Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ WILDLIFE SOS ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΕΛΕΦΑΝΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΕΛΕΦΑΝΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ



Χρειάστηκε να περάσει μισό αιώνα αλυσοδεμένος και να βιώνει την κακοποίηση μέχρι την απελευθέρωσή του. Δάκρυα συγκίνησης από τον ελέφαντα Raju...

Μετά από 50 χρόνια που έζησε αλυσοδεμένος και βίωσε την κακοποίηση, δάκρυα κύλησαν στο πρόσωπο του ελέφαντα Raju μετά την απελευθέρωσή του, με τις φωτογραφίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Όλα αυτά τα χρόνια που ο ιδιοκτήτης του τον κρατούσε αλυσοδεμένο με τα πόδια του να αιμορραγούν από τα δεσμά, ο Raju ζούσε από ό,τι του έδιναν οι περιστατικοί τουρίστες.
Η φιλανθρωπική ομάδα Wildlife SOS παρενέβη για να σώσει το ζώο από το να πεθάνει φυλακισμένο στα δεσμά του στην Ινδία.
Η επικεφαλής της ομάδας διάσωσης Pooja Binepal περιέγραψε την αποστολή ως εξαιρετικά συναισθηματική. "O Raju πέρασε 50 χρόνια θλιβερής ύπαρξης αλυσοδεμένος επί 24ώρου. Μια πράξη ανυπόφορης σκληρότητας. Η ομάδα έμεινε έκπληκτη όταν είδε δάκρυα να κυλούν στο πρόσωπό του κατά τη διάρκεια της διάσωσης. Ήταν απίστευτα τα συναισθήματα για όλους μας. Ξέραμα μέσα μας πως το αντιλαμβάνεται ότι απελευθερώνεται. Οι ελέφαντες δεν είναι μόνο μαγευτικοί, αλλά εξαιρετικά ευφυή ζώα που έχει αποδειχτεί ότι έχουν συναισθήματα θλίψης, οπότε μπορούμε να φανταστούμε τι βασανιστήριο υπήρξαν για αυτόν αυτά τα 50 χρόνια.

http://www.toxwni.gr/