Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

FINANCIAL TIMES «ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ»ΑΝΑΚΗΡΥΧΤΗΚΕ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος ανακηρύχτηκε η Θεσσαλονίκη στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό «European Cities of the Future 2014»,  του περιοδικού Foreign Direct Ιnvestments των Financial Times. 





 Η «νύμφη του Θερμαϊκού» ήρθε πρώτη ανάμεσα σε 468 περιοχές, εκ των οποίων 46 πόλεις μεσαίου μεγέθους, στην κατηγορία «Best Mid- Sized city for human capital and lifestyle».




 Η αξιολόγηση των πόλεων είχε ως κριτήρια το εργατικό δυναμικό, το επίπεδο της εκπαίδευσης, τον αριθμό των πανεπιστημίων, τους φοιτητές, την ποιότητα ζωής και τον  αριθμός των γιατρών, μεταξύ άλλων. 
Στις πρώτες 10 θέσεις της ίδιας κατηγορίας συγκαταλέγονται πόλεις όπως η Λυόν, η Ζυρίχη, το Νότιγχαμ και το Νιούκαστλ. Οι πόλεις που διακρίθηκαν επιλέχθηκαν από επιστημονική επιτροπή του περιοδικού, χωρίς να προηγηθεί κάποια διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων.


http://provocateur.gr/

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΧΑΛΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ


ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ 861 ΣΟΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΗΜΗΣ ANDY JAMES GUITAR ACADEMY ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ. ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΥΝΕΘΕΣΑΝ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 53 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΩΝ .


Ο Κυριάκος Μπουλούμπασης (Kiriakos GuitarPower), από την Οιχαλία Τρικάλων, κατέκτησε την πρώτη θέση σε διεθνή διαδικτυακό διαγωνισμό ηλεκτρικής κιθάρας. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την παγκοσμίου φήμης Andy James Guitar Academy του Λονδίνου και πήραν μέρος σε αυτόν 861 σολίστες απ’ όλον τον κόσμο. Οι καλλιτέχνες κλήθηκαν να συνθέσουν ένα δικό τους μουσικό κομμάτι πάνω σε ένα συγκεκριμένο backing track διάρκειας 53 δευτερολέπτων και στη συνέχεια να το αναρτήσουν σε βίντεο στην ιστοσελίδα της Andy James Guitar Academy.
Οι άλλοι νικητές του διαγωνισμού είναι ο Borja Mintegiaga  από την Ισπανία, ο οποίος ισοβάθμισε με τον Κυριάκο στην πρώτη θέση, ο Duilio Humberto από τη Βραζιλία, ο οποίος κατέλαβε τη δεύτερη θέση και ο Benjamin Ellis  από την Αγγλία, ο οποίος κατέλαβε την τρίτη θέση.
TO LINK TOY VIDEO ΣΤΟ YOUTUBE
https://www.youtube.com/watch?v=rRJezFQt41c