Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΚΥΠΡΟΣ: ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΣΤΑ 86 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ.

Η είδηση της φετινής τελετής αποφοίτησης των περίπου 1.300 φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Κύπρου ήταν ότι μεταξύ τους συμπεριλαμβανόταν ένας 86χρονος, ο οποίος μάλιστα αρίστευσε στη Φιλοσοφική Σχολή. 
Πρόκειται για τον Ανδρέα Ζαχαρούδη, πατέρα δύο παιδιών και παππού τεσσάρων εγγονιών, ο οποίος μιλάει πέντε γλώσσες και δήλωσε ότι θέλει να σπουδάσει και στο Τμήμα Ιστορίας, όχι απαραίτητα για να πάρει πτυχίο, αλλά για να διευρύνει τις γνώσεις του.

Ο Κ. Ζαχαρούδης ξεκίνησε τις σπουδές του στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας το 2010 και μαζί με το πτυχίο του πήρε και τα θερμά συγχαρητήρια του πρύτανη Κωνσταντίνου Χριστοφίδη και του υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή.

Πηγή: tanea.gr

ΑΘΗΝΑ: ΑΥΞΗΣΗ 25,4% ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 5μηνο.

Αύξηση 25,4% σημείωσε η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαίου 2014 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η πληρότητα έφθασε στο 64,1% από 51% που ήταν πέρυσι.
Όπως τόνισε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας - Αττικής (ΕΞΑΑ), μπορεί τα συγκεκριμένα ποσοστά να μην είναι για «πανηγυρισμούς», όπως αποδεικνύουν ότι σταμάτησε ο «κατήφορος» των τελευταίων πέντε ετών.
Μάλιστα, βάσει των μέχρι σήμερα στοιχείων, τα ξενοδοχεία της Αθήνας πετυχαίνουν «νούμερα» που είχαν να δουν από το 2004. Σημαντική συμβολή σε αυτήν την πορεία έχει και η πραγματοποίηση, τις τελευταίες ημέρες, παγκόσμιου συνεδρίου θρησκευτικής οργάνωσης.
Πάντως ο κ. Βασιλικός φρόντισε να προσθέσει ότι πληρότητες 100% είναι ιδιαίτερα δύσκολο να επιτευχθούν σε έναν αστικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Τέτοια ποσοστά μπορούν να επιτευχθούν συγκεκριμένες περιόδους του έτους.
Σαφώς, πάντα σύμφωνα με τον κ. Βασιλικό, σημαντική συμβολή έχει και το γεγονός ότι η μέση τιμή δωματίου στην Αθήνα είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη, καθώς φέτος φθάνει στα 77 ευρώ από 75 που ήταν πέρυσι.
Αθήνα: Η φθηνότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης
Η Αθήνα ήταν, είναι και παραμένει η φθηνότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, με βάση τα στοιχεία «benchmarking». Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού «η δεδομένη αύξηση της τουριστικής κίνησης έναντι του αντίστοιχου 5μηνου του 2013 προς την Αθήνα, που σαφώς γεννά αισιοδοξία, οφείλεται κυρίως στο ότι οι τιμές μας είναι οι χαμηλότερες της Ευρώπης- άκρως ανταγωνιστικές».
Αναλυτικότερα, το πρώτο 5μηνο 2014 «έκλεισε» για την Αθήνα με άνοδο κατά 25,4% της πληρότητας και κατά 2,7% της μέσης τιμής δωματίου, έναντι του 2013, κάτι που σηματοδοτεί άνοδο και για το σύνολο του έτους, δεδομένου του ότι οι επόμενοι είναι οι μήνες αιχμής.
Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού υπενθύμισε πως η Αθήνα από το 2008 έχει χάσει 40% των ξενοδοχειακών εσόδων της και έχει υποστεί απώλεια 87 ξενοδοχειακών μονάδων και σημείωσε ότι όλοι αντιλαμβάνονται τη σημασία αλλά και τις επιπτώσεις του γεγονότος. Οι τιμές των ξενοδοχείων της Αθήνας, ανέφερε η Ένωση, υπολείπονται κατά πολύ (κατά 24,9%) των τιμών του 2008, η οποία ήταν και η πιο πρόσφατη καλή χρονιά για τα αθηναϊκά ξενοδοχεία.
newsroom naftemporiki.gr, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