Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ


Υπερασπίστηκε τον τίτλο της η  Κατερίνα Νικολαΐδου και παραμένει στην κορυφή της Ευρώπης κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κωπηλασίας σκιφ ελαφρών βαρών που φιλοξενήθηκε στη λίμνη Σάβα στο Βελιγράδι.
Στον τελικό τερμάτισε μπροστά από την Ολλανδέζα Μαρί-Αν Φρένκεν με διαφορά 1.5 δευτερολέπτου.
Αξίζει να σημειωθεί η σημαντική βελτίωση του χρόνου της  από  8:32.92 , που ήταν η επίδοσή της στο  ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας  2013 που διεξήχθη στη Σεβίλλη, σε  7:33.12 φέτος.
Ο χρόνος της Ελληνίδας κωπηλάτισσας ήταν 7:33.120″. Η Φρένκεν ήταν δεύτερη με 7:34.950 και τρίτη η Γερμανίδα Λεόνι Πλες με 7:35.86.


http://gr.greekreporter.gr/

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ στις 100 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ TRIPADVISOR

ΤΟ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΣΑΔΑ, ΟΙ ΕΓΚΡΕΜΝΟΙ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, Ο ΜΥΡΤΟΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ



Όλο τον κόσμο συνεχίζουν να μαγεύουν οι ελληνικές παραλίες, τόσο με την απίστευτη ομορφιά τους, όσο και με τα πεντακάθαρα νερά τους. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε πως τέσσερις από αυτές συμπεριλήφθηκαν στις 100 καλύτερες στον κόσμο.

Οι κορυφαίες ελληνικές παραλίες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tripadvisor, είναι για φέτος τρεις από τα Επτάνησα και μία από την Κρήτη. Συγκεκριμένα, το Ελαφονήσι είναι στην πρώτη 20άδα, ενώ στις 100 καλύτερες είναι οι Εγκρεμνοί της Λευκάδας, ο Μύρτος της Κεφαλονιάς και η παραλία του ναυαγίου στη Ζάκυνθο.

Δεν είναι μόνο αυτές οι παραλίες όμως. Οπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ημέρες, οι 9 στις 10 στην Ελλάδα πληρούν τα αυστηρότερα κριτήρια και χαρακτηρίζονται εξαιρετικής ποιότητας για κολύμπι, με βάση την ετήσια έκθεση της Κομισιόν για την ποιότητα των νερών. 


πηγή:iefimerida.gr

ΞΑΝΑΠΕΤΑΞΕ Ο ΣΠΑΝΙΟΣ ΓΥΠΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΒΡΕΘΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πέταξε προς την ελευθερία ένας ασπροπάρης, παγκοσμίως απειλούμενο είδος γύπα, που είχε βρεθεί την Πρωτομαγιά, στην περιοχή των Κομνηνών Κοζάνης, σε άσχημη κατάσταση, πιθανόν από κατανάλωση δηλητηριασμένου δολώματος.
Ο αδύναμος γύπας παραδόθηκε στην Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου» από το Δασονομείο Πτολεμαΐδας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην ΑΝΙΜΑ, στην Αθήνα, για εξετάσεις, ανάρρωση και προετοιμασία της επανένταξής του και πάλι στη φύση.
Χάρη στη φροντίδα των κτηνιάτρων ανάρρωσε πλήρως και απελευθερώθηκε στην Κλεισούρα Καστοριάς, κοντά στο μέρος όπου βρέθηκε ενώ στην πλάτη του τοποθετήθηκε, από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), ένας δορυφορικός πομπός που θα επιτρέψει την παρακολούθηση των μετακινήσεών του καθώς και τη μετέπειτα μεταναστευτική του διαδρομή.
Ο ασπροπάρης είναι ο πιο απειλούμενος γύπας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Σύμφωνα με πρόσφατες καταγραφές του είδους που υλοποιεί η ΕΟΕ με το WWF Ελλάς στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE+ «Η Επιστροφή του Ασπροπάρη», στη χώρα μας έχουν απομείνει πλέον λιγότερα από 15 ζευγάρια.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του «Αρκτούρου», «η παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων είναι ένα εξαιρετικά περίπλοκο πρόβλημα για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, με μεγάλες κοινωνικοοικονομικές διαστάσεις».
«Μία από τις πιο αποτελεσματικές και άμεσες δράσεις για την καταπολέμηση των δολωμάτων είναι η χρήση ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων για την ανίχνευση δηλητηρίων, όπως οι δυο μονάδες ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE+ για τον Ασπροπάρη στις περιοχές των Μετέωρων-Αντιχάσιων και Έβρου» επισημαίνεται σχετικά.
Πηγή:ethnos.gr