Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΝΑΥΑΓΟΣ ΣΩΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ 16 ΜΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ


 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ "ΝΑΥΑΓΟΥ" ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ  ΖΩΝΤΑΝΕΨΕ
    
Για σχεδόν ενάμιση χρόνο περιπλανιόταν στη θάλασσα ένας ισπανός άνδρας ονόματι Χοσέ Ιβάν, το σκάφος του οποίου προσάραξε σε ατόλη του Ειρηνικού Ωκεανού.     
                             
  Έτρωγε ψάρια, πουλιά και χελώνες

Άνδρας το σκάφος του οποίου προσάραξε σε ατόλη του Ειρηνικού Ωκεανού δήλωσε ότι είχε αποπλεύσει τον Σεπτέμβριο 2012 από το Μεξικό και περιπλανήθηκε επί 16 μήνες στη θάλασσα.Ένας σύντροφός του στο ταξίδι δεν επέζησε αυτής της περιπέτειας.
Αδυνατισμένος, με μακριά μαλλιά και γένια, ο άνδρας εντοπίσθηκε την Πέμπτη, όταν το μήκους επτά μέτρων σκάφος του προσάραξε σε κοραλλιογενή ύφαλο της ατόλης Έμπον.
«Δεν βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση, αλλά συνέρχεται. Τού δώσαμε πολύ νερό, ανακτά τις δυνάμεις του», δήλωσε ο Ολα Φιέλσταντ, νορβηγός φοιτητής της Ανθρωπολογίας ο οποίος κάνει ερευνητική εργασία στην ατόλη του Ειρηνικού.
Ο ναυαγός έχει χαμηλή αρτηριακή πίεση, αλλά δεν κινδυνεύει. Μπορεί μάλιστα να περπατήσει.
«Το σκάφος μοιάζει να έχει μείνει πολύ καιρό στο νερό», πρόσθεσε ο νορβηγός φοιτητής.
Ντυμένος μόνο με φθαρμένα εσώρουχα, ο άνδρας δηλώνει ότι απέπλευσε από το Μεξικό και έβαλε πλώρη προς το Σαλβαδόρ τον Σεπτέμβριο 2012 με έναν συνεπιβάτη ο οποίος πέθανε εδώ και πολλούς μήνες στη θάλασσα.
Η αφήγησή του είναι ασαφής, καθώς δεν μιλάει παρά μόνο ισπανικά. Το όνομά του είναι Χοσέ Ιβάν.
Επέζησε τρώγοντας χελώνες, πουλιά και ψάρια και πίνοντας αίμα χελώνας, όταν δεν έβρεχε.
Καθώς στο σκάφος του δεν βρέθηκαν σύνεργα ψαρέματος, ο νορβηγός φοιτητής θεωρεί ότι ψάρευε με τα χέρια του. Μία χελώνα βρέθηκε στο σκάφος κατά την άφιξή του στην ατόλη.
Ο ναυαγός μεταφέρθηκε στο νησί Έμπον, το οποίο ανήκει στα νησιά Μάρσαλ εν αναμονή της μεταφοράς του στην πρωτεύουσα Μαζούρο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.


 ΠΗΓΗ naftemporiki.gr

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΗΡΑΝ 
ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ 
ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 218 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ. 

ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΒΙΝΤΕΟ 
ΠΟΥ ΘΑ "ΞΥΠΝΟΥΣΕ" ΤΗΝ ΡΟΖΕΤΤΑ-
ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΣΤΗΜΟΣΥΣΚΕΥΗ - ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ 
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΕΝΟΣ ΚΟΜΗΤΗ 



