Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: TA ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!!!


Η αρμόδια υπηρεσία Προγραμματισμού Σπουδών και Αξιολόγησης της Βικτόριας (VCAA) ενέκρινε αίτηση της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτόριας να προσφέρει από το 2014 το μάθημα των αρχαίων ελληνικών σε επίπεδο VCE.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές που επιλέγουν το μάθημα των αρχαίων ελληνικών σε επίπεδο VCE, ωφελούνται ιδιαίτερα καθώς έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέχρι 15 πρόσθετα μόρια στην τελική αξιολόγηση της επίδοσής τους.

Για να μπορέσει ένας μαθητής να κάνει τα Αρχαία Ελληνικά στο VCE θα πρέπει να τα έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον δύο χρόνια πριν.

Το σχολείο της Κοινότητας προσφέρει τα Αρχαία Ελληνικά από την Α' Γυμνασίου (Year 7), για να καλυφθεί η απαιτούμενη διδακτέα ύλη με αργό και μεθοδικό ρυθμό, ούτως ώστε οι μαθητές να μάθουν καλύτερα τη γλώσσα και να ενταχθούν με μεγαλύτερη άνεση στα τμήματα του VCE.

«Η παιδεία αποτελεί προτεραιότητα για την Κοινότητά μας που επενδύει πολλά στη διατήρηση και προώθηση της γλώσσας μας και του πολιτισμού μας» δήλωσε ο συντονιστής εκπαίδευσης της Κοινότητας Θόδωρος Μάρκος.

ΠΗΓΗ E Afipnisi.gr

ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ: ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΤΟ 2013 ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.

Η «Οδύσσεια», σε σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Ουίλσον, κέρδισε το βραβείο καλύτερης παράστασης από το εξωτερικό που παραστάθηκε στην Ιταλία, στην 36η απονομή των βραβείων UBU, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, στο ιστορικό Piccolo Teatro.
 Στην εκδήλωση που έγινε στο κατάμεστο από καλλιτέχνες, κριτικούς και θεατές θέατρο Paolo Grassi απονεμήθηκαν συνολικά 17 βραβεία, που αφορούν σε όλο το θεατρικό φάσμα (από τη σκηνοθεσία ως την υποκριτική, και από τη σκηνογραφία ως την ιταλική και την παγκόσμια δραματουργία), με αποκορύφωμα την παράσταση της χρονιάς, τίτλο που κέρδισε φέτος το χορωδιακό έργο «Ο πανικός» του αργεντινού συγγραφέα Rafael Spregelburd, σε σκηνοθεσία Luca Ronconi.

Κατά τη διάρκεια της τελετής διαβάστηκε η δήλωση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Σωτήρη Χατζάκη, για τη βράβευση της «Οδύσσειας».

«Είναι μεγάλη χαρά για το Εθνικό Θέατρο το σημερινό βραβείο που απονέμεται στον Μπομπ Ουίλσον. Η «Οδύσσεια», επιλογή του τότε καλλιτεχνικού διευθυντή, Γιάννη Χουβαρδά, ήταν ένα στοίχημα για το Εθνικό Θέατρο, σε μια δύσκολη περίοδο. Το εμβληματικό έργο του Ομήρου είναι ένα αιώνιο σύμβολο της ατέρμονης περιπέτειας του ανθρώπου προκειμένου να επιβιώσει αλλά και να πλησιάσει τα ιδανικά του και να υλοποιήσει τα όνειρά του. Η παράσταση αυτή είναι μια απόδειξη ότι με όραμα, επιμονή, δουλειά και πίστη ακόμα και σήμερα μπορούμε να φτάσουμε στην Ιθάκη μας. Ευχαριστούμε τον Ουίλσον για τη συνεργασία αυτή αλλά και το Piccolo Teatro που συμπορεύτηκε μαζί μας».

Πηγή: naftemporiki.gr