Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΑΖΑΡΙΑ» ΚΑΙ «ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ»

 ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ

ΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ!!!


Σας παρουσιάζουμε κάποιες από αυτές τις φιλανθρωπικές προσπάθειες:


-Από τις αρχές του μήνα και έως την 20 Δεκεμβρίου οι μαθητές του Γυμνασίου της Καρδίας  Θεσσαλονίκης (3ο  Γυμνάσιο Μίκρας) διοργανώνουν «Το κυλικείο της αγάπης». Οι μαθητές λειτουργούν με εθελοντική εργασία κυλικείο στο χώρο του σχολείου τους με εδέσματα και γλυκίσματα  που προσφέρουν οι οικογένειες τους και καταναλώνουν τα ίδια τα παιδιά. Τα έσοδα αυτής της φιλανθρωπικής κίνησης θα διατεθούν στο ίδρυμα «Άγιος Δημήτριος» της Πυλαίας Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και στο συσσίτιο της εκκλησίας της Καρδίας, που τόσο φροντίζει όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

- Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης  θα συγκεντρώσουν φάρμακα και υγειονομικό  υλικό για την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, Η συγκέντρωση των φαρμάκων θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο του χώρου του σχολείου Εθνικής Αμύνης 26 και ώρες 6-8 το απόγευμα. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2310 254565

-Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 οι μαθητές του Βαλταδώρειου Γυμνασίου Κοζάνης θα διοργανώσουν «Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ» στο σχολείο τους στις 6 και 30 το απόγευμα. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοζάνης.

-Το Σάββατο 14/12 και την Κυριακή 15/12 οι μαθητές και ο Σύλλογος γονέων του 2ου Δημοτικού σχολείου Λάρισας  διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικο Παζάρι από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα. Τα έσοδα θα διατεθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

-Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Κώστα Γείτονα συγκεντρώνουν κουβέρτες, sleeping bags και fleece για τους άστεγους ανθρώπους της Αθήνας στηρίζοντας την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ο Πλησίον».
Επίσης μαζεύουν καινούργια ή χρησιμοποιημένα (σε καλή κατάσταση) παιχνίδια για τα παιδιά του παιδικού χωριού SOS στη Βάρη, μαγειρεύονται από τις μαμάδες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και συγκεντρώνονται καινούργια ή χρησιμοποιημένα (σε καλή κατάσταση) ρούχα, βιβλία και χριστουγεννιάτικα αντικείμενα για να διατεθούν στο Bazaar. Τα έσοδα από την πώληση των ειδών του Bazaar θα διατεθούν στην Εστία, Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Παιδιών με Νοητική Υστέρηση και στο Ταμείο Αρωγής & Υποτροφιών.



ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ GRAMMY Ο ΒΙΟΛΟΝΙΣΤΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΒΑΚΟΣ.

Με τις «Σονάτες για βιολί του Μπετόβεν», το άλμπουμ που αποτέλεσε το δισκογραφικό του ντεμπούτο με την εταιρεία Decca, ο διεθνούς φήμης βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος είναι υποψήφιος για βραβείο Grammy, στην κατηγορία της καλύτερης ερμηνείας μουσικής δωματίου- μικρού συνόλου.


Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου 2014 στο Λος Άντζελες.
Πρόσφατα, κυκλοφόρησε και η δεύτερη ηχογράφηση του κορυφαίου βιολονίστα από την ίδια εταιρεία, το «Κοντσέρτο για βιολί του Μπραμς» με την ιστορική ορχήστρα Gewandhaus της Λειψίας υπό τον Ρικάρντο Σαγί, ο οποίος μόλις ανακοινώθηκε επισήμως ως ο νέος μουσικός διευθυντής της Σκάλας του Μιλάνου, που θα διαδεχτεί τον Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ το 2015.
Ο βιολονίστας, μαέστρος, κορυφαίος δεξιοτέχνης και μουσικός, Λεωνίδας Καβάκος, έχει στο ενεργητικό του μία ευρεία δισκογραφία διεθνούς αποδοχής και συνεργασίες με μεγάλες ορχήστρες, μαέστρους και σπουδαίους ερμηνευτές, στις σημαντικότερες αίθουσες του κόσμου. 


