Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ: ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΗΜΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης Μονς (Mons) του Βελγίου εγκαινίασε πριν λίγες ημέρες  την «Λεωφόρο Μελίνας Μερκούρη». Τα εγκαίνια  έγιναν στο πλαίσιο  εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυση του θεσμού των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης από την Μελίνα Μερκούρη και τον Τζακ Λανγκ (τ. υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας).
Με αυτόν τον τρόπο, η πόλη Μονς - που είναι και Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2015 - αποτίνει φόρο τιμής στην Μελίνα Μερκούρη, δίνοντας το όνομά της σε μια λεωφόρο που εκτείνεται κατά μήκος του  συνεδριακού κέντρου MICX (Mons International Congress Xperience, η ανέγερση του οποίου άρχισε το 2012 και περατώθηκε το 2014) και είναι μέρος μιας στρατηγικής για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης και της περιοχής.
Το συνεδριακό κέντρο βρίσκεται σε μια μεγάλη γειτονιά κοντά στον μελλοντικό σταθμό που έχει σχεδιαστεί από τον βραβευμένο Ισπανό αρχιτέκτονα και πολιτικό μηχανικό, Σαντιάγο Καλατράβα.
Η Μελίνα Μερκούρη (Μαρία Αμαλία Μερκούρη) (Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 1920 - Νέα Υόρκη, 6 Μαρτίου 1994) καταγόταν από σπουδαία οικογένεια πολιτικών. Μεγάλη ηθοποιός, βραβευμένη με διεθνή βραβεία και παγκόσμιας ακτινοβολίας προσωπικότητα, διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ (όπως τόνισε και ο Ανδρέας Παπανδρέου, «άντεξε» και στους 16 ανασχηματισμούς κυβέρνησης που έκανε).
Αρκετά σημαντική ήταν και η πορεία της στον διεθνή και ελληνικό κινηματογράφο. Της χάρισε αρκετά βραβεία, με κορυφαίο το βραβείο πρώτης γυναικείας ερμηνείας του Φεστιβάλ των Καννών και επίσης μία υποψηφιότητα για Όσκαρ για το «Ποτέ την Κυριακή» (Never on Sunday), το οποίο έχασε από την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, το 1960.
Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε με ένα θεατρικό έργο που είχε γραφτεί από τον Ιάκωβο Καμπανέλλη ειδικά για τη Μελίνα Μερκούρη, το «Στέλλα με τα κόκκινα γάντια», που στην ταινία είχε τον τίτλο «Στέλλα» (1955). Η ταινία αυτή ήταν η μόνη που έκανε η Μελίνα Μερκούρη με ελληνική παραγωγή (Καραγιάννης Καρατζόπουλος).
Το διαβάσαμε στο: http://www.eirinika.gr/article/107960/leoforos-melina-merkoyri-sto-velgio-foros-timis-stin-pagkosmia-ellinida-top-woman

Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ!! ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗ EUROVISION ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ PUNK ΜΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN!!!!


Πολιτισμός είναι να αποδέχεσαι τη διαφορετικότητα!! Τους ευχόμαστε ολόψυχα να κερδίσουν!!!

Η Σκανδιναβική χώρα στέλνει στον διαγωνισμό της Eurovision για το 2015 ένα συγκρότημα τα μέλη του οποίου έχουν σύνδρομο Down και αυτισμό. 
Οι  ΡΚΝ (Pertti Kurikan Nimipäivät) που το μουσικό τους ύφος κινείται μεταξύ heavy metal και punk θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό που θα γίνει στη Βιέννη το Μάιο με το "I Always Have To".
Το τραγούδι τους έχει διάρκεια 1 λεπτό και 42 δευτερόλεπτα και θα είναι ένα από τα μικρότερα που έχουν ακουστεί ποτέ σε τελικό Eurovision.
Τα τέσσερα μέλη, οι Kari Aalto, Pertti Kurikka, Sami Helle και Toni Välitalo γνωρίστηκαν σε ένα εργαστήριο για άτομα με διανοητική αναπηρία στο Ελσίνκι και δημιούργησαν τη μπάντα τους το 2009.

 http://news247.gr/