Η «Ροζέττα» θα είναι η πρώτη διαστημοσυσκευή που θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον πυρήνα ενός κομήτη, θα τον ακολουθεί επί δύο χρόνια καθώς κατευθύνεται προς το εσωτερικό του ηλιακού συστήματος, καταγράφοντας τη μεταμόρφωση που υφίσταται όταν οι πάγοι του ζεσταίνονται από το φως του ήλιου και επιπλέον θα στείλει μια μικρότερη συσκευή στην επιφάνεια του κομήτη για να κάνει διάτρηση σε βάθος 20 εκατοστών και να εξετάσει τη σύνθεση και τη δομή του υλικού του κομήτη. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος για να «ξυπνήσει» το διαστημικό σκάφος Rosetta από τη χειμερία νάρκη διάρκειας 31 μηνών και να περάσει στο κύριο μέρος της αποστολής του η οποία ξεκίνησε το 2004, οργάνωσε ένα διασκεδαστικό διαγωνισμό βίντεο. 
Το νικητήριο βίντεο δημιούργησαν Έλληνες μαθητές από τα εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανική Αγωγή και εστάλη στο διαστημόπλοιο στις 20 Ιανουαρίου για να τον ενεργοποιήσει. Το βίντεο είναι εξαιρετικά συγκινητικό και γεμάτο συμβολισμούς. Οι Έλληνες μαθητές πήραν την πρώτη θέση ανάμεσα σε 218 συμμετοχές συγκεντρώνοντας 10508 ψήφους αλλά και τα συγχαρητήρια από τους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος που εντυπωσιάστηκαν με την προσπάθεια των παιδιών αλλά και το τελικό αποτέλεσμα. Ως επιβράβευση οι δημιουργοί των 2 καλύτερων βίντεο κλήθηκαν στο κέντρο ελέγχου στο Darmstadt της Γερμανίας να παρακολουθήσουν την απόπειρα προσεδάφισης του διαστημικού ρομπότ Philae κομμάτι του Rosetta στον κομήτη 67P/Churyumov – Gerasimenko το Νοέμβριο του 2014.
Την 3η θέση στο διαγωνισμό κατέλαβε άλλη μια ελληνική συμμετοχή των 26ου & 29ου Δημοτικών Σχολείών Αχαρνών Ολυμπιακό Χωριό, με 5791 ψήφους. 

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος 

http://www.esa.int/ell/ESA_in_your_country/Greece/Dhuo_Ellenikhes_omhades_anhamesa_stoys_nikethes_toy_diagonismohu_poy_mas_vohethesan_na_xypnhesoyme_te_Rosetta

ΠΗΓΗ http://www.ellines.com/good-news

ΤΟ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΟΓΕΝΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΝΩΝΤΑ ΚΑΤΣΑΛΙΔΗ


Το ψηλότερο κτίριο του νοτίου ημισφαιρίου θα κτιστεί στη Μελβούρνη και το σχεδιάζει ο πολυβραβευμένος ομογενής αρχιτέκτονας Νώντας Κατσαλίδης.


Ο ουρανοξύστης, που θα φέρει το όνομα «Melbourne 108» θα έχει ύψος 388 μέτρα, θα είναι το 18ο ψηλότερο κτίριο στον κόσμο και θα κυριαρχεί μεταξύ των ουρανοξυστών της Μελβούρνης.

Σήμερα το ψηλότερο κτίριο της πόλης είναι το "Εύρηκα" που, επίσης, σχεδίασε ο Νώντας Κατσαλίδης και έχει ύψος "μόλις" 297 μέτρα.


Ο νέος ουρανοξύστης, η ανέγερση του οποίου έχει εγκριθεί  θα έχει 600 διαμερίσματα, το ψηλότερο ξενοδοχείο της χώρας (288 δωματίων) και εστιατόρια.

Ο γεννημένος στην Αθήνα Νώντας Κατσαλίδης λέει πως ουρανοξύστες σαν αυτόν που σχεδιάζει "σίγουρα αλλάζουν την μορφή της Μελβούρνης. Την κάνουν πιο δυναμική, πιο συναρπαστική".

Προσθέτει δε πως αν και ο νέος ουρανοξύστης θα είναι ψηλότερος από τον πύργο "Εύρηκα", εντούτοις θα λειτουργεί σαν "ζευγάρι του".


Ένας από τους καθηγητές του, ο Λέον βαν Σαλκ, χαρακτηρίζει μοναδική την ικανότητα του Κατσαλίδη να συνδυάζει την αγάπη του για τα υλικά με την έμπνευση για μεγάλες ιδέες, καινοτόμες και τολμηρές που περικλείουν μέσα τους και τον οικονομικό παράγοντα, δεδομένου ότι είναι και ο ίδιος επενδυτής και μάλιστα από κείνους που ποντάρουν επικίνδυνα.


http://www.politis-news.com/