Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜE ΤΟ LONELY PLANET

«Η Ελλάδα θα είναι ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη το 2014 προβλέπουν οι συντάκτες του τουριστικού οδηγού Lonely Planet, καθώς η χώρα δείχνει έντονα σημάδια εξόδου από τα χρόνια της κρίσης, που είχαν σημαδευτεί από την πολιτική αστάθεια και τις διαδηλώσεις κατά της λιτότητας», όπως τονίζεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντέιλι Νιους» της Νέας Υόρκης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «κατά την περσινή χρονιά, η Ελλάδα δέχθηκε 20 εκ.τουρίστες, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά φέτος».
Στη δεύτερη θέση της κατάταξης του Lonely Planet βρίσκεται η Σλοβενία, ενώ ακολουθούν η Βρετανία, η Ιταλία και η Δανία.
Το Lonely Planet εκδίδει κάθε χρόνο ένα βιβλίο-κατάλογο με τους καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς της χρονιάς. Στην τελευταία έκδοση επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα είναι ιδανικός προορισμός, αφού λόγω της οικονομικής κρίσης οι τιμές έχουν πέσει αισθητά και οι Έλληνες καταβάλλουν προσπάθειες να ξανακερδίσουν τους τουρίστες».
Στο μεταξύ, τον τελευταίο καιρό, αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν αναφορές και αφιερώματα σε περιοχές και τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.
Ενδεικτικό ήταν το δημοσίευμα του περιοδικού Forbes για τη Σαντορίνη, δίνοντας έμφαση στις δυνατότητες οινογευσίας κατά τη διαμονή των επισκεπτών στο νησί.

Η ιστοσελίδα Χάφινγκτον Ποστ έκανε αφιέρωμα, με πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ, για την περιοχή του Ολύμπου. Στο δημοσίευμα περιγράφηκε με δέος η επιβλητικότητα του υψηλότερου βουνού της Ελλάδας, έδρας των Ελλήνων θεών της αρχαιότητας, παρουσιάζοντας τις φυσιολατρικές και πνευματικές συγκινήσεις που προσφέρει στους επίδοξους περιηγητές η πεζοπορία, με κατεύθυνση το φαράγγι του Ενιπέα, την περιοχή του Λιτόχωρου, αλλά και τη μονή του Αγίου Διονυσίου.
Τουριστικές αναφορές για την χώρα μας έγιναν πρόσφατα και στις μεγάλες εφημερίδες Νιου Γιορκ Τάιμς και Ουάσιγκτον Ποστ, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τη μοναδικότητα του ελληνικού χώρου.
Πηγή: imerisia.gr