Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΝΕΑΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ -ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ- ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΑΝΕΡΓΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕ ΜΕ ΕΞΩΣΗ


Σύμφωνα με το CRETALIVE.GR, ο  Κώστας και η Άννα σκέφτηκαν ότι είναι προτιμότερο να διαθέσουν τα χρήματα που θα τους κόστιζαν οι μπομπονιέρες, στις οποίες ελάχιστοι καλεσμένοι δίνουν σημασία, για έναν καλό σκοπό και να βοηθήσουν συνανθρώπους τους που έχουν πραγματική ανάγκη.
Έτσι, αποφάσισαν να πληρώσουν τα ενοίκια που χρωστούσε μία 28χρονη άνεργη και έγκυος στον έβδομο μήνα, η οποία κινδύνευε με έξωση!!!!!
Σύμφωνα με το Cretalive.gr, το ζευγάρι ήρθε σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος και του κατέβαλε δύο ενοίκια, ώστε η 28χρονη άνεργη να φέρει στον κόσμο το παιδί της χωρίς το άγχος και τον εφιάλτη της έξωσης. Άνεργος είναι και ο σύζυγος της γυναίκας.
Το ζευγάρι έδωσε επίσης χρήματα ώστε να προμηθευτούν κρέας τόσο η οικογένεια της 28χρονης, αλλά και άλλες 25 οικογένειας.
Cretalive.gr 

ΤΡΙΠΛΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ "ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ" ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗΣ.

Το συγκινητικό ταξίδι του Παντελή Βούλγαρη στη θαλασσοδαρμένη Άνδρο του '30 και του '40 απέσπασε συνολικά τρία βραβεία στο διεθνές κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Σαγκάης, όπου διαγωνίστηκε μαζί με άλλες δεκατέσσερις ταινίες για το Χρυσό Κύπελλο της καταξιωμένης διοργάνωσης.
Η «Μικρά Αγγλία» βραβεύθηκε με το «Golden Goblet» καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την Πηνελόπη Τσιλίκα. Υπενθυμίζεται, ότι η «Μικρά Αγγλία» που σημείωσε τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην χώρα μας την τελευταία σεζόν, είναι γυρισμένη εξ' ολοκλήρου στην Άνδρο και βασισμένη στο ομότιτλο μπεστ σέλερ της Ιωάννας Καρυστιάνη, η οποία επιμελήθηκε και την σεναριακή διασκευή του. Το μυθιστόρημα «Μικρά Αγγλία» (έτσι αποκαλούνταν το νησί της Άνδρου, λόγω των εφοπλιστικών συναλλαγών αλλά και της αντιπαλότητας με την πανίσχυρη αγγλική ναυτιλία), εκδόθηκε το 1997. Αμέσως κέρδισε την αγάπη του κοινού, απέσπασε το κρατικό βραβείο λογοτεχνίας (το 1998) και μεταφράστηκε σε πολλές ξένες γλώσσες.
Το 17ο Φεστιβάλ της Σαγκάης διεξήχθη από τις 14 ως τις 22 Ιουνίου. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν η διεθνούς φήμης Κινέζα ηθοποιός Γκονγκ Λι, και μέλη της επιτροπής ήταν η Βρετανίδα σκηνοθέτρια Σάλι Πότερ, ο Κορεάτης σκηνοθέτης Ιμ Σανγκ Σου, η Δανέζα σκηνοθέτρια Λόνε Σέρφιγκ, ο Κινέζος σκηνοθέτης Λιου Γιέ, ο Ιάπωνας σκηνοθέτης Σούνζι Ιβάι και ο Ιρανός ηθοποιός Πεϊμάν Μοαντί.

Το «δεύτερο» Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής απονεμήθηκε στο «The Uncle Victory» του Ζανγκ Μενγκ, τη μοναδική κινεζική ταινία που συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ. Το βραβείο σεναρίου απονεμήθηκε στους Σιρίλ Ζελί και Φόλκερ Σλέντορφ για την ταινία «Diplomacy», το ανδρικής ερμηνείας στον Ταϊλανδό Βιθάγια Πανσινγκάρμ για την ταινία «The Last Executioner», ενώ το βραβείο φωτογραφίας απέσπασε ο Λούο Παν για την ταινία «The Sacred Arrow».​

Πηγή: naftemporiki.gr