Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΝΕΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΠΕΛΕΝΔΡΙΤΟΥ ΣΤΑ 200μ. ΠΡΟΣΘΙΟ.

Η Κύπρια χρυσή παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου, πέτυχε σήμερα νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μέτρα πρόσθιο, στο Διεθνές Κολυμβητικό Meeting Idm Schwimmen, στο Βερολίνο. 
Η Καρολίνα Πελενδρίτου πέτυχε χρόνο 2:50:01, ο οποίος αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία SB 12.
Το Διεθνές Κολυμβητικό Meeting Idm Schwimmen είναι ένα από τα κορυφαία στον κόσμο και φέτος αποτελεί την πρόβα τζενεράλε για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης του καλοκαιριού, όπου η Χρυσή Παραολυμπιονίκης θα υπερασπιστεί τον τίτλο της ως Πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Η προσπάθεια της Καρολίνας Πελενδρίτου, στο Διεθνές Κολυμβητικό Meeting Idm Schwimmen, συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο.
Η Κύπρια πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί αύριο στα 50 μέτρα πρόσθιο και την Κυριακή στα 100 μέτρα πρόσθιο.
Πηγή: laimitomos.com

ΚΙΝΑ: ΠΕΡΑΣΕ Η ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 25 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει το διογκούμενο πρόβλημα της ρύπανσης του ατμοσφαιρικού αέρα και του εδάφους, η Κίνα υιοθέτησε την αυστηρότερη νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος εδώ και 25 χρόνια, η οποία προβλέπει την επιβολή μεγάλων ποινών σε εταιρείες και φυσικά πρόσωπα που ρυπαίνουν.
Οι μεταρρυθμίσεις της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος, του 1989, υιοθετήθηκαν από νομοθετική επιτροπή και θα τεθούν σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου του 2015, όπως μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο Xinhua. Το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι πρακτικά δεν θέτουν όρια στα πρόστιμα και στις ποινές των ρυπαντών. Στο ισχύον πλαίσιο, τα πρόστιμα είναι τόσο χαμηλά που οι παραβάτες προτιμούν να τα πληρώνουν παρά να λαμβάνουν μέτρα για τον περιορισμό της ρύπανσης.
Επιπλέον, οι αρχές θα μπορούν να επιβάλλουν πρόστιμα στην ίδια εταιρεία ή πρόσωπο ακόμη και σε καθημερινή βάση σε περίπτωση αδράνειας, ενώ θα παρέχονται δίαυλοι επικοινωνίας με τις αρχές σε επίδοξους πληροφοριοδότες.
Μη κυβερνητικές οργανώσεις θα μπορούν - υπό όρους - να καταθέτουν αγωγές εάν διαπιστώσουν καταστροφή του περιβάλλοντος από συγκεκριμένη πηγή.
Αξιωματούχοι που δεν βοηθούν στην εφαρμογή των κανονισμών ή αποκρύπτουν στοιχεία θα υποβιβάζονται ή θα αποπέμπονται και παράλληλα θα διατρέχουν κίνδυνο ποινικής δίωξης.
Οι αλλαγές αποτελούν «πολύ σημαντική είδηση», καθώς λειτουργούν ως «ισχυρό κίνητρο συμμόρφωσης των ρυπαντών», δήλωσε στο Bloomberg η Μπάρμπαρα Φίναμορ από το Συμβούλιο Υπεράσπισης Φυσικών Πόρων των ΗΠΑ. Κατά την ίδια, πλέον «είναι αδύνατο να αγνοήσει κανείς τη ρύπανση».
Άλλοι ειδικοί εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί. Επισημαίνουν ότι η υιοθέτηση του νόμου σε συνδυασμό με την αυξανόμενη προθυμία της Κίνας να αναφερθεί ανοιχτά στο πρόβλημα αντί να το αποκρύψει, αποτελούν ενθαρρυντικές ενδείξεις.
Από την άλλη, εκτιμούν ότι η βούληση του Πεκίνου θα δοκιμαστεί στην πράξη, με την πραγματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
Πηγή: naftemporiki.gr

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΗΝΟΑΥΣΤΡΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΙΘΑΚΗ. ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ "ΜΙΚΡΟ ΜΟΝΑΚΟ"


Σε μικρό «Μονακό» θέλουν να μετατρέψουν την Ιθάκη επενδυτές που προωθούν μια γιγαντιαία τουριστική εγκατάσταση στον Νότο του νησιού.