Το ρεπερτόριό του διαρκώς διευρύνεται, χωρίς περιορισμούς σε εποχές ή είδη μουσικής.
Από το 2006 συνεργάζεται με τον Ιταλό και συνομήλικό του Ενρίκο Πάτσε, ο οποίος έχει συμπράξει με μεγάλες ορχήστρες, διάσημους σολίστ και σημαντικά σύνολα δωματίου, διαθέτει ποικιλόμορφη δισκογραφία και έχει πραγματοποιήσει περιοδείες και εμφανίσεις στους «ναούς της μουσικής» σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: kathimerini.gr

Αυτόματους πωλητές ΑΤΜ με φρέσκο γάλα δημιούργησαν οι παραγωγοί της Λάρισας!


Κάθε μέρα φρέσκο παστεριωμένο γάλα που συλλέγεται από τις φάρμες των παραγωγών της Λάρισας φτάνει στους έξι αυτόματους πωλητές που λειτουργούν στην πόλη καθ’ όλο το 24ωρο. 

Τοποθετώντας ένα κέρμα ή το ειδικό κλειδί στην υποδοχή, ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει την ποσότητα που επιθυμεί (ένα ή 1/2 λίτρο έναντι 1 και 0,50 ευρώ αντίστοιχα), καθώς και την επιθυμητή συσκευασία, γυάλινο επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι ή πλαστικό μιας χρήσης, εξασφαλίζοντας γρήγορα και απλά φρέσκο γάλα για τον ίδιο και την οικογένειά του. Πίσω από την καινοτόμο ιδέα βρίσκεται ο νεοσύστατος, αλλά ιδιαίτερα δραστήριος Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων Θεσσαλίας-Πιερίας «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς». Ο Συνεταιρισμός, που ιδρύθηκε το 2011, απαρτίζεται σήμερα από 102 γαλακτοπαραγωγούς που παράγουν καθημερινά 130 τόνους αγελαδινού γάλακτος (αντιστοιχούν στο 10% της εγχώριας παραγωγής) προμηθεύοντας τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες της χώρας. Στον πυρήνα του μια ομάδα νέων παραγωγών που μοιράζονταν τις ίδιες αγωνίες για τον κλάδο, θεωρώντας παράλληλα ότι η κρίση επιβάλλει επαναπροσδιορισμό της σχέσης με τον καταναλωτή, καθώς και ότι η σύγχρονη συνεταιριστική αντίληψη δεν αποκλείει την επιχειρηματικότητα. Πράγματι, ο «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς» περηφανεύεται ότι έχει κατορθώσει να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών του, επιτυγχάνοντας και την παροχή υψηλής ποιότητας γάλακτος στους καταναλωτές σε χαμηλές τιμές (σ.σ. η τιμή του μισού λίτρου είναι η χαμηλότερη στην αγορά). «Αυτή μας η προσπάθεια είναι και μια απάντηση στο φαινόμενο των υψηλών τιμών εν μέσω ύφεσης», υποστηρίζει ο πρόεδρος Θανάσης Βακάλης.
Το γάλα φτάνει στις δεξαμενές των αυτόματων πωλητών λίγες ώρες μετά το άρμεγμα και αφού έχει παστεριωθεί σε σύγχρονες και πιστοποιημένες εγκαταστάσεις. «Πρόκειται για ένα κλειστό κύκλωμα όπου το γάλα δεν έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον, ενώ καταπονείται ελάχιστα, κρατώντας το μέγιστο των θρεπτικών του συστατικών», σημειώνει ο ίδιος.

Ο «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς» μπήκε την αγορά της Λάρισας με τέσσερα καταστήματα. «Οι πολίτες αμέσως αγκάλιασαν την προσπάθεια. Στην αρχή μάλιστα η αυξημένη ζήτηση δημιούργησε δυσκολίες ως προς τον εφοδιασμό των μηχανημάτων με φρέσκο γάλα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές και πολύωρη αναμονή από τους καταναλωτές. Εδώ και 20 μέρες όμως οι αλλαγές των κενών δεξαμενών με φρέσκο γάλα γίνεται άμεσα και πλέον οι πολίτες γνωρίζουν πως υπάρχει 24 ώρες το 24ωρο γάλα στα μηχανήματα». Έως το τέλος του έτους θα είναι εννέα τα σημεία πώλησης (οκτώ εντός του ιστού και ένα στην 110 πτέρυγα μάχης για τους υπαλλήλους και τους διαμένοντες στο στρατόπεδο).
Της Λίνας Γιάνναρου

ΠΗΓΗ Kathimerini.gr