλαβαν τα βραβεία τους από την Επίτροπο Ανδρούλλα Βασιλείου, αρμόδια για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την πολυγλωσσία και τη νεολαία. Μεταξύ τους και ο Γεώργιος Γρηγοριάδης, μαθητής του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης.


Πάνω από 3.000 μαθητές, ηλικίας 17 ετών, συμμετείχαν στον διαγωνισμό σε σχολεία όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είχαν στη διάθεσή τους δύο ώρες για να μεταφράσουν ένα μονοσέλιδο κείμενο για την ευρωπαϊκή ιθαγένεια (το 2013 ήταν το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών), σε οποιονδήποτε από τους 552 πιθανούς γλωσσικούς συνδυασμούς των 24 επίσημων γλωσσών της ΕΕ. Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 157 συνδυασμοί αυτή τη φορά, οι περισσότεροι που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα. Τα κείμενα βαθμολογήθηκαν από μεταφραστές της Επιτροπής. http://business2travel.wordpress.com/