Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 30.000 € ΣΤΟΝ ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ.

Πρόστιμο ύψους 30.000 Ευρώ επέβαλε το Υπολιμεναρχείο Καρύστου στον Κωνσταντίνο Λιάπη, τον άνθρωπο που στις 17 Ιουλίου κακοποίησε και θανάτωσε μια σκυλίτσα έξω από το κατάστημα που διατηρεί στα Νέα Στύρα Ευβοίας.
Την είδηση που μεταδίδει το zoosos.gr, επιβεβαίωσε με απόφαση της η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης κατάφερεθανατηφόρα χτυπήματα στη σκυλίτσαχρησιμοποιώντας ως όπλο μια καρέκλα με συνέπεια το ζώο να υποβληθεί σε ευθανασία καθώς η κατάσταση της υγείας του ήταν μη αναστρέψιμη.
Το διοικητικό πρόστιμο είχε επιβληθεί στις 11 Αυγούστου 2014 και ακολούθησε ένσταση από το δράστη. Στις 5 Σεπτεμβρίου το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε την επικύρωση του προστίμου των 30.000 ευρώ, που ο δράστης τελικά καλείται να πληρώσει.
Μάλιστα το έγγραφο αυτής της απόφασης για την επικύρωση του διοικητικού προστίμου που φέρει την υπογραφή του διευθυντή της ∆ιεύθυνσης Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής Αντώνη Πανούση δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα diavgeia.gov.gr.
Πρόκειται για την πρώτη φορά που το Λιμενικό Σώμα επιβάλει διοικητικό πρόστιμο και μάλιστα τέτοιου ύψους για κακοποίηση ζώου.
Δικάσιμος για τον Κωνσταντίνο Λιάπη θα ορισθεί εντός της επόμενης διετίας με βάση τη δικογραφία που έχει σχηματίσει εναντίον του το Λιμεναρχείο 
Πηγή: econews.gr