Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΖΙΠ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΕ-ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ- ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ-ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΡΟ ΠΟΥ EΘΕΣΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ!!!!


Την εμφάνιση της έκανε και φέτος στη Λαμία η κυρία με το μαύρο τζιπ, η οποία διέθεσε μεγάλο χρηματικό ποσό για τρόφιμα σε απόρους της πόλης.
Η γυναίκα ήρθε πριν λίγες ημέρες, επισκέφθηκε τοπικά καταστήματα και αγόρασε διάφορα τρόφιμα  όπως κρέατα και ζυμαρικά,  τα οποία θα διανεμηθούν σε συνεργασία με τοπική εκκλησία σε συνοικία της Λαμίας.
Όπως αναφέρει το lamiastar.gr, είναι η τρίτη φορά που η συγκεκριμένη πλούσια κυρία, βρίσκεται στη Λαμία για να βοηθήσει άπορες οικογένειες και όπως υποσχέθηκε θα επιστρέψει ξανά την Πρωτοχρονιά.
Μοναδικός όρος που θέτει είναι να διατηρηθεί η ανωνυμία της, κάτι για το οποίο βέβαια φροντίζουν πολύ καλά όσοι συνεργάζονται μαζί της. Σημειώνεται ότι το μόνο που έχουν αφήσει να διαρρεύσει είναι το μικρό της όνομα που είναι Κατερίνα.
 ΠΗΓΗ enikos.gr
Πηγή φωτογραφίαςlamiastar.gr


ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

Στις αρχές του 20ου αιώνα βρίσκονταν στο όριο της εξαφάνισης. Η λαθροθηρία, η αύξηση της κτηνοτροφίας και η υλοτομία, είχαν οδηγήσει τα μεγάλα αρπακτικά της Ευρώπης εκτός της ηπείρου μας. Τα τελευταία όμως είκοσι χρόνια η κατάσταση αλλάζει άρδην.
Η καφέ αρκούδα, ο γκρίζος λύκος, ο λίγκας και άλλα αρπακτικά που είχαν σχεδόν εκλείψει αυξάνονται με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς. Αυτό φαίνεται από τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί στην Ε.Ε. και οφείλεται κυρίως στις πολιτικές προστασίας της άγριας πανίδας από την Ε.Ε. 

Με εξαίρεση το Βέλγιο, τη Δανία, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία, σχεδόν όλες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες φιλοξενούν πληθυσμούς ενός από τα είδη της  καφέ αρκούδας (Ursus arctos), του ευρασιατικού λύγκα (Lynx lynx), γκρίζου λύκου (Canis lupus) και του αδηφάγου  (Gulo gulo).
Συγκεκριμένα σε χώρες της Σκανδιναβίας , των Πυρηναίων και της Βαλκανικής, όπως η Σουηδία, η Φινλανδία, η Ελλάδα, η Σερβία και η Ισπανία, ο αριθμός των συγκεκριμένων ειδών αυξάνεται εκθετικά. Σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση υπολογίζεται πως ζουν σήμερα περίπου 17.000 καφέ αρκούδες, (από τις οποίες οι 7.000 στη Ρουμανία), 22.000 λύκοι, 9.000 λίγκες και 1.250 αδηφάγοι. 

«Είμαστε μάρτυρες του επανεποικισμού της ηπείρου από αυτά τα συγκεκριμένα είδη» υπογραμμίζει στην εφημερίδα «Le Monde» ο λέκτορας περιβαλλοντολογίας του σουηδικού πανεπιστημίου Περιβάλλοντος, Γκιγιέμ Σαπρόν, «παρόλο που οι υποπληθυσμοί συνεχίζουν να απειλούνται, όπως η αρκούδα στα Πυρηναία».   


Η Ελλάδα είναι από τις χώρες όπου παρατηρείται μεγάλη αύξηση του πληθυσμού της καφέ αρκούδας, του γκρίζου λύκου, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν παρατηρηθεί ακόμα και ζευγάρια ευρασιατικού λύγκα στη βόρεια Ελλάδα. 


Πηγή: http://www.protothema.gr/environment/article/436487/auxanodai-oi-plithusmoi-tou-lukou-kai-tis-arkoudas-stin-europi-/