Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Μετά την Emirates και την Ryanair και η Etihad Airways, η αεροπορική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην πρόσληψη 200 εργαζομένων από την Ελλάδα ως προσωπικό πληρώματος καμπίνας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν εργασιακή εμπειρία στον τουριστικό τομέα.
οι ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ και στο facebook
Η εταιρεία πρόκειται να επιλέξει το προσωπικό κατά την «ημέρα καριέρας» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Ιουνίου στην Αθήνα. Κατά την εκδήλωση οι ειδικοί σε θέματα προσλήψεων της Etihad Airways θα δώσουν στους ενδιαφερόμενους αναλυτικές πληροφορίες για τη ζωή στο Άμπου Ντάμπι και τη δυναμική της εργασίας που προτείνουν.
Η εταιρεία, η οποία απασχολεί περίπου 4.000 εργαζόμενους προερχόμενους από 110 εθνικότητες, αναζητά να προσλάβει Πληρώματα Καμπίνας, Υπεύθυνους Τροφοδότησης και Πτυχιούχους Σεφ για τις πτήσεις της. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, μπορούν να εγγραφούν στην ιστοσελίδα www.etihad.com/cabincrewrecruitment. Να σημειωθεί ότι το πλήρωμα καμπίνας έχει ιατρική ασφάλιση και διαμονή σε πλήρως επιπλωμένα καταλύματα της εταιρείας.
Τα νέα μέλη πληρώματος καμπίνας θα περάσουν από εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 7 εβδομάδων στην state-of-the-art Ακαδημία Εκπαίδευσης της Etihad Airways στο Άμπου Ντάμπι. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 100 Έλληνες απασχολούνται στην Etihad Airways στους οποίους περιλαμβάνονται 38 εργαζόμενοι σε βασικές υπηρεσίες, 37 εργαζόμενοι ως πλήρωμα καμπίνας και 35 πιλότοι.
Η Etihad Airways ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Αθήνα το 2009 και από τότε έχει μεταφέρει σχεδόν 400.000 επιβάτες στο δρομολόγιο Αθήνα - Άμπου Ντάμπι. Μάλιστα η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι από τις 2 Ιουλίου θα αυξήσει τα δρομολόγια στη γραμμή Αθήνα - Άμπου Ντάμπι από 7 σε 10 την εβδομάδα, προκειμένου να καλύψει την αυξημένη ζήτηση.


Πηγή: iefimerida.gr

ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ: ΦΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ.

οι ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο facebook
Ένα φυτό που εντοπίστηκε πρόσφατα στις Φιλιππίνες, ήρθε να δώσει τη λύση στην καταπολέμηση των τοξικών αποβλήτων, αφού φαίνεται να απορροφά 100 έως 1000 φορές περισσότερο νικέλιο από τα κανονικά φυτά.

Η ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο των Φιλιππίνων στο Λος Μπάνος που το εντόπισε, θεωρεί ότι η ιδιότητά του αυτή το καθιστά ιδανικό σύμμαχο για τον καθαρισμό τοξικών χωματερών σε όλο τον κόσμο.
Οπως αναφέρουν ο ερευνητής Εντουίνο Φερνάντο και οι συνάδελφοί του το φυτό με την επιστημονική ονομασία Rinorea niccolifera έχει εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να απορροφά θρεπτικά συστατικά και νερό από το έδαφος, όπως όλα τα φυτά, ωστόσο απορροφά και δηλητηριώδεις ουσίες που κανονικά θα σκότωναν τα άλλα φυτά. Ουσιαστικά είναι σε θέση να καταναλώνει δηλητηριώδη μέταλλα ακόμα και νικέλιο που καταστρέφει τα περισσότερα φυτά.
Το Rinorea niccolifera μοιάζει με μικρό δέντρο που φτάνει σε ύψος από 1,5 ως 8 μέτρα και ο κορμός του έχει διάμετρο από 3 ως 13 εκατοστά.
Συγκεντρώνει έως 18.000 ppm (μέρη ανά εκατομμύριο) νικελίου στα φύλλα του χωρίς να δηλητηριάζεται και όπως εξηγούν οι ερευνητές, η ποσότητα αυτή είναι 100 ως 1000 φορές υψηλότερη από τα υπόλοιπα φυτά.
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το φυτό ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα, αλλά σε θεωρητικό επίπεδο, τα φυτά αυτά μπορούν να καλλιεργηθούν κοντά σε χωματερές,ορυχεία και άλλες περιβαλλοντικά βεβαρημένες τοποθεσίες.

Πηγή:.iefimerida.gr