Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΧΑΤΗΣ ΤΟ SEATRUC

Είκοσι χρόνια είχε να κολυμπήσει και να απολαύσει τις χαρές της θάλασσας ο Τάσος Βυζικίδης από την Καβάλα, λόγω μιας αναπηρίας, που τον έχει αναγκάσει να κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο.
Πλέον ο ίδιος και άλλα άτομα με αναπηρία έχουν πρόσβαση στη θάλασσα χάρη στον πρώτο μηχανισμό seatrac, που τοποθέτησε ο Δήμος Καβάλας στην ακτή Καλαμίτσα. Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα ανέφερε στη σημερινή επίσημη παρουσίαση του μηχανισμού που προσφέρει πρόσβαση στη θάλασσα στα ΑΜΕΑ, πως στόχος του Δήμου είναι να εγκαταστήσει, το επόμενο καλοκαίρι, ένα ακόμα seatrac και στις παραλίες δυτικά της πόλης, που επίσης είναι πολυσύχναστες.
Η δε παρουσία του αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας Αριστείδη Μωυσίδη στην εκδήλωση φανερώνει το ενδιαφέρον και του γειτονικού δήμου για τη συγκεκριμένη κατασκευή.
Ο Δήμος Καβάλας διένειμε από ένα χειριστήριο του seatrac σε κάθε παραπληγικό που βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ την ευθύνη λειτουργίας του έχει κι ο ναυαγοσώστης της ακτής. Επίσης, η κατασκευή είναι λυόμενη, οπότε θα απομακρύνεται τους χειμερινούς μήνες και θα επανατοποθετείται κάθε καλοκαίρι.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