Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Ο ΤΖΑΝΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΑΤΕ ΣΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ


Ο Γιώργος Τζάνος κατάφερε άλλη μία διεθνή διάκριση για τα ελληνικά χρώματα στο καράτε. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 49ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε στην κατηγορία Kumite ανδρών στα -84 κιλά που διεξήχθη στο Τάμπερε της Φινλανδίας.
Στον τελικό ο Τζάνος αγωνίστηκε εναντίον του Τούρκου Γκοχμάν Γκουντούζ τον οποίο νίκησε 7-2 στα σημεία προσθέτοντας άλλη μία διάκριση στην επιτυχημένη καριέρα του.
Ο 23χρονος Τζάνος συνεχίζει την εντυπωσιακή του διεθνή καριέρα έχοντας κατακτήσει 15 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Πηγή: http://www.sentragoal.gr/Η ΠΡΩΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΧΕΛΩΝΑΣ ΚΑΡΕΤΤΑ - ΚΑΡΕΤΤΑ ΦΕΤΟΣ, ΣΤΑ ΣΕΚΑΝΙΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ.

Η πρώτη φωλιά για τη φετινή περίοδο ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα- Καρέττα στη Ζάκυνθο αποτελεί γεγονός και αποδεικνύει πως η Ζάκυνθος συνεχίζει να αποτελεί ένα φιλόξενο μέρος για την αναπαραγωγή του σημαντικού αυτού είδους του ζωικού βασιλείου.
Η φωλιά εντοπίστηκε νωρίς τα ξημερώματα της 20ης Μαΐου στα δυτικά Σεκάνια, από εθελοντές της Οργάνωσης Αρχέλων και σε 50 με 60 ημέρες αναμένεται να γεννηθεί το πρώτο χελωνάκι.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τις προηγούμενες ημέρες έγιναν δύο ακόμη απόπειρες από χελώνες που βγήκαν στην ακτή για να δημιουργήσουν φωλιά στην ανατολική πλευρά της ίδιας παραλίας, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Πέρυσι σε όλες τις παραλίες ωοοτοκίας καταγράφηκαν 3.456 φωλιές από τις οποίες εκκολάφθηκαν 214.539 χελωνάκια. Οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ κατάφεραν να προστατέψουν 2.532 φωλιές από τις οποίες οδηγήθηκαν ασφαλή στη θάλασσα 148.843 νεογέννητα χελωνάκια.
Πηγή: imerisia.gr