Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΙΑΝΟΥ BRANDSHAW & ΒUONO 2014 ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ



ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 300 ΠΙΑΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!

Το Πρώτο Βραβείο ανάμεσα σε 300 πιανίστες που συμμετείχαν απ’όλον τον κόσμο στο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Brandshaw & Buono 2014 της Νέας Υόρκης απέσπασε η Ευαγγελία Μητσοπούλου, θεσσαλονικιά πιανίστα και  μουσικολόγος, καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης η οποία έδωσε ρεσιτάλ πιάνου με έργα Λιστ, Ντεμπυσύ και Χατζιδάκι στην φημισμένη αίθουσα Weill Recital Hall του Carnegie Hall την Κυριακή 18 Μαΐου 2014.
Η επιτροπή του διαγωνισμού έγραψε για την Ευαγγελία Μητσοπούλου:
It was the consensus of the judges that your performance reflects the depth of interpretation, musicality, and technical expertise needed to distinguish oneself in the world of professional performance, and we are very pleased to award you this honor.
We also extend the thanks of our judges and staff, who agree that the high level of your talent made it an honor to have you participate.
Your playing was exceptional filled with expression, intelligence and individuality.  You are just the type of artist we want to present.

http://www.alexanderbuono.com/
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης πιάνο (Δίπλωμα «Άριστα Παμψηφεί»), Ανώτερα Θεωρητικά με τον Κ.Σιέμπη και μουσική δωματίου με τον Απόστολο Χανδράκη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας & Φιλολογίας Α.Π.Θ. και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ. Ολοκλήρωσε με υποτροφία Ε.Μ.Σ.-Φ.Α.Α.Θ. και επιχορηγήσεις της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης τη διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης όπου παρουσίασε το 2009 σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση τη Συμφωνία του Δάντη του Φραντς Λιστ σε μεταγραφή για σόλο πιάνο από τον Καρλ Τάουζιγκ (ανέκδοτο χειρόγραφο). Το 2010-2011 με υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright πραγματοποίησε τη μεταδιδακτορική της έρευνα στις Η.Π.Α. με τον καθηγητή Michael Saffle στο Virginia Tech, στο Blackburg της Βιρτζίνια.
Παρακολούθησε master classes με τους διακεκριμένους πιανίστες Paul Badura-Skoda, Luiz de Moura Castro, B.Ringeissen, Μ.Τιρίμο και Marie-Françoise Bucquet. Eμφανίστηκε στην ΕΤ3, έχει ηχογραφήσει για την ΕΡΤ3 και συμμετείχε ως πιανίστα σε 3 CDs. Έχει αποσπάσει: 1ο Βραβείο-Πανελλήνιος/Παγκύπριος Διαγωνισμός Χρυσή Μούσα, 1ο Βραβείο-Κ.Ω.Θ., Bραβείο Μυκονίου Ακαδημίας Αθηνών, τιμητική διάκριση από το Εθνικό Συμβούλιο Γυναικών, κ.α.
Το 2004, ύστερα από διαγωνισμό στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, απέσπασε το Bραβείο Τζίνα Μπαχάουερ επιχορηγούμενο από το ΊδρυμαMundo en Armonia στη Mαδρίτη με Πρόεδρο την πριγκίπισσα Ειρήνη το οποίο της έδωσε τη δυνατότητα να μελετήσει στη Βιέννη με τον διεθνούς φήμης πιανίστα και παιδαγωγό Paul Badura-Skoda με πλήρη υποτροφία. Το Μάιο του 2014 απέσπασε το 1ο Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Brandshaw & Buono και έδωσε ρεσιτάλ πιάνου στην φημισμένη αίθουσα Weill Recital Hall του Carnegie Hall της Νέας Υόρκης.
Εμφανίστηκε ως σολίστ και έδωσε συναυλίες: Πανεπιστήμιο Radford (Βιρτζίνια-ΗΠΑ), Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Κύπρο και Ελλάδα. Ως μέλος της Ορχήστρας Α.Π.Θ. ερμήνευσε έργα του Μίκη Θεοδωράκη υπό τη διεύθυνσή του.
Από το 2011 παρουσιάζει έρευνά της σε διεθνή μουσικολογικά συνέδρια στην Ολλανδία, Καναδά, Ελλάδα, Ουγγαρία, Αγγλία και Ιταλία. Άρθρα της έχουν εκδοθεί σε διεθνή περιοδικά. Eίναι καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

http://www.unitedreporters.gr/

ΜΙΑ ΑΠΌ ΤΙΣ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΠΙΣΙΝΕΣ ΤΟΥ KOΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ!!!

Η πισίνα των 198τμ καλύπτει την οροφή μιάς κατοικίας -από άκρη σε άκρη, σαν καμουφλάζ-. 

Το νερό της δημιουργεί μια μαγευτική οφθαλμαπάτη και παίζει το ρόλο ενός υπερμεγέθους καθρέφτη που  αντικατοπτρίζει τον ελληνικό ουρανό και το βραχώδες τοπίο.

 


Τα σχέδια ενός ελληνικού γραφείου που έγιναν παγκόσμιο viral, είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα!!  Εδώ και λίγες μέρες το διακεκριμένο αρχιτεκτονικό γραφείο της Αθήνας ‘φιγουράρει στα μεγαλύτερα site του πλανήτη.
Πρόκειται για ένα έργο σε εξέλιξη το οποίο αφορά μια εντυπωσιακή εξοχική κατοικία σε ένα προνομιακής θέας σημείο στην Τήνο. Το πλέον καινοτόμο σε σχεδιασμό και κατασκευή στοιχείο που προσθέτει υπεροχή στην κατοικία είναι η πισίνα της.
Καλύπτοντας την οροφή από άκρη σε άκρη, το νερό δημιουργεί μια μαγευτική οφθαλμαπάτη και παίζει το ρόλο ενός υπερμεγέθους καθρέφτη που αντικατοπτρίζει τον ελληνικό ουρανό και το βραχώδες τοπίο. 

Την νύχτα η πισίνα μοιάζει να γεμίζει με έναστρο ουρανό ενώ παράλληλα η μελέτη έχει γίνει ώστε το νερό να είναι το μόνο ορατό από αέρος στοιχείο, κρατώντας το υπόλοιπο κτίριο σχεδόν κρυμμένο από τα βλέμματα.


Πηγή: http://www.lifo.gr

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΕΧΕΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑ, ΓΙΝΕΤΑΙ 5 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ!!!!!!!!!!



Με την συμπλήρωση του πέμπτου έτους λειτουργίας του την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014, το Μουσείο Ακρόπολης ξεκινά ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ψηφιακής αποκατάστασης των γλυπτών του Παρθενώνα.

Την ημέρα των γενεθλίων του θα παρουσιαστούν οι ιππείς της δυτικής ζωφόρου σε τρισδιάστατες ψηφιακές εικόνες με προσθήκες χάλκινων όπλων και χαλινών, με εναλλασσόμενο φωτισμό και δοκιμαστικό χρωματισμό. Την ημέρα αυτή οι εκθεσιακοί χώροι και το εστιατόριο του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι μειωμένη (3 ευρώ) για όλους.
Το ίδιο βράδυ, στις 9:30 μ.μ., το Μουσείο θα γιορτάσει στο προαύλιο με συναυλία του δημοφιλούς καλλιτέχνη Leon of Athens. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν αγαπημένα τραγούδια από τους δύο δίσκους που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα ('Futrue' και 'Global') αλλά και διασκευές γνωστών τραγουδιών από τη διεθνή δισκογραφία.

Πηγή: www.lifo.gr