Την... Ιθάκη τους βρήκαν Αυστραλοί επενδυτές σε μια έκταση στα νότια του Ιόνιου νησιού, μπροστά από τη νησίδα «Πέρα Πηγάδι». Εκεί θέλουν να φτιάξουν έξι πολυτελή ξενοδοχεία με 1.020 σουίτες και συγκροτήματα κατοικιών, ένα γήπεδο γκολφ, μια μαρίνα για 200 γιοτ, παραθαλάσσιες βίλες κ.ά. Οι εμπλεκόμενοι υπολογίζουν το κόστος της επένδυσης στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ και υποστηρίζουν πως βρίσκονται στην τελική ευθεία για την υλοποίησή του.



Στόχος των επενδυτών είναι το Iliad Resort, όπως ονομάζεται το πρότζεκτ, να περιλαμβάνει έξι υπερπολυτελή ξενοδοχεία με 1.020 σουίτες και συγκροτήματα κατοικιών, ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών με διεθνείς προδιαγραφές, μια μαρίνα για 200 σκάφη, καθώς και παραθαλάσσιο οικισμό. Η προετοιμασία για το μεγαλεπήβολο πρότζεκτ έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από μια δεκαετία αλλά οι εκπρόσωποι των επενδυτών υποστηρίζουν πως πλέον βρίσκονται στην τελική ευθεία.
«Βρισκόμαστε στο στάδιο της ολοκλήρωσης του φακέλου και πιστεύουμε πως μέσα στο 2014 θα έχουμε πάρει και τις προεγκρίσεις», τονίζει στο «Εθνος» ο δικηγόρος Δημήτρης Χριστόπουλος, νομικός σύμβουλος της εταιρείας Smenter Limited που είναι η ιδιοκτήτρια της έκτασης. Πρόκειται για περίπου 2.500 στρέμματα στο νότιο τμήμα της Ιθάκης, δυόμισι με τρία χιλιόμετρα έξω από το Βαθύ, σε μια παραθαλάσσια ειδυλλιακή περιοχή.
Όπως εξηγεί ο Τζέιμς Μολφέσης, Ελληνοαυστραλός που κατάγεται από την Ιθάκη, η έρευνα ξεκίνησε το 2002 και το 2005 προχώρησε η αγοραπωλησία της γης. «Από τότε βάζουμε κουκί κουκί μέσα στο σακί», λέει ο ίδιος, καθώς εμπλέκεται από την αρχή στο πρότζεκτ. «Η αρχική ιδέα ήταν να χτιστεί ένα ξενοδοχείο, αλλά όταν ξεκίνησαν οι μελέτες σκοπιμότητας διαπιστώσαμε πως το νησί ζητούσε κάτι μεγαλύτερο. Το μάρκετινγκ της Ιθάκης έχει ήδη γίνει με τον Όμηρο και το νησί είναι ένας τόπος πολύ όμορφος», προσθέτει ο ίδιος. Η επένδυση εκτιμάται πως θα κοστίσει γύρω στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ, με πιθανότητα απόκλισης 10-15%.

 Θετικοί οι κάτοικοι
Η τοπική κοινωνία αντιμετωπίζει εν γένει θετικά το ενδεχόμενο της επένδυσης. Φορείς της Ιθάκης εκτιμούν πως το νησί θα μπει στον χάρτη του πολύ υψηλού τουρισμού διεθνώς, με το jet set να «παρελαύνει» στο Ιόνιο, σε συνδυασμό και με την επένδυση του εμίρη στην Οξυά.
http://www.ethnos.gr/